SKRIVET: 2010-10-26, kl 07:44:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ljuger du?

Idag finns det massor med bra program som handlar om att läsa av människor, lite to me, är väl ett av det mest utstuderade.

Jag är själv väldigt intresserad av detta och läser allt som kommer i min väg, detta eftersom jag troligen kommer satsa på en karriär som beteendevetare med inriktning kriminologi. Men det är ännu bara funderingar.
I vilket fall som helst så har jag lärt mig vissa tips på hur man ser om människor ljuger och ett av dessa är att man talar i negativa former, jag kallar dom negativer.
T.ex Nixons "I'm not a crook", Bill Clintons "I did not have a sexual relation whit that women" - Monica Lewinsky skandalen. 

Varför säga - Du är ju inte helt dum - istället för - va smart du är.

Ja ni fattar, när man börja lägga in "negativer" i meningar så kan man vara säker på att personen ljuger eller i alla fall undan håller något av sanningen.

Ett annat sätt är att den som ljuger, "hittar" på en historia histora, brukar besvara frågor med en fråga.
Detta göra för att den som "ljuger" måste köpa sig tid för att hitta på ett svar.

När man plockar saker ut minnet, jobbar den vänstra hjärnhalvan, det är där man sparar minnen. Men om du ljuger måste man ju komma på en historia och då är det den högra hjärnhalvan som jobbar. Där av kommer det att man tittar snett mot vänster när man ljuger.
http://tipping.blogg.se/images/2010/whitelies_69384903.gif

Synd bara att detta inte är en exakt vetenskap, det beror på att alla människor är anorlunda och reagerar och tänker lite anorlunda. Detta är i alla fall en del i min måttstock hur jag ser att människor ljuger. Jag tittar även om andra tecken och om jag hittar mer än 3, då är jag säker på att personen ljuger för mig t.ex ögon, flackande blick, ändring i tonläge m.m.

Ha nu en riktigt bra Tisdag. 


SKRIVET: 2010-10-25, kl 06:15:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Köpa saker i godtro!

Dom tog ju bort i godtro för några år sedan, när man köper/säljer privat personer emellan. Innan kunde man ju säga att man köpt stulna saker t.ex i godtro utan att man visste om att det var stulet, de kan man inte idag då åker man dit.

Jag har faktiskt nästan gjort en sån sak för längesen, jag skulle köpa en bil. Jag tittade på den, den fungerade jätte bra och var super fin, men när papperna skulle skrivas på så fanns det inga papper, personen som skulle sälja bilen var jätte trevlig och som jag uppfattade det, ärlig och uppriktig. Han betyrade på heder och samvete att så fort papperna kommit så skulle han skicka dom till mig om jag ville lägga en liten handpenning så kunde jag ta med mig bilen på en gång, han kom på massa smarta lösningar på hur vi skulle göra. Men jag kände att nej, inga papper, ingen bil. När jag kom hem kollade jag upp reg nr på bilen och ägaren, det visade sig att ägaren var död sen ungefär en månad tillbaka. Men de visste killen som skulle sälja bilen ingenting om.

Man får verkligen passa sig för vem man köper bil av, det är faktiskt inte säkert att man kan vara 100% även om man köper den av en "seriös" bilhandlare. Jag lärde mig ganska mycket på den historien, att aldrig åka ensam för att köpa bil, det är alltid bra om man får en annan åsikt om det och att man absolut aldrig ska köpa en bil utan papper oberoende av vem man köper bilen av.

I vissa saker tycker jag dock att man skulle ja kvar godtro, tex på marknader, hur lätt är det att kontrollera om sakerna är stulna där. Jag ärligt säga att för några år sedan var jag ganska naiv av mig, ville tro gott om alla. Jag har bara haft tur som omgett mig av människor som inte är naiva och som kunde peka ut lurendrejare när som jag stötte på dom. Idag är jag nog raka motsattsen, nu kontrollerar jag saker både två och tre gånger innan.
Det är nog mycket en yrkesskada tror jag men en bra sådan.

Var nu rädda om er och var nogranna med allt som gäller inköp, vare sig det är över disk eller över nätet, kriminella skojare finns överallt!

 

SKRIVET: 2010-10-21, kl 10:59:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Låt Familjen vara!


http://svtplay.se/t/103434/annas_eviga__har_livet_mening_utan_barn_

Denna länken går till Annas Eviga på Svt Play, där åter igen tre st proffstyckare sitter och diskuterar.

Detta programet handlar om Familj, att det ansers provocerande när kvinnor inte vill ha barn.
Det enda jag känner i den från är..So what? Som om vi inte redan är överbefolkade på denna jorden?

Men sen börjar dom diskutera sins emellan om familjen att den tycker att den familjebilden är prvocerande och den andra tycker deras familjebild är provocerande, Jag har en kommentar till detta! Håll käften och låt familjen vara.

Frånskild, särbo, sambo, gifta, varje vecka, varannan vecka, barn, inte barn. Låt familjen vara!

Familjen är väl trots allt det bästa vi har, Oavsett hur den ser ut?
Vissa människor kan inte leva ihop och då blir dom frånskilda, big deal? Nej
Vissa bör göra slut men hänger ihop för barnen, vilken enorm kärlek till sina barn att man offrar sig själv för sina barn, man kanske inte bör göra det och det kanske inte alltid blir så bra, men vilka otroligt kärleksfulla föräldrar som gör detta för att dom tror att det är bäst för barnen.

Oavsett hur familjen ser ut, lägg er inte i!

Jag tycker det är kränkande hur politiker/proffs tyckare, media m.m lägger sig i familjen.
Om något har missat det så är familjen helig för mig, jag hade inte fungerat utan dom så för mig är det rent intrigitetskränkande så som alla håller på och gräver runt, vildsvin är dom!

Ingen ska lägga sig i hur min familj ser ut, ingen ska lägga sig i om jag är mer lycklig som frånskild eller ej, det är faktiskt min sak. Känner jag att jag är en bättre mamma som frånskild är det okej, om jag känner att jag inte ska ha några barn, då är det också okej!

Mammaledig vs pappa ledigt...Håll käften och låt familjen vara!

SKRIVET: 2010-10-21, kl 06:41:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om somnings tips?

Jag behöver omsomnings tips som fungerar snabbt?

Jag tycker inte det känns oki att gå upp 2 timmar innan man ska gå upp och då ringer min klocka vid 4.
Sjukt irriterande när man inser att jag kunde sovit ett par timmar till och varit pigg och utvilad, men jag kunde inte somna om.

Så nu behöver jag tips och råd om hur man somnar snabbt, några knep?

Jag har aldrig några problem att somna annars på kvällen utan bara just när man vaknar mitt i natten utan någon egentlig anledning!


Sover gott
http://www.bluesieslov.se/hotell.html

SKRIVET: 2010-10-19, kl 17:46:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Längtan!

Jag pratar ju mycket om nedärvda egenskaper, ryggrads reaktioner. Stenåldersbeteende, sånt som sitter kvar även om vi har utvecklats.

Men vart kommer känslan längtan ifrån? Var har längtan för funktion?

Varför längtar man efter saker, personer?

Barn längtar efter att få bli vuxna, älskande par längtar till varandra, en frusen längtar till ett varmare ställe!

Är längtan en drivdraft?

Längtan kan man ju dock kontrollera, man kan väla att strunta i det, om det skulle vara en drivkraft så är den ju inte jätte stark. Om nu inte det man längtar efter är något alldeles underbat!

Men vad har längtan för funktion?
Sammanhållning i flocken?
Drivkraft?
Utveckling?

Jag är faktiskt inte riktigt på de klara över detta men tydligen så finns alltid längtan inom oss, man längtar efter mycket, vissa saker mer än andra. Ibland längtar man efter fel saker.

Är längtan samma som åtrå?
Jag tror Hannibal Letcher hade en teori om åtrå i När lammen tystnar, men den gick ut på att man åtrår det man ser varje dag. Längta kan man ju göra ändå. Dom två känslorna hör nog i alla fall ihop på något sätt.

Men jag vill fortfarande veta vad längtan har för funktion?

SKRIVET: 2010-10-19, kl 12:29:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

2010

Jag vet inte om det är förtidigt att göra en utvärdering på 2010 än, vi är ju faktiskt bara i Oktober, men jag kan i alla falla säga att 2010 som det visat sig hitills verkar bli det värsta året för många av mina vänner. Jag har klarat mig ganska bra. Men 2010 har varit ett förödande år för många i min omgivning och det påverkar mig, indirekt.

Man ser skilsmässa, död och förstörelse överallt.
Hur kan det komma sig att det kan påverka så många, dom har egentligen ingen anknytning till varandra eftersom jag är deras gemenasamma nämnare. På vitt skillda håll händer allt detta och jag är i mitten.

Jag har en olyckssyster som har följt mig i alla år, vi är ihop synkade på något sätt.
Att detta skulle bli hennes värsta år, under de få år vi levt.

Hur ska man känna reagera och vara när sånt här händer i ens närhet?

Jag har ju trots allt ett eget liv ,långt borta från dessa människor, jag vill finnas där, men det känns inte som att telefonen räcker till, ett sms, brev, mejl räcker inte på långa vägar.

Jag vill ställa upp och finnas där, men hon är så stark, hon har fått utså mycket mer än någon annan jag känner och hon kämpar fortfarande. Hon sliter med allt, barn, ekonomi, sjukdom, dödsfall, förstörda minnen.
Hon har haft en otroligt jobbigt uppväxt, livet har bara gjort det svårt för henne, men hon kämpar vidare.
Jag är så otroligt imponerad över denna människa, hur orkar man?

Jag tycker att jag är stark, att jag klarar av det omöjliga men just nu slog det mig, hur liten, jag är!

Jag är ingenting utan dom i min familj och vänner.

Vad kan man göra för en sån här människa? Vad kan man säga som inte redan är sagt?

Jag hoppas ditt 2010 snart är över min vän!


SKRIVET: 2010-10-18, kl 13:23:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Barnprogram!

Jag tycker det är fel att lägga in politik i barnprogram, dom två sakerna hör verkligen inte ihop!
Tänker dom att man ska börja forma dom när dom är små? Eller hur tänker man?

Jag tycker barn ska få vara barn. Om man använder argumentet att man även ska låta som små få hänga med i samhället, Nej de ska dom inte! Dom är barn, vad har 1-6 åringar för användning av att veta att det är krig/fattigdom och elände i andra länder. Det kommer dom få lära sig tidsnog ändå. Barn kommer att få lära sig tids nog att alla är inte lika priviligerade som vi i Sverige, dom kommer få lära sig att alla människor inte är lika snälla.

Jag har sagt det förr men jag säger det igen, låt barnen vara. Låt barn vara barn.

Vad är det för mening med att vara barn om man inte får vara oskuldsfull, full av fantasi och få tro att världen består av kommunen. Låt dom vara, lägg inte massa tyngd på dom från första stund.

Det är en hårs värld vi lever i, jobbet som förälder är att man ska skydda sina barn, ta hand om dom, älska dom, fostra dom, jag anser att man gör ett bra jobb om barnen kan vara barn så länge som möjligt. Dessa åren är viktiga, det är här man lägger grunden. Dom har fullt upp med att upptäcka sin när miljö, lära känna släkt o familj och knyta band till dom. Lära sig allt basic.

Var rädd om barnens oskuldsfullhet, var rädd om fantasin.

Barnprogram och Politik hör inte ihop!!

SKRIVET: 2010-10-12, kl 10:35:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bloggar värda att lägga ner tid på!

Tagen från Arek.blogg.se

http://arek.blogg.se/

Helt klart den bästa bloggen jag vet om. En polisman och hans stjärnor till hundar, räddar stora staden från bus och kriminalitet. Men med husse och dessa två fyrbentingar tillkommer också en familj, Familjen Zoo.
Husse skriver om sina bedrifter både på jobbet och i vardagen, det blir en massa hundträning och massor med skratt. Jag älskar denna bloggen dom är verkligen totalt underbara.


http://bengtbernstrom.blogspot.com/

En samhälls/humor/allt möjligt blogg som jag gillar, bengt har tidigare varit journalist och kan därför skriva både bra och intressant. Den handlar om allt mellan himel och jord och jag gillar verkligen att han går den där extra milen och tar reda på saker. Inte som jag som ställer frågan och hoppas att någon kan ge mig svar *ler*

http://www.prinsessanadia.se/ - En prinsessas dagbok.

Min åsikt är att det är en samhälls/vardagsblogg som handlar om Prinsessannadia och hennes liv och åsikter.
Jag gillar hennes blogg eftersom hon har mycket bra och starka åsikter som ligger nära det jag själv tycker, hon skriver bra och den är absolut läsvärd.
SKRIVET: 2010-10-12, kl 10:18:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Media, den tredje statsmakten!

Media, den tredje statsmakten.
Den granskar dig, men vem granskar den?

Hur många gånger på en månad säger du, men man kan inte lita på det som står i tidningen?
(nu får ni inte räkna med vädret)!

Hur många gåger har du läst en tidning och kännt att detta inte riktigt stämmer, eller det känns överdrivet?
Kan man lita på det som står i tidningen?

Media har en enorm makt, den som säger annat är inte tillräckligt påläst. Många säger ju att pennans makt är större än svärdets. Det skrivna ordet.
Media kan "döma" i brottsmål, media kan propagera, media kan skrämas, media bestämmer vad du ska tycka.

Media ska granska dom som styr sägs det, men de där tycker jag är lite si och så med.
Media väljer det dom skall rappotera om, precis som vilken människa som helst väljer att berätta för en annan.
Hur kan vi vara säkra på att Media inte är partiska? För vem granskar dom?
Alla dom som styr är ju politiker men det är troligen media också för allt handlar nämligen om politik, hur saker ska styras och av vem, hur mycket skatt, barnomsorg och skola. Alla som rappoterar har troligen en åsikt om detta eftersom dom är väldigt insatta, är det inte lätt att bli partisk då?

Viner piskan högt när det gäller att vara politisk korrekt när man jobbar inom media?

"Politiskt korrekt: som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle."

Måste man tycka som de ledande för att få jobba med rappotering? Om det är så, jag vet faktiskt inte eftersom jag inte har någon insyn, men om de skulle vara så, hur lätt är det att granska de som styr?

Är det en nyhet för någon att många stora tidningar, gillar att överdriva sina nyheter? Göra dom lite större än vad dom egentligen är *host svininfluensan host host*. Sen finns det exempel på nästan ren och skär lögn.

Jag hade mer än gärna velat ha lite feedback på detta blogginlägget, gärna någon med lite insyn!
Hur funkar detta egentligen?

SKRIVET: 2010-10-11, kl 06:38:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag morgon!

Jag började skriva på ett inlägg, sen suddade jag det. Började skriva på ett nytt men började ändra och tappa tråden, då suddade jag det med. Det måste betyda att det inte finns något vettigt att skriva om idag och att jag nog är alldeles för trött efter helgen för att kunna formulera en vettig mening.

Så därför önskar jag er bara en mycket bra start på den nya veckan.


http://www.ashley-spencer.com/ArtIsEverywhere/?p=314

SKRIVET: 2010-10-06, kl 15:54:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Musikterapi! (manupilation del 2)

Jag såg på Dr Åsa igår av en ren händelse, dom pratade om ämnet musikterapi, vilken inverkan musiken har på kroppen och själen.
Dom tog upp t.ex att musiken påverkar oss på flera specifika sätt, tex Affären spelar musik för att få oss att shoppa mer, det spelas musik i fabriken för att människor att jobba hårdare, hiss musik är tillför att vi ska hålla oss lugna. Det finns många olika sortets terapimusik, valsång, panflöjt och vargens ylningar om natten.

Jag läste någonstans att det t.o.m nappar bättre när man är ute och fiskar man man spelar hårdrock eller Marylin Manson. Detta har jag aldrig prövat eftersom jag inte skulle stå ut med hans musik.

Googlar man ämnet får man ca 142.000 träffar på detta.

Jag själv vet vilken musik har för inverkan på mig, när man hör en gamal låt som man inte har hört på flera år, man kommer ihåg hur man mådde, vart man hörde den och man uppfylls av en känsla av totalt välmående.


http://aspbladet.files.wordpress.com/2010/05/musikterapi.jpg?w=510&h=562

Precis som bilden kan musiken få dig att flyga men lika lätt få dig att falla, rätt låt kan få dig att känna dig som vid ett fritt fall medans låten efter får dig att vilja gräva ner dig.
Musik man få dig att vilja kämpa, musiken kan få dig att ändra åsikter.
Vilket enormt manuplulativ vapen detta är, om man vill försätta folk i en viss sinnestämmning för att föra fram sina åsikter.

För många år sedan menade några marknadschefer på coca-cola att människor reagerar på reklam på samma sätt som Pavlovs hundar gjorde när han ringde i klockan. D.v.s att när människorna hör deras jingel kommer dom automatiskt att börja "dregla" efter cola.

Jag vet dock inte om detta fungerade men tänk om det gör det? Detta manipulations "trick" kallas för priming.

(Haha nu kan jag inte skriva mer eftersom jag är total nybörjare på detta, så har jag lyckats med att få hela texten i fet stil och jag får inte bort det, det spelar ingen roll vad jag gör, det försvinner inte)

Men tänk på det nästa gång ni åker till ett köp center som spelar musik, det är bara för att stimulera er att handla mer, fungerar det?

SKRIVET: 2010-10-04, kl 12:04:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

"Give me freeedom, give me fire"

Jag är långt ifrån ett fotbollsfan men av någon anledning lyckas dom alltid göra bra musik till fotbolls VM,

http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0&feature=related
 - waka waka


http://www.youtube.com/watch?v=CBD9h0jUq3w&feature=fvw - wavin flag.


musik
http://smultron.wordpress.com/2009/01/14/

SKRIVET: 2010-10-01, kl 12:38:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Höst!

Nu när hösten fallit på, verkar det inte så svårt att vara djupsinnig. Det är något med det smygande mörkret, den kalla luften och naturens förvandling som riktigt inbjuder en till att sluta sig om sig själv och börja reflektera över saker. Har detta också ett arv från tidens begynnelse, när människor rustade inför vinterna?

Kan vara så, det negativa med hösten är att man inte orkar ta tag i sina bestyr. Man är trött och hängig man vill sova mycket.

Jag personligen gillar inte hösten, jag älskar våren och sommaren, en tid av lätthet och romantik men jag skulle aldrig för den delen vilja flytta här ifrån, man upplever inte våren på samma sätt som efter en kall hård vinter.

Klart hösten har sina fördelar, en god bok med en kopp varm te när höst vinden viner, det är fantastiskt.

"Det är en tröst att hösten är så vacker"