SKRIVET: 2010-08-21, kl 12:48:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inte riktigt ännu

Blogg inläggen om manipulation fortsätter inte riktigt än, jag tappade inspirationen till det efter som det är ett väldigt stort och svårt ämne men jag ska skriva åtminstone ett inlägg till om det men inte idag!

Idag handlar det om matlagning, idag är människor knappt ens intresserad av att laga mat. Vilket är väldigt konstigt eftersom det är något vi behöver för att överleva! Många tycker mat är en njutning och det beror på att kroppen utsöndrar glädje medlet Seratonin (sitter i hjärnan), som gör att kroppen blir glad av att äta. Precis samma medel som när vi har sex och motionerar, allt som är bra för kroppen. Seratonin är kroppens eget ectecy men blir speedad på det om man utsöndrar för mycket. Du får en signal av kroppen som säger gör detta igen och igen och igen. Seratonin har även med knark att göra men det ska vi inte skriva om nu utan mat handlar det om.

Jo hur kommer det sig att så få unga kan laga mat? Har man inte råd att köpa mat så därför lär man sig inte eller får man inte vara med mama/pappa i köket när dom lagar mat när man är liten, vad beror detta på.

Det verkar inte finns ett mellan ting nu mera, antingen är du grym i köket eller så kan du inte ens koka makaroner, väldigt underligt! Givetvis har jag en teori om detta också.

Kan det vara så att vi behöver inte kunna laga mat i detta samhället, det finns så många andra som gör det åt oss.
MacDonalds, Burger King, Pizzerior i varje gathörn. Det finns snabbmat som man bara slänger in i mikron eller om man vill lyxa till det in i ugnen. Det finns t.o.m hemkörning i de större städerna för 20 kr extra.

Det verkar inte finnas något mellanting idag antingen är man grymt duktig på at laga mat eller så struntar man i det helt och hållet.
Är det den där bekväligeheten nu igen man orkar inte laga mat för det är ju jobbigt, det tar tid och så måste man ju diska efteråt. Det är nog den största boven när det kommer till att vi förstör våra kroppar totalt, alla konserveringsmedel, E-medel i massvis, olika gifter av alla dess slag, vi struntar i det eftersom snabbmaten är så mycket enklare.

Varför bryr vi oss så lite om oss själva för? Varför har man inte kvar självbevarelsebedriften, vad hände med den?
De som tvivlar på att människan kommer att utrota sig själv är det bara att se till den männsklga naturen, vi är lata och bryr oss inte om oss själva för fem öre, bekvämligheten, pengar, skönhet och att ha kul är det enda vi är intresserad av.

Ännu en domedagsprofetsia att lägga på högen, hehe, skrämma människor till disiplin vore kul om det inte vore så att igen faktiskt bryr sig om det! Lata djävular! 


Bengt

Matlagning med bäring på ditt huvudtema var lite överraskande. Men som vanligt tankeväckande!



PUBLICERAT: 2010-08-22, 13:50:01 | URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: