SKRIVET: 2010-08-31, kl 13:48:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nät hatet!

Kollade på ett program från SVT:s Morgonsoffa där det satt två st proffstyckare och pratade om åsikter, då kom dom in på ämnat det stora nät hatat. Tydligen är det så att i Sverige finns det enormt hat på internet, man mobbar, skriver i bloggar och komenterar. Överallt där det finns kommentators fält så dyker nät hatet upp.
Jag har ingen personlig erfarenhet av detta eftersom jag än så länge inte hållt på så länge med mitt bloggande. Men dessa proffstyckar satt och pratade om saker som "jag visste inte att det fanns en sån vrede i Sverige", "man vågar bara uttrycka sig efter som internet är anonymt" m.m
Dom höll på så en stund så det skulle ta mycket tid att skriva ner allt, men inte en enda gång reflekterade dom över att det faktiskt kan vara så att folk faktiskt är missnöjda med samhället. Utan det är bara så att man har en grining dag och då går man och skriver skit om folk på nätet eftersom man är anonym.

Jag har lite nyheter till er, man är inte anonym på internet! Det finns gott om människor som kan spåra dig utan problem och som gör det för skojs skull man är absolut inte anonym, jag kan också spåra människor men det tar lite längre tid för mig efter som jag gör det lite mer traditionellt.

Det finns människor som vill bli kände genom att hoppa på och kritisera kända/offentliga personer, t.ex alla dess ur jobbiga blogg krig hela tiden, det pinsamaste är ju att aftonbladet har gjort en serie om det, toppbloggarna.
Det visar ju vilket nivå aftonbladet ligger på.

Jag har en del personer som jag absolut skulle kunna tänka mig att skriva ett kritierande blogg inlägg om och det tänker jag göra också längre fram. Det finns många som förtjänar en känga och en del får man väl tåla om man väljer att leva som offtentlig person men även jag tycker att mycket av det som skriva är oförtjänat.

Om man kan hålla sig till reglen att detta kan jag säga ansikte mot ansikte till personen då kan jag skriva det, så kanske man slipper många "proffstyckare" som skriver ner sitt hat på internet bara för att få ur sig sin skit.

Det finns så många andra sätt man kan bli av med frustration och ilska på, en gamal hederlig promenad räcker gott och väl.

Nätmobbning är något helt annat, det är små hormonstinna slynglar som inte kan hantera internet eller förstå konsekvenserna av deras handlingar. Spärra visa sidor i skolorna och ha kolla på era barn hemma. Inför vett och etikett även på internet man är inte anonym och man får inte säga vad man vill om människor oavsett om man tycker väldigt illa om dom!

Va hände med den gyllenereglern? Finns det ingen som kan den längre?

Be nice

SKRIVET: 2010-08-30, kl 12:53:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

I'm back!

Ja efter ett mini blogg uppehåll är jag nu tillbaka i spindlens underbara nät, efter som jag sitter vid en kass dator där man måste hamra in varje bokstav kommer detta bli ett kortare inlägg.

I dag handlar det passande nog om ledighet eftersom jag är det idag eller det handlar lite grann om mentalitet.
Jag tillhör dom som får ångest av att jag "bara" är ledig i två veckor och detta är bara första dagen, jag sitter här och känner panik för att om två veckor börjar jag jobba igen. Hur sjuk är inte det?
Hur har det blivit så? Vittna något otroligt men jag har faktiskt ingen teori om det, varför man inte kan koppla av!

Bara en lite tanke om detta, är det så att vi inte kan släppa jobbet för att ekorrehjulet har drabbat oss allt för hårt? Jag har ingenting meningsfullt att göra på min fritid och det beror på att jag aldrig har någon fritid. Jag jobbar jämt jämt och lite till. Jag får alltså panik när jag väl har fritid eftersom det är då jag ska leva, men hur lever man om man normalt sätt inte har något liv?

När jag väl är ledig då vill jag leva, träffa vänner, min familj och ha roligt men om jag ska vara ärlig så sitter jag mest bara och snurrar och vill göra en massa saker men det händer ingenting efter som jag blir totalt handlingsförlamad av all denna fritid.

Gott folk det ska inte vara på detta sättet, det är fel! Mitt uppdrag idag kommer bli att lägga upp en handlingsplan för mina två "förhoppningsvis" lediga veckor!

Och hoppas att någon kan ge mig bra tips på vad jag ska eller måste göra!

Skriv massor om jag nu skulle bli fast här så kan jag i alla fall läsa dom!

Ha de gött allihop och släpp inte ekorrehjult allt för nära inpå!

SKRIVET: 2010-08-27, kl 07:37:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slibbiga politiker *usch*

Jag ogillar politiker så mycket, speciellt politiker i de större partierna. Om man tycker att politiker på riksnivå är vidriga då ska ni se dom som finns på lokal nivå. Vilka slibbiga människor det är, dom är så äckliga!
Högdragna snobbar som tror de kan styra och ställa med vem dom vill för att dom har lite makt, jag säger bara fy fan för att få in en sån i riksdagen. Jag står inte ut med dom, sättet dom tittar på en när man säger emot dom, tonen, röstläget ordvalet alla, precis allt bara utlyser förakt. Du är mindre värd än jag för jag har makt *usch* *fy* säger jag bara!

"Det är deras demokratiska rättighet att dela ut flygblad" "Dom har stått där i alla tider, lägg dig inte i"
"Det är faktiskt en folkvald människa som har bestämt detta, tänker du säga emot det"

Givetvis är det deras demokratiska rättighet att dela ut flygblad men kanske inte just där. Hade jag haft ett företag hade jag inte velat förknippas med dom.

Nej såna människor borde inte få vara poltiktiker och hur dom blev folkvalda är för mig ett mysterium!
Det finns många bra lokalpolitiker, rent generellt sätt så är oftast de lokala politikerna är bättre än de som sitter i riksdagen men ibland stöter man på ett sånt där självgott as som man bara vill slå ner i skoskaften och det får mig att tycka ännu mer illa om dom och speciellt deras parti.

Till alla självupptagna maktkåta politiker: SKÄRP ER, ni är inget annat än slibbiga och tro fan inte att ni kan sätta mig på plats eller att ni är bättre än mig för att du har lite makt, kom ihåg att de var kanske såna som jag som gav dig den makten och det är såna som jag som kommer ta den ifrån dig!

http://4.bp.blogspot.com/_RJHeYKkptIM/Rir1VrElaQI/AAAAAAAAALM/qVpd08i2_Uk/s400/13lindstrom.gif

SKRIVET: 2010-08-26, kl 16:09:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett tänkvärt citat:

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem" -
 Evelyn Beatrice Hallhttp://decidiamoinsieme.it/wp-content/uploads/2007/07/Evelyn_beatrice_longman_c1910.jpg

SKRIVET: 2010-08-26, kl 15:30:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nybörjare!

Jag känner mig som en total nybörjare, nu när man startat upp en egen blogg så sitter man givetvis och kollar på andras bloggar efter tips och ide'er och det både syns och märks att jag är totalt grön på detta. De flesta har en väldigt personlig blogg med en egen utformad layout och som skriver om sin vardag.
 Alla skriver nästan alltid ur ett personligt perspektiv om sig själva eller sina barn och det verkar vara ett koncept som funkar, alla de största bloggar handlar ju om den personen som bloggar. Denna persons intressanta liv, men hur kommer det sig att i 85% av fallet har dom inget roligt liv alls ändå läser folk, det är för mig mycket märkligt! Hur kan man dag ut och dag in följa någons liv? Har man inget eget?

Jag följer en blogg www.arek.blogg.se det är den enda som jag verkligen är inne dagligen och kollar på, sen finns det lite andra bloggar t.ex http://wearenowhere.blogg.se/ och http://bengtbernstrom.blogspot.com/ som jag tycker är bra som jag följer med i.

Jag gillar bloggar med ett syfte, bloggar som faktiskt ger mig något, humor, tänkvärda saker eller verklig skönhet. Inte skönhet som i jag är blond med stora bröst utan verklig skönhet som t.ex denna bild.Eller dennasom bloggerskan i en av de ovan nämnda har tagit. Detta är intressant.

Jag vill blogga ur ett opersonligt perspektiv för att folk inte ska fokusera på mig utan på det jag skriver, jag har en mening och ett budskap med de orden jag skriver och det vill jag att människor ska förstå. Inte fokusera på mig och att jag är sån eller sån, eller ser ut som jag gör eller att jag jobba med det jag gör. Jag vill att de som läser ska veta så lite om mig som möjligt. För jag anser inte mig själv som en intressant individ som är så speciell att jag måste tala om för alla andra hur unik just jag är eller hur speciellt jag är på vissa områden. Jag är bara jag, jag har ett liv, fyllt med erfarenheter precis som du. Jag är som alla andra (bara lite bättre) och det är de flesta av oss. Varför vill alla bli igenkända? Varför är det så många med ett enormt bekräftelse behov? Är detta en annan väg man kan gå när man har dåligt självförtroende? Man måste synas man måste höras i mängden av kändiskåta människor?
Men är inte risken för att destor fler som skriker både högt och länge att vi inte hör eller ser dom som inte vågar skrika att man förlorar en massvis med människor som förtjänar uppmärksamheten mycket mer än vad skrikarna gör?
Sa jag bli känd så ska det vara för en av mina bedrifter, för att jag faktiskt gjort något bra, inte för att jag skriver om mitt liv. Nog för att jag är awsome men vissa gränser får man faktiska ha!

SKRIVET: 2010-08-26, kl 12:54:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så kör vi lite ordspråk på det

Alla sårar, den sista dödar

Alla sätt är bra utom de dåliga. (egentligen alla sätt är bra utom de tråkiga, ursprungligen från Voltaire)

Att försvara ett fel är att fela igen.

Anfall är bästa försvar

Bara döda fiskar följer strömmen.

Blod är tjockare än vatten

Vännens örfil är ärligt menad, fiendens kyssar vill bedra

Den drucknes tal är den nyktres tankar.

Den fege dör tusentals gånger, den modige dör bara en.

 Den som talar väl kan ljuga väl.

Har man tagit fan i båten får man ro honom i land.

I de blindas rike är den enögde kung.

Lyckan står den djärve bi.

Låt inte vargen vakta fåren

Sagt ord och kastad sten kan inte tas tillbaka

Skam den som ger sig

Snålheten bedrar visheten

Svultna svin rotar mest. Från 1600-talet.

Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet.

Tala inte om dig själv för andra, det blir gjort efter du gått

Tankarna är idéernas moder

Trägen vinner

Tålamod är konsten att hoppas

Var skall sleven vara om inte i grytan? (Människan söker sig till det sällskap där hon trivs och känner sig hemma.)
Även dåren tros vis om han tiger

Äras den som äras bör

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_ordspr%C3%A5k

 

SKRIVET: 2010-08-25, kl 19:38:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Användbara idiomatiska uttryck!

 • Tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin. – Uttryck för att anpassa sitt budskap efter mottagarens förutsättningar att förstå vad man talar om.
 •  

 • Att möta sitt Waterloo. – Att lida ett stort nederlag som innebär stora konsekvenser. Från det så kallade slaget vid Waterloo år 1815, då Napoleons armé besegrades.
 •  

 • En sund själ i en sund kropp. – Ursprungligen inspirerat av en längre utläggning av den romerske skalden Juvenalis. Avser att själen mår bra om kroppen är i bra kondition.
 •  

 • Ett hår av Hin. – En mycket elak eller sarkastisk person. "Hin" är en kortform av Hin håle, ett noaord för Satan.
 • Kryssa mellan Skylla och Karybdis. – Att balansera mellan två mycket negativa, men troliga, händelseutfall. Jämför "Pest och kolera".
 •  

 •  Le i mjugg. – Le för sig själv och/eller i hemlighet.
 •  

 • Kunna försätta berg. – Att kunna utföra en till synes omöjlig uppgift.
 •  

 • Ankdamm. – Uttryck för en grupp människor i en organisation, region eller dylikt där alla känner alla och där rationellt beslutsfattande hämmas på grund av lojaliteter och/eller konflikter inom gruppen.
 •  

 • Få nöja sig med smulorna från den rikes bord. – Få nöja sig med det lilla som blir över som egentligen saknar värde.
 •  

 • Första generationen skapar förmögenheten, andra spenderar den. – Den generation som skapar en förmögenhet är försiktig med att göra av med sina förvärvade pengar, men den som föds med en förmögenhet (och alltså inte behövt arbeta för de
 • .

   

 • Jag mötte Lassie  – "Jag har en avlägsen relation till en kändis".
 •  

 • Leka med elden. – Att göra något som är farligt eller kan få negativa konsekvenser.
 •  

  Goddag yxskaft.
  – Ironisk anmärkning, då någon uttrycker sig onödigt detaljerat kring ett visst ämne som mottagaren inte är intresserad av.n) gör lätt av med pengarna. Från engelskans ordstäv: First generation makes the money, second spends it.  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_idiomatiska_uttryck är länken där det finns massor med andra bra saker man kan säga

  SKRIVET: 2010-08-23, kl 12:39:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Jag älskar ironi!

  http://oikari.blogg.se/images/ironi_1169035830.jpg

  SKRIVET: 2010-08-23, kl 12:27:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Jag måste ju bara driva lite med dig själv *hehe* jag säger då det, de var bättre förr!

  http://bonton.se/arkivbilder/10.gif

  SKRIVET: 2010-08-23, kl 10:39:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Utarbetad!

  Det var nog en illa vald tidpunkt för mig att börja blogga, jag hinner inte med! Jag jobbar i snitt 62 timmar i veckan och jobbar de allra märkligaste tider så det blir inte så många uppdateringar och energin och inspirationen blir väldigt lidande. Man har mycket att säga och skriva om men det  blir inte riktigt av eftersom jag inte har energin att sitta skriva ner allt och att utveckla tankarna till ett meningsfullt blogginlägg.

  Men får väl anstränga mig lite och inte skriva så djupa och långa saker, speciellt eftersom människor tycker det är jobbigt att läsa. Serien blev ju inte mycket av men som sagt det var ett dåligt val av tid. Jag får väl slänga in lite bilder här och var som jag snott någonstan ifrån och skriva tolkningstexter som läsaren själv får tolka som dom vill, använda hjärnan är bra.

  Nu kom jag på en ska bara för det, huvudräkning! Finns det någon som är bra på det idag?
  Inte många i alla fall, varför?
  Svaret stavas teknik & miniräknare. Anledningen till att vi håller på att bli dummare (det är sant, det är bara att kolla betygen för ungdomar idag) är att vi inte behöver använda huvudet till något. Vi håller på att bli tomma ytliga skal, allihop. Snyggast på utsidan och tomast på insidan vinner.

  Folk är dummare idag, i flera generationer har siffrorna för IQ i Sverige stigit men nu har det vänt eller står stilla. 
  Mina barnbarnsbarn kommer alltså bli Neandertalare, undra om det ens kommer gå att diskutera jämnlikhet med dom?

  SKRIVET: 2010-08-21, kl 12:48:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Inte riktigt ännu

  Blogg inläggen om manipulation fortsätter inte riktigt än, jag tappade inspirationen till det efter som det är ett väldigt stort och svårt ämne men jag ska skriva åtminstone ett inlägg till om det men inte idag!

  Idag handlar det om matlagning, idag är människor knappt ens intresserad av att laga mat. Vilket är väldigt konstigt eftersom det är något vi behöver för att överleva! Många tycker mat är en njutning och det beror på att kroppen utsöndrar glädje medlet Seratonin (sitter i hjärnan), som gör att kroppen blir glad av att äta. Precis samma medel som när vi har sex och motionerar, allt som är bra för kroppen. Seratonin är kroppens eget ectecy men blir speedad på det om man utsöndrar för mycket. Du får en signal av kroppen som säger gör detta igen och igen och igen. Seratonin har även med knark att göra men det ska vi inte skriva om nu utan mat handlar det om.

  Jo hur kommer det sig att så få unga kan laga mat? Har man inte råd att köpa mat så därför lär man sig inte eller får man inte vara med mama/pappa i köket när dom lagar mat när man är liten, vad beror detta på.

  Det verkar inte finns ett mellan ting nu mera, antingen är du grym i köket eller så kan du inte ens koka makaroner, väldigt underligt! Givetvis har jag en teori om detta också.

  Kan det vara så att vi behöver inte kunna laga mat i detta samhället, det finns så många andra som gör det åt oss.
  MacDonalds, Burger King, Pizzerior i varje gathörn. Det finns snabbmat som man bara slänger in i mikron eller om man vill lyxa till det in i ugnen. Det finns t.o.m hemkörning i de större städerna för 20 kr extra.

  Det verkar inte finnas något mellanting idag antingen är man grymt duktig på at laga mat eller så struntar man i det helt och hållet.
  Är det den där bekväligeheten nu igen man orkar inte laga mat för det är ju jobbigt, det tar tid och så måste man ju diska efteråt. Det är nog den största boven när det kommer till att vi förstör våra kroppar totalt, alla konserveringsmedel, E-medel i massvis, olika gifter av alla dess slag, vi struntar i det eftersom snabbmaten är så mycket enklare.

  Varför bryr vi oss så lite om oss själva för? Varför har man inte kvar självbevarelsebedriften, vad hände med den?
  De som tvivlar på att människan kommer att utrota sig själv är det bara att se till den männsklga naturen, vi är lata och bryr oss inte om oss själva för fem öre, bekvämligheten, pengar, skönhet och att ha kul är det enda vi är intresserad av.

  Ännu en domedagsprofetsia att lägga på högen, hehe, skrämma människor till disiplin vore kul om det inte vore så att igen faktiskt bryr sig om det! Lata djävular! 

  SKRIVET: 2010-08-20, kl 16:02:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Väldigt ont om tid!

  Jag har knappt haft någon tid idag att blogga, man har såna dagar också!

  Jag kört ett kort svep och hoppas att jag kan fortsätta min blogg serie om några dagar.

  Dagensmoral:

  * Sluta skönhetsoperera er - Det är bara fult, hur kan man inte se det själv?
  Du som tänker operera om dig, du är absolut inte ful, men du kommer bli.

  * Le åt en främling idag - Om vi ska vändra den otrygga trenden i samhället behöver vi sammanhållning

  * Kör inte för fort - Du kommer blir dubbel bestraffad om du åker fast, både böter och eventuellt bli av med körkortet, 2000 kr i böter hur många timmar måste du jobba för att få ihop det? 3000 kr för 20 km extra, absolut inte värt det. Desutom sparar du på miljön och räddar liv

  * Tänk: Vad kan jag göra för dig, istället för vad kan du göra för mig. Självuppoffring är svårt.
  Är du lite bättre, som jag, eller är du precis som alla andra?

  * Anna Anka, Kissie, Jacki Ferm, Barbie, Linda Rosing och allt vad dom heter är INGA förebilder - Dom är något helt annat (ett mycket fult ord), låter ni era döttrar följa med i deras värld kan ni lika gärna börja ge era döttrar knark, JA så illa är det, det är som att önska att det ska gå dom illa i livet!

  * Kasta inte skräp i naturen, en dag kommer naturen slå tillbaka på dig och då kommer du ångra dig, big time!

  Hinner inte med mer nu, men läs, teckan och begrunda!

  SKRIVET: 2010-08-19, kl 16:33:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Del 1

  Hur man får något man vill ha!

  En vän sa till mig att om du verkligen vill ha något så ska du viska i din partners öra precis innan han/hon somnar när din patner är i stadiet mellan att han/hon sover och är vaken, den lilla lilla stunden innan han/hon kopplar bort hela omvärlden och faller till sömns när han/hon inte riktigt själv vet om han/hon sover eller är vaken.

  Det är tydligen så ,enligt henne, att då är hjärnan som mest mottaglig för saker säg att man t.ex vill ha fler barn så viskar man "jag vill ha ett tredje barn" upprepa ungefär 4 gånger, gör detta varje kväll i några veckors tid så kommer din patner tro att det är precis det han/hon vill, detta skulle tydligen fungera med både giftemål och husdjurs skaffande! Jag har aldrig själv försökt men det är absolut ett sätt att manipulera en människa på.

  Jag tar lite illa vid mig av detta eftersom det är så simpelt, ska jag lägga tid och energi på att manipulera någon så vill jag göra det med lite stil och finess. Men pröva gärna och berätta för mig hur det gick.

  Det finns ett liknande sätt man kan göra detta på. Detta sätter använder sig politiker av vi kan kalla det upprepat budskap, det går ut på att man i små doser upprepar ett budskap. Gång på gång på gång upprepar man detta och sen ökar man dosen hela tiden sakta men säkert, inte så att det blir för mycket men så att det hela tiden finns med. Detta är en väl beprövad och enkel metod som nästan alltid funkar om man bara håller huvudet kallt. Enda gången man skulle kunna bomma är om man ökar dosen för snabbt och för mycket.

  Konkreta exempel: Statsministerns ansikte överallt, på affischer, i tidningen, på tv i tidningen precis innan valet eftersom de vill att du ska känna igen honom, du ska stå vid valurnan och tänka på honom och sedan rösta på honom. Vet inte om just det är så effektivt.

  Man kan även anpassa detta på föräldrar t.ex om man vill ha en ny mobil, samma princip tala om för dom att du behöver en ny mobil och en viss modell du skulle vilja ha. Föräldrarna kommer kanske säga nej, acceptera detta och gå där ifrån, efter ett tag ca en vecka efteråt säger åter igen jag behöver en ny mobil och vilken modell du vill ha, säger do åter nej var lugn och gå där ifrån. Om dom vill diskutera saken så berätta varför du behöver en ny mobil men när du märker att dom inte vill ta åt sig vad du säger, var lugn och gå där ifrån, håll på så små små doser under en längre tid till sist kommer det att funka om man är konsekvent och tålmodig!

  Den här metoden kan anpassas till precis allt men det tar lång tid så man måste planera detta väl!


  SKRIVET: 2010-08-19, kl 14:12:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Manipulation!

  Grattis du har blivit grundlurad!

  Jag är ledsen att behövar berätta detta för dig men du har blivit manipulerad!

  Faktiskt så är det så att du blir lurad och manipulerad varje dag av allt och alla!

  Du tror att du vill köpa Iphone 4 när du redan har 3:an, du tror att du behöver köpa en blue ray dvd fast du redan har en väl fungerande dvd.

  Men detta tror du bara medan du vet att du vill sätta in 2000 kr på mitt bankkonto och detta är du helt säker på, du behöver inte tänka två gånger på detta utan det är bara att gå från tanke  till handling!

  Det jag skrev precis nu är samma sak som reklam, media, politiker och alla andra som försöker sälja något menar men de säger inte det så rakt ut för då förstår du ju vad det handlar om, rösta på mig, köp just min sak, håll dig till mitt märke.
  Det finns massor med sätt att mixtra med ditt huvud utan att du ens reflexterar över detta, du blir varje dag bombaderat med information från alla håll och kanter, allra mest kommer det från massmedia efter som det är via massmedia du får information.

  Du blir manipulerad av dina barn, din chef, din äkta make/maka, dina vänner, ja i stort sätt alla. 
  Om vi byter ut ordet manipulation mot påverkad låter det bättre då? Du blir påverkad varje dag av alla runt om dig har du tänk på det?

  Jag tänkte skriva tre eller fyra inlägg om manipulation på olika sätt:
  Där man använder ungefär samma metod för att manipulera dig

  Dessa kommer flyta ihop väldigt mycket, eftersom manipulation alltid är påverkan kommer det låta väldigt mycket likadant och jag skulle kunna skriva ett jätte långt inlägg om allt och försöka hålla isär allt men det kommer bli för rörigt så därför skriver jag det i olika inlägg, det blir lättare för dig att kunna se i vilka sammanhang du blir manipulerad i och lättare kunna stå emot det, allt är lättare med konkreta exempel!

  SKRIVET: 2010-08-18, kl 15:54:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Följ mig på bloglovin

  Följ min blogg med bloglovin

  SKRIVET: 2010-08-18, kl 15:39:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Så här ser böckerna ut  http://svenskbok.se/wp-content/uploads/2007/08/gud-som-haver-barnen-kar.jpg


  http://www.prisjakt.nu/bilder/bokbild.php?s=liten&p=241

  SKRIVET: 2010-08-18, kl 15:35:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Oh happy day

  Idag har jag vad jag kallar en studsbolle dag, jag är full av energi och ler & hälsar på alla. Jag peppar dom som är nere och försöker få så många jag kan att le, när jag har dessa dagar är jag även grymt ironisk mot allt och alla därför att det är min form av humor. En sån här dag är det svår att hitta något omoraliskt att skriva om, jag får inte till udden av det som är dåligt det känns bara som jag inte kan få till djupet och fånga det allvarliga så som jag skulle vilja framställa det. Jag ska istället försöka skriva om något positivt som omväxling.

  Hmm det verkar bli flera små positiva saker istället för en stor.
  Vi börjar med ämnet medvetenhet, på något sätt känns det som om folk börjar bli mer och mer medvetna om saker och ting, vi går inte längre på politikers och medias prat på samma sätt som man gjorde innan, vi är mycket mer kritiska och försöker själva ta reda på saker.
  Ta t.ex Svininfluensan, hur många var det som tog sprutan?
  Vad jag har förstått så var det fler som valde att inte ta den?!
   De som faktiskt tog den blev "tvingade" mer eller mindre, t.ex de som jobbar inom vården eller med barn.
  Eller de som blev livrädda av allt de som skrev och de som hade sjukdomar sen innan som gjorde att de skulle ta mycket hårt på dom om de skulle ha fått svininfluensan.
   De fanns de som tog den bara "to make a statment" men vad vi övriga gjorde va att strunta fullkomligt i det och letade fakta på eget håll så att vi kunde skapa oss en egen bild av det.
  Jag tog inte sprutan och jag rekomenderade så många som möjligt att låta bli och med facist i hand tycker jag att jag gjorde rätt.
  Det stod en notis i tidningen förra veckan om att svininfluensan nu är över och nu har aftonbladet haft en artikel serie om vad som hände med dom som tog sprutan, de som blev allvarligt sjuka! 
  Bra svenska folket gå inte på vad dom säger leta,granska och var kritiska mer sånt.

  Jag vill slå ett slag för yttrandefriheten, jag vill kunna säga att idag får man tycka och tänka vad man vill och kunna säga det högt, men jag vet att så är inte fallet. 
  Men jag vill ändå ge en eloge till dom som gör det, dom som står upp och högt och tydligt deklarerar vad dom står för, vad dom tycker och att ingen ska tala om för dom vad som skall tyckas och tänkas.
  Ta Lars vilks som exempel, nu är ju den diskutionen alltid lika het så jag behöver ju inte dra om allting, men jag tycker ändå att det är väldigt bra gjort av honom, respekt skall man ha absolut men i frågan religion vs yttranfrihet så tycker jag att yttrandrfriheten vinner med hästlängder.

  Barn, jag älskar barn! Dom ska också få vara med i min Happy day blogg, barn är oskrivna blad och jag älskar det!
   Lyssna på vad dom säger och försök se världen genom deras ögon, det är grymt häftigt faktiskt! Dom är så logiska och naturliga, dom gör som mamma & pappa gör, dom är barnens gudar!
   Hur kan man inte älskar något så fantastiska som ett barn.
  Jag förstår barnen, det är inte lätt att vara liten de ska lära sig en massa komplexa vuxen regler för vad man ska göra och inte göra, saker som är helt ologiska.
  Är det någon som har läst böckerna av Unni Lindell och Mark Levengoos, Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull?
  Har ni inte gjort det så rekomenderar jag dom varmt, dom är helt underbara, här kommer några smakprov:

  Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står alldeles stilla.” Sigurd, 6 år

  ”En mamma är egentligen bara en flicka som har råkat bli stor.” Annika, 8 år

  ”Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat.” Ingrid, 8 år

  ”När jag slåss med min lillebror får jag inte slå tillbaka. Det gör jag inte heller. Jag biter istället.” Susanne, 7 år

  ”Det svåraste med äktenskapet är kanske att man har så mycket med varandra att göra.” Gabriel, 8 år

  ”Prästen frågar om man vill gifta sig med den som står bredvid eller om man hellre vill han någon annan. Oftast är det ingen annan där, så då svarar man ja.” Emil, 7 år

  ”På dagis tar de hand om de barn som blir över när föräldrarna går till jobbet.” Gustav, 6 år

  ”Det är väldigt många som vill avliva hela kungahuset.” Marie, 8 år

  ”Någon kastade en sten på hans grav. Därför stod Jesus upp och blev jude. Då blev det stor uppståndelse.” Sofia, 9 år

  ”Första maj är frihetsdag för alla stackars fattiga arbetare. Därför har barnen skollov.” Joachim, 10 år

  ”Man ser att min pappa är svensk, för han liknar sin bror.” Matilda, 8 år

  En familj börjar för det mesta med gammelmormor och gammelmorfar och slutar med dig.INGA, 7 ÅR


  Min farfar och farmor är ganska unga. Det är för att de var barn när de föddes.EMIL, 7 ÅR


  Farfar tycker inte om bråk. Särskilt inte runt omkretsen av hans öron. Då får han muskelsmärtor i huvudet.TONY, 6 ÅR


  En gång var farmor puts väck. Vi visste inte varför. Men så hade hon bara åkt buss med någon hon hade lärt känna på en bänk utanför affären, och plötsligt var hon tillbaka igen.JON, 7 ÅR  Mormor dog innan jag föddes, stackarn.EMILIE, 5 ÅR


  Min farfars själ har slagit sig ner på en fjälltopp.ANDREAS, 7 ÅR


  Jag önskar mig en råtta, men varje gång jag säger det så kräks mormor.GORDON LEE, 6 ÅR


  Mormor säger att folk inte visar så sunt snusförnuft i dag.BEATA, 8 ÅR


  Min mamma gör aldrig något fel. Utom när polisen stoppade oss och hon grät och sa att vi hade så bråttom för att vi skulle till barnsjukhuset, fast vi egentligen skulle till Sparlivs och köpa läsk.TOMAS, 9 ÅR


  Människan är en egen ras, särskilt mammor. De kan bli väldigt rasande.JAN, 6 ÅR


  Pappor är nöjda med ganska lite, bara det är stort nog.ANDREAS, 5 ÅR


  På grund av jämställdheten som kom till Sverige för några år sedan måste pappan bita i det sura äpplet och städa huset.JONAS, 8 ÅR


  Det viktigaste är att man kommer från ett tryggt och labilt hem.MARGARETHA, 7 ÅR


  Pappa är inte förälskad i mamma när hon inte vill åka på semester. Hon blir så trött av att ha semester.JEANETTE, 5 ÅR


  De flesta tomtar är pappor som har klätt ut sig. Fast några pappor är egentligen mammor. För att det ska vara jämlikt.OSCAR, 7 ÅR


  Det som är väldigt typiskt för en mamma är att hon sätter på dig mössa och halsduk till och med på våren när temperaturen har börjat krypa. Du slipper inte undan förrän du kommer runt hörnet.JOAKIM, 6 ÅR


  Jag ska bli nekrolog och visa hur vädret blir på TV.JOAKIM, 7 ÅR


  Jag vet inte vad jag ska bli. Det beror på min levnadsstandard.MARTIN, 9 ÅR


  Jag ska bli intelligent … och lat. Om jag orkar.NIKLAS, 8 ÅR


  Min farbror har förflyttats från ett jobb till ett annat. Han skulle nog helst ha velat slippa, men det blir så tråkigt för faster att ha honom hemma.RINE, 7 ÅR


  Det är stor skillnad på att vara fattig och rik. De fattiga har ingenting, de rika tror att de inte har någonting.INGRID, 9 ÅR
  Källor:

  http://www.google.se/imgres?imgurl=http://svenskbok.se/wp-content/uploads/2007/08/gud-som-haver-barnen-kar.jpg&imgrefurl=http://svenskbok.se/2007/08/23/gud-som-haver-barnen-kar-har-du-nagon-ull/&usg=__ZYgCjl30ewUi_v0mRyMtKA7ZmCk=&h=558&w=402&sz=53&hl=sv&start=1&tbnid=lXGaXi5_urea5M:&tbnh=133&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dgud%2Bsom%2Bhaver%2Bbarnet%2Bk%25C3%25A4r%2Bhar%2Bdu%2Bn%25C3%25A5gon%2Bull%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1

  SKRIVET: 2010-08-17, kl 16:25:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Vi fortsätter på moral och rättsväsendet

  Jag har funderat lite på ämnet våldtäkt, det finns två sidor av anser jag, den enda sidan där riktiga våldtäkter ökar och sidan där tjejer anmäler trots att dom inte blivit våldtagna utan som någon slags hämd!

  Som ung tjej idag vågar jag inte gå hem i mörkret utan antingen en vän eller hund med mig, jag vågar inte flirta  (läs uppmuntra) med killar på krogen. Det finns många saker man inte vågar göra och det är ju knappt det begränsar sig till nattetid nu mera detta börjar bli ett 24/7 problem!

  Jag tar bort den kategorin av våldtäkter som sker i hemmet mellan äkta makar/sambos/par. Jag håller mig till överfallsvåldtäkter och där ingår kategorin, man känner varandra lite typ nätdejting, "blir bjuden på en fest hos någon man bara träffat lite".

  Jag känner inte många tjejer idag som på något sätt inte blivit sexuellt utnyttjade, våldtagna eller liknande, är inte det rätt skrämande?
  Som ung tjej idag har du inte rätt till din egen kropp?

  Tjejer är idag villebråd! I domstolar hör man ofta, hon ville för hon uppmuntrade till det, hon klädde sig utmanande, hon låg med mig frivilligt och sen ångrade sig.
  Mitt synsätt på detta är, man får klä sig som man vill, man får visserligen inte bete sig som man vill men uppmuntrande? Vi lever på 2010 - talet behöver jag säga mer, så länge tjejen inte klart och tydligt säger jag vill ligga med dig och hon börjar dra fram en kondom ska kan man inte tolka det som ett uppmuntrande!
  Hon låg med mig frivilligt, ja kanske till en börja ja men hon kanske ångrade sig sen, tänk på det? Det kanske kändes bra innan men ju närmare sängen man kom så började det kännas obehaglit av någon anledning, man ska inte tjata till sig sex, säger någon av parterna nej någonstanns på vägen så är det ett NEJ, hur svårt kan de vara?

  Sen finns de tjejer som anmäler trots att dom gjort det frivilligt hela vägen och varit med på det men ångrat sig dagen efter, då får man nog skylla sig själv lite grann! Det kan vara så att man är alldeles för berusad, narkotika påverkad m.m och det är inte okej, i det läget får man bara stå sitt kast! Det finns de som anmäler som hämnd, rent utsagt idiotisk, jag blir arg av bara tanken, det finns de som anmäler för att dölja otrohet.

  Fattar inte ni vad ni gör? När ni anmäler en icke våldtäkt? Ni sitter hos polisen och ljuger ihop en historia som de sen ska utreda! Man slösar dyrbar tid hos polisen, pengar, resurser för att ni är korkade! Kan ni inte hantera alkohol så låt bli och droger ska man överhuvudtaget inte ta! Ni sänker trovärdigheten för dom som faktiskt har blivit utsatta för detta fruktansvärda brott, ni kanske t.o.m dömer eller i alla fall stämplar oskyldiga killar som de sen får lida för ett bra tag efter. Fy fan för er (behövde åter igen ett kraft uttryck), stå för vad ni gör istället!

  Nu för tiden blir tydligen också killar våldtagna, mörkertalet är nog större där än vad det är för tjejer så därför känner jag inte till det lika mycket, jag har bara läst det någon gång ibland i tidningen men inte hittat så mycket information om det.

  Det finns så mycket råd för vad man kan göra för att ungå att bli våldtagen, läs dom och lyd dom, man ska inte behöva begränsa sitt liv. Jag tycker det är fel att behöva vara rädd och begränsad men se på samhället realistiskt och var rädda om er!

  Till alla er som blivit utsatta för detta brott, jag hoppas ni får upprättelse och att ni kan gå vidare! Jag uppmanar er till styrka och mod, anmäl, vittna och vik er aldrig!

  SKRIVET: 2010-08-17, kl 07:51:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Moralen i rättsväsendet


  Mord: 10 år - livstid fängelse
  Dråp: 6 - 10 år
  Vållande till annans död: Böter - 2 år

  Misshandel: Böter - 2 år
  Grov misshandel: 1 - 10 år

  Våldtäkt: Upp till 4 år
  Grov våldtäkt: 4 - 10 år
  Gruppvåldtäkt räknas som grov

  Stöld: Böter - 2 år (Snatteri är om det har ett värde på under 1000 kr)
  Grov stöld: 6 månader - 6 år

  Egenmäktigt förfarande: Böter - 6 månader
  Grovt egenmäktigt förfarande: Upp till 2 år

  Rån: 1 - 6 år
  Grovt rån 4 - 10 år

  Ocker & Utpressning: Böter - 2 år

  Häleri: Böter - 2 år
  Grovt häleri: 6 månader - 6 år

  Skadegörelse: Böter - 1 år

  Övergrepp i rättssak: Ringa: Böter - 6 månader
  Normalgrad: Upp till 4 år

  Narkotikabrott: Högst 3 år
  Grovt narkotika brott: 2 -10 år

  Brott mot knivlagen: Böter - 6 månaders fängelse
  Grovt B.M.K: Upp till 2 år

  Källa: http://www.ungabrottsoffer.se/brott_och_straff.asp

  Hur många gånger har man inte suttit och funderat över, hur kunde dom få så låga straff?
  Man läser i tidningen om våldäkt efter våldtäkt, rån, mord och misshandel varje dag. Det verkar även som om det blir mer och mer brutalt! Våld på gatorna medans pedofilern smyger runt i varje buske men va får dom för straff? Knappt något alls, i många fall är det så att det är väldigt ungaförövare ex i Borås förra sommaren ver det en 12 & 13 åring pojkar som försökte våldta en 19 årig flicka.....12 & 13?! Det är helt sanslöst, det är något jag inte alls kan förstå!

  Men tycker man inte att ju mer våldet ökar desto hårdare borde straffen bli eller ska våra politiker bara låta detta eskalera?

  Pedofiler är i min värld det vidrigaste som finns, dom förstör hela liv, barns liv!
  Jag kan inte ens beskriva i text vad jag känner för dessa.....I vilket fall som helst så ska jag göra en jämförelse om man våldtar ett barn och förstör dess liv får man upp till fyra års fängelse, men det är knappast troligt att man får det! Säg att domstolarna dömer idag så man får melllan 6 månader - 2 år om man griper någon på felaktiga grunder kan man få upp till 10 år eftersom det är en så stor kränkning, nu pratar vi inte om att anhålla någon utan bara be någon stanna kvar på plats "frihetsberövad", för det kan man få 10 års fängelse medans du kan förstöra ett barns liv och tillit till vuxen världen hela dess liv (ca 80 år) och få 2 år på en mysig anstalt där du får sitta med gelikar och utbyta erfarenheter........Det är så man vill spy!

  SKRIVET: 2010-08-16, kl 11:59:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Manligt och Kvinnligt

  Jag gillar manligt och kvinnligt, jag gillar att en man är en man och en kvinna en kvinna!
  Jag tror även på rätt person på rätt plats!

  Kalla mig old fashion om ni vill varsegod, jag är old fashion och kan så ledes dra nytta utav de fördelar en kvinna har jämför med männen.
  T.ex jag behöver inte bära de tyngsta sakerna, t.ex matkassarna, jag behöver inte ligga ute i snön och laga bilen m.m nu gäller detta givetvis bara old fashion killar som är lite händiga och som kan bygga en altan, byta däck och röja skog. För dessa håller nämligen på att dö ut, det finns inte så många supermän kvar där ute, förr var det så att man fixade sin egen bil, byggde på sitt eget hus. Nu för tiden så anlitar man folk till att göra detta plus mycket mer, när det gäller hus så finns det massor med olika områden där man måste anlita olika företag för att göra saker, snickare, rörmockare, elektriker ja ni fattar! Vart har alla supermän tagit vägen?

  Någon som har hört låten I need a hero? 

  Jag gillar inte det här femenist tramset, givetvis ska man ha lika lön för lika arbete det måste man inte vara femenist för att tycka men då ska det också vara lika lön för lika arbete! Kvinnan/Mannen ska utan hjälp från någon, kunna hänga med i arbetstempo och kunna utföra exakt samma arbetsuppgifter utan att bortse från psykiska och fysiska skillnader! Då gäller principen lika lön för lika arbete! Men (nu ska jag säga något jätte hemskt) alla kan inte utföra alla jobb, tro det eller ej, alla kvinnor och alla män är inte lämpade för alla yrken!
  Jag personligen skulle krackliera efter en vecka som snickare, betongarbetare eller lastbilschaufför, givetvis finns det kvinnor som passar för dessa yrken. Nu känner jag ingen kvinnlig snickare men jag lovar att jag ska prata med henne när jag träffar en, orkar man med den fysiska påfrestnad som det yrket kräver .t.ex!

  Det finns yrken där hellre skulle tänka mig en kvinna än en man, sköterska, dagispedagog, gynekolog m.m
  Kvinnor är mer omhändertagande än män tro de eller ej men så upplever jag det!

  (Jag hör ramaskriet från femenisterna *små myser*, men det struntar jag i, har ni rätt till en åsikt så har jag det också)

  Kvinnor är psykiskt starkare
  Män är fysiskt starkare
   
  Men spelar detta någon roll, det är ju olikheterna som för oss samman, både kvinnor och män behövs, när ska detta läggas ner och folk ska börja inse! Inga kvinnor, inga män, inga män, inga kvinnor så simpelt är det!!

  Jo de här med rätt person på rätt plats, självklart passar olika människor för olika saker, detta beror på arv, uppväxt miljö, livs erfarenheter m.m, detta är helt okej man blir som man blir för man blir nästan aldrig som man skulle, men sluta tvinga in folk i könsroller! Låt pojkar leka med prinsess kläder om dom vill men tvinga dom inte, låt tjejer leka med bilar, måla mustach och leka batman, leken är en dela av exprimentet som kallas livet men sluta tvinga in folk i roller om dom själva inte vill! Varför kan man inte låta utslaget bli naturligt? Varför måste detta alltid läras ut och påpekas?

  Är det luddigt? Jag menar så här, vill en kille bli undersköterska låt han bli det så men inte för att samhället eller hans lärare säger det utan för att han själv känner att han vill bli det eftersom han har det egenskaperna och han är en omhändertagande person.
  Låt barnen på dagis leka vad dom vill, ställ fram en låda med leksaker och låt dom bestämma vem som ska vara mamma/pappa/barn gå inte och peta i det och styr upp leken genom att påpeka att Oskar kan också vara mamma, utan låt dom exprementera själva!

  Givetvis och detta skulle egentligen inte ens behöva poängteras men jag gör det ändå, kvinnor är inte svagare än män eller vise verca, män och kvinnor har olika styrkor och svagheter som gör att vi ska kunna klicka och passa ihop till en bra fungerande enhet, båda könen behövs! En kvinna klarar sig utmärkt utan en man och en man klarar sig utan en kvinna, inget av könen är det svagare än det andra!

  Läs, teckna och begrunda!

  SKRIVET: 2010-08-16, kl 10:53:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Lite humor måste man ha bland allt allvar!

  Sensmoral...

  Den unge kungen Artur var ute och jagade i grannrikets
  skogar när han överraskades och togs tillfånga av
  grannrikets kung. Kungen kunde ha dödat Artur på en
  gång, ty det var straffet för den som
  överskred lagen och inkräktade på egendomen. Dock
  veknade kungen eftersom Artur var så ung och kungen
  kände istället sympati för honom.
  Han erbjöd Artur istället att ett år senare bli
  frisläppt på villkoret
  att han då funnit svar på en svår fråga:
  Frågan löd: Vad vill egentligen kvinnan?
  Denna fråga fick t.o.m. de mest lärda av män att
  ställa sig frågande
  och den unge Artur den som omöjlig kunde besvara. Men
  hur som helst, alternativet var ju bättre än att bli
  hängd så han återvände till sitt
  rike och började att fråga folket;
  prinsessan, drottningen, hororna, munkarna, de vise
  och hovnarren.
  Alltså allihop, men ingen kunde ge honom ett
  övertygande svar.
  Men, alla som han frågade föreslog att han skulle
  fråga den gamla häxan, hon skulle säkert veta svaret.
  Priset skulle dock bli högt eftersom häxan var känd i
  hela riket för att ta hutlösa priser för sina
  tjänster.
  Sista dagen på året kom och Artur hade inget annat
  val än att fråga häxan om svaret på frågan. Häxan gick
  med på att ge honom ett tillfredställande svar, på
  villkor att han först accepterade priset han måste
  betala!
  Häxan ville gifta sig med Gawain, den mest ädle
  riddaren av Runda Bordet och likaledes Arturs bäste
  vän.
  Den unge Artur tittade skräckslaget på häxan. Hon var
  puckelryggig, ohyggligt ful, hade bara en tand,
  luktade skunk och hade konstiga läten för sig.
  Aldrig någonsin hade han stött på en så motbjudande
  varelse. Det kändes inte speciellt bra att be sin
  allra bäste vän att ta på sig denna fruktansvärda
  börda.
  Trots det, när Gawain fick höra det hela ansåg han
  att det inte var en så stor uppoffring med tanke på
  alternativet Artur hade att välja på.
  Så det ställdes till med bröllop och den gamla häxan
  sa med sin vishet:
  "Det som kvinnan egentligen vill, är att vara
  härskare över sitt eget liv" Alla insåg att häxans
  uttalande var helt sant och att detta
  skulle innebära att den unge kungen Artur skulle bli
  fri. Och så blev det.
  När kungen i grannriket fick höra svaret försatte han
  Artur i frihet. Och vilket bröllop det blev..hela
  hovet var närvarande. Men Artur slets mellan lättnad
  för att vara fri och ångest för vad han fått sin
  bäste vän att göra. Gawain uppträdde artigt, vänligt
  och respektfullt. Den gamla häxan visade upp sin mest
  oattraktiva sida, smaskade i sig maten direkt från
  tallriken utan att använda bestick, åt högljutt,
  rapade ljudligt och stank fruktansvärt illa.
  Så kom bröllopsnatten. När Gawain lagt sig i
  bröllopsbädden för attvänta på att hans nyblivna fru
  skulle ansluta sig till honom..dök hon
  upp i skepnad av den vackraste varelse en man
  någonsin kan önska. Gawain tappade hakan och frågade
  vad som hänt. Den unga flickan svarade att eftersom
  han varit så artig mot henne så skulle hon halva tiden
  av deras tid tillsammans visa sig med sitt
  fruktansvärda utseende, och den andra halvan av tiden
  med sitt attraktiva utseende. Vilket föredrog han
  nattetid och vilket föredrog han dagtid?
  Vilken grym fråga.! Gawain skyndade sig att tänka.
  Ville han hellre ha en vacker fru att visa upp för
  sina vänner på dagen för att sedan på natten dela säng
  med en anskrämlig häxa? Eller föredrog han att ha en
  häxa till fru under dagen och en vacker ung flicka i
  sängen om natten?
  Vad hade du valt?
  Vad Gawain valde framgår längre ner, men
  innan du läser det så tänk efter vad du hade valt..

  Den ädle Gawain svarade att hon själv fick välja. När
  häxan fick höra detta sa hon att hon skulle vara en
  vacker kvinna på dagen, men även på natten eftersom
  han respekterat henne och låtit henne vara härskarinna
  över sitt eget liv.
  Men alla historier har en sensmoral. Vilken är
  sensmoralen i denna sagan?
  Sensmoralen står att läsa längre ner, men
  dessförinnan, tänk ut något själv

  SENSMORALEN ÄR ATT DET SPELAR INGEN ROLL OM KVINNAN ÄR
  VACKER ELLER FUL... INNERST INNE ÄR HON ÄNDÅ ALLTID EN
  HÄXA...


  Tagen från http://roligtochtokigt.blogspot.com/2006/06/sensmoral.html

  SKRIVET: 2010-08-16, kl 09:34:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Fortsättning psykisk ohälsa!

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2097060/bilforare-knivhogg-mopedist-i-magen


  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7622979.ab


  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7620829.ab


  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2098160/svensk-korde-130-km-h-for-fort-pa-mc


  http://www.bt.se/nyheter/svenljunga/aldre-man-svart-misshandlad(2059000).gm


  Jag hittade dessa utan att behöva anstränga mig speciellt mycket, detta är resultatet av en värld i psykiskt obalans!

  SKRIVET: 2010-08-16, kl 09:10:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Den psykiska ohälsan

  Den psykiska ohälsan är idag väldigt stor i Sverige och i många I-land, vad detta beror på kan man nog bara spekulera i!
  Jag har inga fakta och jag har ingen statistik, desutom tror jag inte på offentligt statiskit, för mig är statistik som en bikini visar mycket men döljer det mesta! Det enda statistik ger är en fingervisning om saker och ting i vilken riktning det går men det är långt ifrån användbar fakta därför håller jag mig undan det!

  Jo den psykisa ohälsan är en direkt överföring på människan att vi lever i ett ostabilt och otryggtsamhälle,
  t.ex pengar och skönhet är viktigare än kunskap och betyg, nya kläder är viktigare än kompisar (givetvis inte dom coola kompisarna).

  Det finns så många faktorer att jag knappt vet vart jag ska börja:

  *Föräldrar orkar inte uppfostra sina barn.
  *Tidsandan säger lev maxat, det finns ingen morgon dag
  * Skönhetsidealen är skruvade
  *Droger
  *Arbetslöshet
  *Alla lider av dåligt självförtroende.
  * Understimuli
  * M.M kunde bli en meter lång lista.

  Den äldre generationen är förslappade och vi yngre alldeles för aggresiva, jag kommer inte ihåg vilken komiker de var som skämtade om detta ämne, jag kan nog dra mig till minne att det var Magnus Betner, Inget är heligt på MUF läger, han skämtade om att den äldre generationen (våra föräldrar) -50,-60 - 70 talisterna, var flummiga pårökta hippies i kollektivboende och som tonårs revolt ville vi (den yngre generationen) ha ett medlemskap i MUF.
  (Ska bara göra ett litet förtydligande innan jag forstätter, jag är på inga villkorsvis moderat, kommer aldrig bli heller, mitt motto "älskar politik, hatar politiker")! Det har väl alltid varit så att det är den yngre generatioen som för samhället framåt och det är väl så det ska vara, men nu har det spårat ur rejält, för de vuxna hade fullt upp med sin egen frigörelse från allt gammalt så dom glömde bort att uppfostra oss. De vuxna ville förverkliga sig själva på ett sätt som aldrig varit möjligt innan, här skulle det testas och exprimentera med både det ena och det andra och hej så det gick, 30 år senare så stor Sverige bokstavligen i lågor (bilbränder, skolbränder, stenkastning, rån och våldtäkter) med en hel generation med ouppfostrade slynglar...Så gick det experimentet!
  Jag har sagt det förr men jag säger det igen, det fungerar inte med fri uppfostran och sluta curla för era barn! 

  Nej människor behöver regler och riklinjer för att fungera, INTE från samhället bara utan från grunden, alla barn måste lära sig att respektera, ta hänsyn m.m

  Detta är nog en del i det hela, det känns kanske hårt och orättvist att skylla allt på de äldre men det var faktiskt dom som såg till att det blev som det blev, vi hade inget att säga till om för 10-20 år sedan för då var vi barn!

  Men det finns ju psykiskt ohälsa bland vuxan också i många fall handlar det om droger narkotika/alhohol, i många fall är det psykiska sjukdomar (finns även hos många yngre).

  Psykiska sjukdomar tycker jag är väldigt intressant, det finns psykisk ohälsa på många plan .tex deppression har ökat massor och går stadigt uppåt (haha Göteborgs skämt), det knapras lyckopiller i massvis och flera ton andra seratonin höjande mediciner. För att vara krass men du möter knappt en människa idag som inte har någon diagnos eller har haft. Alla lider av något!

  Sen finns det de ärftliga psykisa sjukdomarna t.ex. bordeline, Mano-deppresivitet m.m har dom också ökat eller känns de bara så?

  Sen har vi sjukdomar som Damp, ADHD alla dessa icke impulskontrollerade, hyperaktiva sjukdomar även kallade lyckorus 24/7 sjukdomar ( OBS de var bara ett skämt, jag vet att det är jobbiga sjukdomar), det finns överallt, precis över allt!

  Som sagt den psykiska ohälsan idag genom borrar vårt samhälle totalt, det finns överallt på alla plan, barn, vuxna, rika, fattiga, tjocka, smala, tjejer skär sig, killar knarkar, barn slår ihjäl barn, många tar livet av sig, man mördar andra p.g.a röster i huvudet, vannsinnes dåd, illdåd, ALLA lider av psykiska ohälsa och gör du inte det så möter du snart någon som gör det och drar ner dig i träsket. Den psykiska ohälsan ligger som en giftig gas runt om oss och den dödar långsamt. En efter en, tar den oss, drar ner oss och sakta men säker utplånar oss!
   
  Eller är det bara så att vi blivit jävligt mycket gnälligare? (här behövdes det ett kraft uttryck)!
  Detta är absolut en aspekt som jag tycker att folk borde ta till sig, bara för att man kan få en diagnos måste man inte samla på dom, sluta gnäll och ta dig i kragen istället, ryck upp dig och gör det bästa av situationen!

  "Min farfar skulle inte ta en alvedon ens i onödan, han går till läkaren när benet är av för att en rotvälta välte över det, skicka på ett plåster och ut i markerna igen" - citat från en vän, där snackar vi hårda grabbar som varken bryr sig om alzheimers eller benbrott! Dagens gangsters snackar om hur tuffa dom är..Välkommen att möta min väns farfar, en äkta sann förebild som inte ens kan stava till psykisk ohälsa!

  SKRIVET: 2010-08-14, kl 19:24:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Droger

  Detta får bli ett kort inlägg, jag har alltid som mest att göra på lördagar & söndagar så det får lite något snabba men väl valda ord!

  *Droger är lättare att få tag på än smuggelsprit
  * Det sägs att det finns minst en langare på varje högstadie i Göteborg

  Va säger detta om moralen i samhället?

  Eftersom jag aldrig har prövat p.g.a att jag är en sån moralkossa *stolt* så har jag ingen personlig erfarenhet av knark men givetvis har jag hörtalats och känner människor som har prövt och detta är deras åsikter och úpplevelser.

  Många tar droger för att fly verkligheten
  Man gör det för att livet är tråkigt och man behöver en kick
  Man gör det för att höja eller sänka en viss känsla

  Varför har livet blivit så tråkigt att man måste knarka bort det?
  Varför har människor blivit så psykiskt svaga att man måste knarka för att må bra?

