SKRIVET: 2011-08-23, kl 17:14:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att leva fattigt innebär förtidig död.

Jag vet jag har lagt ner bloggen men en tanke slog mig nyss.

Att leva fattigt innebär en förtidig död, har man inte så mycket pengar så köper man oftast billiga livsmedel t.ex Euroshoper, när man äter "ute" blir det en hamburgare på någon snabbmatskedja. Jag har insett hur fruktansvärt mycket skit det är i sådan "mat", det bort inte ens få kallas mat.

Jag såg en kort film om en dam som hade sparat en hamburgare från macdonald i 3 år och den hade inte ens börjat mögla!!!
Ingenting biter på sådan mat, det är så mycket konserverings medel och E nummer i dom att det inte ens går att bryta ner, undra hur mycket näring det är i en sådan om kroppen överhuvudtaget kan ta upp den?

Alla billiga livsmedel innehåller diverse tillsatta medel för att kunna hålla längre, smaka på ett vist sätt, göra oss sjukare och se till att vi vill handla det igen.

Detta är ju inte dirket en ny  nyhet, men ändå köper vi det, jag blev först uppmärksamm på detta för några månader sen och har verkligen börjat lägga ner kraft och energi att läsa på förpackningarna vad det egentligen är i dom. Det sorgliga svaret är tyvärr gift gift och gift, jag har inte haft ekonomi innan att bry mig om vad jag äter men nu när jag har möjlighet att välja så är jag noga. Det borde ni också vara, detta är saker ni ger till era barn Macdonalds generationen eller CokaCola generationen, detta är skrämmande, om jag får sia lite i min spåkula kommer jag snart se en kurva där vi inte lever längre utan åldern kommer gå neråt, våra kroppar kommer inte fixa detta. 
En hamburgare så fyllt av konserveringes medel att den inte ens möglar, den bryts inte ner, börjar vi ge våra barn redan i 2-3 års åldern? Hur påverkar detta deras kroppar, hur mycket hämmar det?

Som sagt detta är inget nytt men en liten påminnelse till er om att bryta dåliga vanor!

Må gott! 


charlotte

har en jobbarkompis som bara äter riktig mat o enbart vegetarisk oxå. men hon säger att det ä'r minst tillsatta färgämnen konserveringsmedel o dyl i riktigt smör, riktig grädde osv.

har en fråga:

shabba hoppar fortfarande upp o biter både mig o emelie. jag antar att mkt av det beror på filip? gör shabba så mot filip (som är den som är värst drabbad) börjar filip slå omkring sig med tröjor o dyl o emelie o jag säger ifrån alternativt går där ifrån. shabba får ju lite motstridiga budskap!! häromdagen hoppade han på mig ute efter att försökt skapa en dragkampslek. när han hoppar så sätter jag mig ner o håller ett hårt koppel men det hindrar ju inte att han biter mig. o han bits hårt nu. hhhar mängder av blåmärken på armarna sen den incidenten. fick sätta mig i ryggsäck 3 ggr med honom för att han skulle lugna sig. antar att jag oxå gör fel o inte bara filip men VAD o HUR ska jag göra?

PUBLICERAT: 2011-09-03, 21:34:33 | URL: http://kloppan.wordpress.com
charlotte

nu är fan på promenad!! nu har han gått ordentligt i koppel i flera dagar. får se om det håller i sig. han drar fortfarande om an hhhhar ngn framför sig som barnen t ex.. vad ska man göra?PUBLICERAT: 2011-09-10, 22:18:00 | URL: http://kloppan.wordpress.com
Jessica

hehe men kanske kan vara skönt att skriva av sig? Hoppas du får en bra dag. kramPUBLICERAT: 2011-09-19, 08:35:34 | URL: http://bonusfamily.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: