SKRIVET: 2011-02-28, kl 14:38:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hur gör människor som inte tänker?

Jag har fått höra hela mitt liv att jag tänker nog lite för mycket, jag tänker mer än vad nyttigt är.
Men om man vänder på det? (min speciallare) Hur gör människor som inte tänker?

Eftersom jag kan sätta mig in i en situation och förstå hur dom mår, känner m.m men jag kan ALDRIG förstå hur dom tänker, detta är en omöjlighet om man nu inte råkar vara tankeläsare på riktigt, vilket jag tyvärr inte är.

Mitt huvud snurrar från att jag går upp på morgonen tills jag slockanr på kvällen och jag tänker på precis allt, fungerar inte människor så?

Har jag problem vrider jag och vänder på det, tills jag ibland snurrar in mig i tanke kedjor som jag kanppt tar mig ut. Ibland bestämmer jag mig för att så är det innan det ens har blivit något, eftersom jag vet att om den gör så så  blir det så här och då kommer detta ske med mig. Då är det lika bra att bestämma i förväg så jag vet hur jag ska göra när situationen uppstår. Låter det knäppt?
Inte för mig, jag fungerar så, jag har redan en paln för allt, inte för att jag har haft användning för specielllt många plus att jag har en väldigt inpulsiv sida som gör att jag överger planerna ofta, men huvudet sitter ändå och spinner planer. Varför?

Så min fråga är hur gör människor som inte tänker?
Jag har en imultan förmåga utan dess like, medans tankarnas snurrar,kan jag arbeta, skriva, ja en himla massa saker samtidigt.

Jag vet inte om huvudet snurrar så för att jag har brist på intilligent umgänge, stimulerande arbete eller vad de kan bero på.

Men jag måste ändå veta hur gör människor som inte tänker, om jag tänker för mycket, vad gör dom som tänker mindre?

SKRIVET: 2011-02-23, kl 16:11:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lycka!

Sann lycka kommer innefrån. Den känns i hela kroppen och trots yttre påfrestande situationer så känner man alltid lyckan innuti. Jag önskar att jag hade kunnat uppnå en högre frekvens av dessa perioder när man känner innerlig lycka, man känner sig välmående och lugn. Jag har lyckats uppnår detta stadie ett par gånger men på något sätt så faller man ju alltid ner igen, hur uppnår man en högra frekvens av lycka, inte bara lite då och då?Jag vill ju alltid vända på allt, det är ju mitt signum när det gäller att tänka, jag vill vända på de åt andra hållet.
Så istället för att uppnå lycka vill jag nu komma på ett sätt att befinna sig där jämt och ibland trilla ner, inte tvärtom att man jämt är där nere och få jobba sig uppåt. Finns de några bra tips på detta?

Just nu är jag inne i ett lyckorus, denna veckan har varit och kommer fortsätta vara fantastisk. Men när det blir måndag igen så är ju all tillbaka på ruta 1 igen. Hur undviker jag det?
Hur kan jag vara kvar eller i alla fall förlänga denna känsla av innerlig lycklighet (vet inte om de var en korrekt mening men de bryr jag mig inte om just nu;))?

Lycka är att ha en vän, sägs de ju och jag har en vän eller en massa vänner. Om ni läst tidigare så har jag ju isäg blivit en vän kort men insåg snabbt att det fanns så många andra som mer än gärna fyllde den platsen, så allt är på topp igen!

"Lycka är ett belöningssystem som används för att premiera ett levende där våra behov tillgodoses. Lycka är därmed inte ett mått på framgångsrikhet då en framgångsrik person fortfarande kan vara olycklig. Undersökningar visar att människor i rika länder inte är lyckligare än dom i fattiga. Inte heller har stora lotterivinster, allvarliga sjukdomar eller materiella ting någon långvarig effekt på människors lycka. Exempel på några faktorer som har långvarig effekt för hur lyckliga vi känner oss är personlig status och respekt från andra människor samt att ha ett fördelaktigt utseende. Förutom miljöfaktorer så finns det stora individuella genetiska skillnader mellan olika individer som påverkar nivån av lycka. En majoritet av befolkningen anser sig vara lyckliga. Något som kan tyckas lite motsägesefullt är att de flesta även tror sig vara lyckligare än dom flesta andra." Kopierat från Wikipedia.

Detta är lycka från vetenskapens sida...*host host* eller i alla fall han som skrev artiklen på Wikipedia;)

Så har ni några bra tips för ett fortsatt lycko tillstånd?SKRIVET: 2011-02-22, kl 07:25:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Au pair eller barnvakt.....

Jag har mycket vänner som är ute och reser, ibland som au pair, ibland som backpackers. Jag har insett att dom uppskattar Sverige så mycket mer än va de gör som inte reser. Varför är de så?
Jo för då har dom varit iväg ett år eller mer och jobbar som barnvakt åt någon rik utlänska familj och behandlar dom som tjänstejon (vilket dom isäg faktiskt är just då). Så kommer dom hem och inser hur bra dom har det här hemma, medans de som går hemma bara gnäller på kylan, vädret, skatter m.m.

Det är verkligen så att du uppskattar inte vad du har förens det är "borta" eller längre bort än vanligt i alla fall, jag vet att många svenska ungdomar aldrig skulle tänka sig att ta ett städjobb i Sverige, men att skala banan i Norge går bra eller passa någons barn för kost och logi går också bra....Bara det inte är i Sverige!

Så om vi ska lösa ungdomsarbetslösheten så tycker jag vi skickar i väg dom några månader till ett annat land så att dom får lära sig att få lite uppskattning för vad dom har hemma.