  Jag har en teori om detta! Man uppskattar inte livet lika mycket längre som man gjorde innan, man testar allt långt innan man borde! Man förlorar oskulden för tidigt, man prövar att dricka/snusa/röka m.m man gör allt mycket tidigare än man borde, man väntar inte på saker längre, så när man är runt 20 finns det knappt något kvar att göra och då börjar man med knark för att göra det gamla tråkiga sakerna roligare!

  Den psykiska ohälsan är en mycket långt inlägg och jag har nu ingen tid kvar så det får bli nästa inlägg!

  Detta är en av alla min knark teorier!

  Say no to drugs get high on hugs!

  SKRIVET: 2010-08-13, kl 07:47:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Männskliga fel!

  Idag var det svårt att gå upp, när klockan ringde vid fyra tänkte jag bara nej inte idag, jag är sjuk. Jag låg säkert i 10 min och verkligen hade en diskution med mig själv om jag skulle gå upp eller inte men tillsist suckade jag och gick upp, moralen vann igen.

  Det är svårt stt gå upp nu när hösten närmar sig, regnet vräker ner och det blir inte ljust förens vid halv sex, då är det lätt att komma på anledningar till varför man bör stanna i sängen, en mänsklig brist!

  Ja människor är lata av naturen säger dom, det är därför vi har kommit på så många finesser och bekvämligheter det mesta går ut på att det ska gå fort och att man ska behöva anstränga sig så lite som möjligt! Helst inget kroppsarbeta, det får maskiner ta hand om, datorer, robortar och teknik.
  Jag älskar teknik det är jätte roligt att hålla på med, jag hade aldrig klarat mig utan min telefon eller dator men tekniken är ju faktiskt på bekostnad av vår hälsa, så vad är viktigast hälsa eller teknik?

  Man brukar säga inom hundvärlden att rasta sin hund är ett I-lands problem, det finns inga andra länder i världen förutom vi i väst som rastar våra hundar och anser att dom behöver motion och detta skulle väl kunna anpassas även till människor. Vi här i väst med bekvämligheter och teknik har ju även hälsa där efter, fetma, högt blodtryck, kolesterol, cancer m.m
  Därför att vi människor inte har disciplin till att hålla oss i trim, människor är lata av naturen.

  Detta är ju en stor grej inom alla tidningar, radio, tv....Ja alla pratar om det, även jag och mina vänner. Men jag gillar inte tidningarnas vinkling på det att man ska vara snygg och ha en vältränad kropp för att hitta en kvinna/man, de pratas mycket om hälsa men det finns fortfarande en underton om att du måste bli snygg.....

  Borde det inte vara all betoning på att du kommer att dö om du inte rör på dig?

  Men det finns ju hjälp mot det också, blir du för fet så lägg dig under kniven har inte du råd betalar samhället så ät tills du stupar och lite till, det kommer dröja innan du dör.......

  Folk i västvärlden lever längre än någonsin men mår sämre, är bekvämligheter viktigare än hälsan?
  Är det så att vi offrar gärna några år för att få leva lite bättre, vi offrar gärna år med våra barn och familjer för en extra godispåse, sluta röka några år för sent och den där jätte bra filmen på tv!?

  Utvecklingen måste gå framåt, teknik gör många bra saker med vår värld men om mer teknik ska skaffas måste man även utveckla människan!

  SKRIVET: 2010-08-12, kl 20:02:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Kultur kalaset!

  Kulturkalaset i Göteborg

  Nu är det stora kulturkalaset i full gång och efter 22:00 är det totalt dekadens.
  En folkfest absolut och kultur är ju alltid bra, dom bytte ju bort Göteborgskalaset mot Kulturkalaset för att slippa alla fylla och bråk, haha det är precis samma stil som förr! Alla super som de små grisare det är (på allmänplats).

  Den enda ändringen är att nu kan man äta annan mat än hamburgare och korv som sig annars bör på en festival.

  Jag går gärna på festival och mer än gärna på göteborgskalaset men jag har stake nog att gå dit nykter. Jag har stakte nog att inte ta droger.....Jag är som sagt lite bättre än er! 

  Jag har ett fantastikst roligt liv och har så sjukt roligt när jag äre ute och alltid nykter, den enda nakdelen med att vara nykter är att man nästan alltid är den som kör men det är knappt en nakdel för det är jag som bestämmer vart vi ska och när vi ska åka hem!

  Så snälla Svenska folket sluta drick så mycket, livet blir inte roligare!

  SKRIVET: 2010-08-12, kl 10:44:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

  bloglovin

  Följ min blogg med bloglovin

  SKRIVET: 2010-08-12, kl 08:47:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Givetvis är moralensväktare vaken!

  Ja jag är vaken, givetvis, man kan inte ligga en hel dag och dra sig även om det är väldigt gott!
  Jag hamnar ändå på topp 5 när det gäller att sova och vara trött, jag älskar att sova, jag älskar min säng och att kunna ligga och dra mig. Men (det finns alltid ett men) göra jag det så är risken stor att jag inte kommer ur sängen på hela dagen eftersom man bara blir tröttare och vips så har man skapat sig en rutin som gör att man kommer försent till jobbet. Sängen är rent utsagt farlig.

  Så därför ska vi använda detta ämne till dagens morgon inlägg, Dagdrivare!
  Ja det är inte lätt att få jobb i dagens Sverige, du måste ha en viss specifik utbildning och du måste slåss med minst 500 andra som också söker detta jobb, nej det är inte lätt.....Men det är långt ifrån omöjligt. Det går att hitta sig ett jobb, två saker disceiplin och att inte vara kräsen det är det enda du behöver! Jag tycker att du ska ta vilket jobb som helst, det jobb som erbjuds.
  Har man verkligen råd att vara kräsen idag? Ja de har man, har man inga krav så kan man leva gott på socialbidrag, det är ingen stor nyhet och det blir bara tydligare och tydligare hur lätt det är att lura socialen och försäkringskassan, exempel den "förlamade" mannen som dansade med Lisebergskaninen. 
  Hur kunde både försäkringskassan och Socialen missa detta? Hur bra måste man inte spela då? Allvarligt jag tycker det är ganska sjukt att den ena sidan kunde missa det men framför allt hur kommer man på tanken att spela förlamad? Men det är ju så med människor kan vi komma över en hacka så gör vi det, lättförtjänta pengar är tydligen dom bästa. Vad hände med uttycket lätt fånget, lätt förgånget? Har det sluta gälla? 

  Sverige behöver arbetsmoral!


  Det suger att jobba vissa dagar men så är det för alla, det är inte lattjo att stå vid bandet eller att städa men det är ett jobb och det är väl ändå det viktigaste.
   Jag vill ha tillbaka när det fortfarande var obekvämt att gå till Socialen, det var pinsamt och man höll tyst om det. Jag påstår inte att det är skamligt att gå till socialen det finns tusentals människor med olika historior och levnadsöden som gör att dom har hamnat där men en fullt frisk människa som är fullt arbetsduglig men som bara är lat och kräsen ska inte leva på socialbidrag! Då ska det vara skamligt och pinsamt!

  Ja man kan givetvis vända på det också och diskutera de andra som faktiskt vill ha jobb, söker jobb men inte får några, men dom har ju faktiskt moral så dom platsar inte här i min blogg, fast när ändå ämnet är uppe, en eloge till dom, kämpa på, keep up the good work, ge inte upp bara för att det ser mörkt ut och var inte kräsen!
   

  SKRIVET: 2010-08-11, kl 21:01:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Den bästa bloggen

  Detta är den absolut bästa bloggen jag vet!

  http://arek.blogg.se/

  Den handlar om en polis och hans vapendragare Arek, eller ja det borde egentligen vara tvärtom,
  det handlar om en polishund och hans slav husse!
  Dom skriver med så mycket hjärta och humor, rekomenderas starkt om man gillar vardagsironi och helt sanslösa historier!   Tagen från Arek.blogg.se

  SKRIVET: 2010-08-11, kl 20:38:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Moralen i barnuppfostran!

  Egentligen handlar väl hela barnuppfostran om moral, vad som är rätt och vad som är fel! Man ska lära sina barn att bli bra medborgare och att dom gör rätt för sig! Man ska lära sina barn att kämpa och att aldrig ge upp! Alla vill väl sina barn väl (hoppas jag) och att det ska gå bra för dom i livet! Varför är det då så många som struntar i sina barn? Varför använder så många vuxna Tv/film som barnvakt när man vill ha lugn och ro?

  Barn är energiska och det är verkligen ingen nyhet! Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dom?

  Jag tycker man kan ha som regel en timme om dagen, det är allt som behövs för en 3-5 åring och i takt med att barnet växer kan man öka tv tiden lite grann 6-8 åringar, 1,5 timme räcker! Detta är väl en jätte bra regel att ha tills barnen blir tonåringar dom sitter ändå framför tv/datorn hela skoldagen då måste dom inte sitta hela kvällen och natten när dom är hemma!
   Börjar man med bra rutiner när dom är små då kan man även hålla det i den stormiga tonårsperioden och det är ju där de allra flesta föräldrar får problem! 


  Jag tycker det nya förslaget om att föräldrar till stökiga barn ska sitta med i klasrummet är super bra, det är något som verkligen borde införas både för deras eget barn och för andras barn. Jag läste en insändare i metro idag där det stod något i stil med att ..."detta har föräldrar med väluppfostrade barn insett för längesen" och det stämmer så väl, vilka barn är de som blir drabbade, jo givetvis de som är väluppfostrade som fått lära sig rätt och fel från början!  

  De föräldrar som börjar diskutera om att deras jobb blir lidandet bla bla, ja men gör ett bra jobb från början så slipper ni. Se till att era barn kan uppföra sig och ha respekt för saker och ting så ska ni se att ni kan ägna hela livet åt ert älskade jobb som ni verkar älska mycket mer än era barn. Jag har förståelse för ensamstående föräldrar som knegar som djur för att få mat på bordet till sina barn, de har jag absolut förstående för, där ska man sätta in extra resurser så att de kan få hjälp, men när det finns två föräldrar och båda jobba heltid nej då ska minst en av dom finnas i klassrummet om de behövs!

  Ta tag i era barn och lära dom etik, moral och respekt! Engagera er i era barn!
  Dagis, skola, tv, film,dator, idrottsklubb är inga föräldrar så lägg inte ansvaret på samhället att uppfostra era barn! Det är ert jobb, det är ni som har skaffat dom!

  Ta ditt ansvar, älska dina barn!

  SKRIVET: 2010-08-11, kl 14:44:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Dagens tankar om moral!

  Jag har funderat väldigt mycket på det där med moral! Mycket mer än vad jag normalt brukar göra efter som jag nu har startat blogg om ämnet. Samhälls moral, finns det någon sådan?

  Så nu ger jag mig på ämnet politik! Jag älskar politik men jag hatar politiker!

  Idag finns det inget rätt och fel och allting är rätt och allting fel, så skulle jag vilja beskriva dagens situation! Tycker man en sak så är den rätt, tycker en annan person raka motsatsen så är det också rätt, hur kommer det sig? Är det så att den som har mest anhängare har rätt eftersom dom är fler? Demokrati brukar väl det kallas?

  Men o andra sidan så ger ju inte de som tycker olika upp och säger okej ni har rätt för ni är fler vi kör på er linje, nej nej dom kör ju sitt race och lägger massa tid och energi på att skaffa fler anhängare så att deras åsikt blir rätt!
  Det är ju inte som på dagis där man röstar för vart man ska åka på utflykt och de förslag som får flest röster åker man till och de som ville åka till de andra stället får åka med vare sig de vill eller inte, nej nej i politiken är det anorlunda. De man röstar på bestämmer ju eller ja borde bestämma, får moderaterna flest röster så är det väl moderaterna som ska bestämma...Nej så är det inte, för moderaterna har inte "tillräckligt" många röster, så då måste man starta regering/riksdag med andra partier som de samarbetar med. Genom att lova de andra partierna massa styrande platser. I Klar text vill du åka till kolmården muta de andra barnen med godis och fönsterplatser i bussen så kommer man till kolmården. Mutor är alltså helt okej?!?...Nej det är det inte!

  Man har ju valundersökningar minst 10 gånger varje år och när det är valår så är det minst 12234210 gånger, " det stiger", " de sjukner" "chocksiffror", ja man har ju läst det där ett par gånger nu! Så de partier som ligger i topp har ju på god känn om dom har chans att vinna eller inte, men ändå måste dom samarbeta med andra och det gillar inte jag! Om jag röstar på ett parti och dom vinner så är det väl självklart att dom ska styra, jag röstar på ett parti för att dom har frågor som rör mig och som jag bryr mig om då vill jag väl inte ha en massa andra saker på köpet. Bryr jag mig om, miljö, barn, hälsa och jämnlikhet så röstar jag på ett parti som brinner för dessa frågor men då får man med sig ett parti som tycker kärnkraft, äldreomsorg och fildelning är viktigare, tänk om jag inte ens gillar kärnkraft? Men eftersom jag röstde på ett parti som samarbetar med ett annat parti så får jag det på köpet! Helt fel tycker jag! Dom som vinner ska styra eftersom majoriteten röstar på dom, sluta med allianser, kollisions regeringar och block överskdridande samarbeten! 
  Ett litet Ps bara, Idag finns det tyvärr inget parti som har en hel och hållbar politik som sträcker sig över alla områden, ni tror att de stora partierna gör det men det gör dom inte, men hade dom haft de så skulle dom väl inte ha behövt samarbeta med andra partier?! Snart kanske vi bara har speciall inriktade partier t.ex Piratpartiet!

  Politikerna behöver få kämpa mer för att få våra röster och det hade dom gjort om de var så att dom hade behövt mer än 50% av alla röster för att kunna bilda regering/riksdag, för om dom inte hade fått det så skulle det ha utlysts nyval. Dom hade säkerligen hållt vad som lovar, tänkt mer på vad dom gjorde t.ex inte snott toblerone, betala anställda svart eller renoverat lyxkåkar på skattebetalarnaas bekostnad.

  Politikernas moral är alldeles förkastlig, jag har velat använda ett mycket starkare krafuttryck men detta är offentligt så jag ska inte svära! Deras moral är hemsk och detta ska jag ägna flera blogg senare men nu ska vi göra en sammanfattning av detta.

  Sammanfattning: Vad spelar det för roll om jag röstar, de som jag röstar på bestämmer ju inte ändå?
  Vad spelar det för roll vem jag röstar på dom är ju mutade, inte framröstade av oss?
  Det är så att det spelar faktiskt ingen roll om du röstar, rött eller blått eller lila, alla bestämmer ändå, allt och ingen bestämmer inget!

  Jag är trött på detta, jag vill att rätt ska vara rätt och fel ska vara fel!

  SKRIVET: 2010-08-11, kl 13:01:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Första inlägget från en ovan bloggare

  Första inlägget, första bloggen, ja alla ska vi denna vägen vandra! Alla ska ha facebook och alla ska blogga! Så även jag, tänkte bara göra detta lite anorlunda! Jag har väl egentligen ingen aning om hur många bloggar det finns om detta ämne, men jag har en känsla av att det kommer jag snart få reda på!

  Alltså denna blogg kommer att handla om Moral och moralens förfall, därav bloggens namn! Under flera år har jag fått höra att jag är en moralkärring (trots min ringa ålder) och till en början förkastade jag detta. Det kändes ju pinsamt och nervärderande. Men ju mer åren gick och desto mer jag upplevde så insåg jag att det är helt sant, jag är en moralkärring och stolt över detta. För jag verkar vara den enda som har moralen kvar, jag är en utav få som kan skilja rätt från fel, som fortfarande kan säga ifrån att det som hände precis är inte rätt och till sist det som knappt någon kan säga idag. Jag lever som jag lär. Det är min stötte pelare att när människor tycker jag är kall, hård och cyniskt och tycker att det jag säger inte är sant eller omöjligt kan jag alltid hänvisa till mig själv. Jag lever som jag lär och det är jag stolt över!

  Denna blogg kommer säkerligen handla om både det ena och det andra men jag ska försöka hålla mig till mitt ämne även om jag kommer att sväva ut ibland och hamna någon helt annanstans men meningen är att jag vill visa folk att det finns ett alternativ till dagens levene. Inte bara för vuxna, tanter och gubbar utan även för ungdomar, barn och ja alla i stort sätt!

  Nej jag är inte kristen, jag känner ingen samhörighet med snickarsonen över huvudtaget utan känner mer att religion är av onda, ett hysteriskt kul ämne att diskutera och som troligen kommer att avhandlas ett antal gånger även här i bloggen.
  Nej bor inte heller i en liten grotta någonstans ute på landsbygden där HB och lös snus regerar. Jag bor, lever och andas Göteborg, stor staden med småstads känslan!
  Jag är med andra ord en helt vanlig människa, precis som du, bara lite bättre!

  Ja, provokation är även att mycket bra verktyg och jag använder mig väldigt mycket av, mest för at det är roligt men mycket för att det hälper till att förmedla budskapet så att detta kan fastna ordentligt!

  Men skämt o sido har inte jag och de med mig rätten att säga att vi är lite bättre? Vi har lite mer självkänsla och stake än vad ni har? 
  Jag tänker nämligen inte underkasta mig jantelagen och därför tänker jag med stolthet säga, jo vi är lite bättre!

  Jag har nämligen den självkänslan att : 
   1:Gå ut på korgen och ragga OCH vara nykter.
  2: Aldrig pröva knark, många tillfällen har bjudits men moralkärringen har alltid sagt nej.
  3: Aldrig varit otrogen, inte ens haft sugen efter det. Trots att jag blivit bedragen.
  4: Leva som nykterist över ett år. Man kan ha väldigt kul utan alkohol.
  5: Aldrig slänga skräp i naturen.

  Listan kan bli lång men jag stannar där.

  Det låter kanske lite och det finns troligtvis hundratals människor där ute som kan säga samma sak och till er vill jag bara säga grattis ni är lite bättre! Jag kommer komma in på detta många många gånger under min blogg tid här på nätet så oroas inte om du inte förstår!

  Så välkomman till min blogg, läs och känn hur moralen växer i kroppen!
   

  SKRIVET: 2010-08-10, kl 18:42:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

  Välkommen till min nya blogg!