Nej allvarligt, resonemanget jag för ovan är isäg inte fel, folk har väldigt svårt för att uppskatta de dom har, vare sig det rör sig om jobb,sambo, boende eller vad de kan vara. Så ett mer positivt synsätt hade inte skadat.

Om vi ska ta ett skräckexempel på hur det går om man är alldeles för arbetsvillig så är det väl de som intervjuas i Dokument innefrån - Säljsekten. Fast jag vet inte om det är arbetsvilja lika mycket som det är hjärntvätt, viljan att vara bäst o få visa vad man kan. Så man ska inte göra vad som helst för att få ett jobb men sluta se jobb som en självklarhet, vill kan komma någonstan så måste man börja från botten.
Denna dokumentär finns på Svt play att kolla på.

Så varför väljer man att vara Au pair i Grekland men inte barnvakt i Sverige?
Skala banan i Norge men inte sopa golv i Sverige?


SKRIVET: 2011-02-21, kl 13:05:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Och vi ser upp till USA?

Japp Coca cola kulturen har gjort det igen här är deras nya påfund :
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8599166.ab 

Dom vill tillåta barn och ungdomar att bära dolt vapen för att kunna skjuta tillbaka om någon skulle skjuta på dom. Texas vill inte ha någon mer skolmassaker i USA och har därför kommit på den brilianta iden att dom vill tillåta barn att bära dolt vapen på sig.

Behöver jag säga det men Hur dum kan en människa blir?
För då får vi ju verkligen en säkrare miljö på skolan, om vi tillåter hormonstinna små pubisar springa runt med dolda vapen på dig. Nej tack till det!

Delar ni min åsikt om att våld föder våld? Så med andra ord borde det väl innebära att skolskjutningar kommer öka, kanske inte i de storlekarna som förekommer vi en riktig massaker men ändå om man skjuter lite här och lite där kommer man ju ändå upp till de siffrorna.

Alltså va hände, vart tog tiden vägen när man man slogs man mot man och sen var det bra, små pojkarna slogs på skolgården så blev dom vänner igen och sen var de bra. Den mentaliteten tar jag tacksamt tillbaka igen, men inte USA inte, nej där vill dom tillåta att de som är minst stabila skall tillåtas att bära vapen. Med minst stabila menar jag att dom är som mest påverkbara i den åldern av både hormoner och annat.

Jag hoppas innerligt att detta inte kommer att hända på riktigt, då kommer de bli massaker.

Om vi jämför med Sverige som isället för en diskution (inte nu men för några år sedan) att värdetranspotörer skulle få bära vapen för att kunna försvara sig mot rånare och nästan hela branchen sa blankt nej, eftersom våld föder våld, dom visstr att rånare bryr sig inte ett dugg om väktarna utan bara pengarna. Om väktarna istället hade vapen ökar risken markant för att de skulle bli skjutna.

Heja USA om några år kommer vi få ge Darwin Awards till ett helt land och ni förtjänar det!

       

SKRIVET: 2011-02-21, kl 12:26:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till Guapo del 2:

"T.ex så går det lagligt att tillverka "nya" droger med liknande effekter som beprövade droger. Det är inte trivialt att stifta lagar som tar hand om den problematiken. Så länge dessa kan säljas lagligt så innebär det en fara genom att ungdomar köper dessa. I regel så är det oerhört mycket större risker med dessa (äldre droger som har en akut farlighet försvinner eftersom det inte finns efterfrågan, dessa nya droger vet man inte effekterna av vilket innebär att de är mycket farligare).

Hur fungerar beroende?
Det finns flera komponenter. Det finns en viss genetisk faktor. Det finns också en "tränings/spridnings/effekt" en person (oavsett anledning) som har ett beroende har större risk att få ett annat beroende. Den största orsaken är dock social. Vi i Sverige har haft varierande problem med alkohol under historien, i länder med stor arbetslöshet och undersysselsättning så har man väldigt stora problem idag med alkohol. De problem som finns är inte konstanta och förbud är inte effektivast.

En fördel med legal (men reglerad) försäljning är att det finns en kanal att nå brukarna med information. Det går också att föra tillförlitlig statistik på hur utbrett användningen av olika droger är och det går att mäta hur väl olika försök att minska missbruk faller ut."

Svar: Men om man legaliserar det få får ju ännu fler människor chansen att testa om dom har anlag för att bli beroende eller hur?! Alla kanske inte har anlag ens för att bli beroende av alkohol men av andra droger? Desutom så är det väl så att det är lättare att bli beroende av vissa droger jämfört med alkohol eller är det bara något jag har hört?

"Det är slående att Sverige med sin restriktiva politik har så många drogrelaterade dödsfall, att svenska missbrukare är sjukare än i andra länder och att det ställs helt orimliga krav på den som vill sluta (Hit borde pengarna styras).

Ordet drogliberal är ett skällsord och gör att många personer helt stänger av sin förmåga att ta in information. Att vara drogliberal innebär INTE att vara drogromantiker. Det innebär inte heller att du använder eller ens har testat illegala droger. Det innebär heller inte att du skiter i de som får problem med droger."

Svar: Skulle det bli ändring på dödfallen om man legaliserar droger, vad baserar du det på? 
Jag gillar inte heller drogliberaler men det är för att många drogliberaler själva håller på med droger och vill ha de laglligt för att slippa smyga och riskera att åka fast. Sen finns det många bra drogliberaler också men eftersom jag är emot legalisering så anser jag att det faktiskt är bra att det är ett skällsord. Dock anser jag inte att man ska stänga av och inte lyssna på dom utan möta dom med sina argument och absolut inte förnedra.

 

"Även om vi har ett "begränsat" problem med organiserad brottslighet så borde vi känna lite medkänsla för människor i andra länder där det är betydligt större. Gränstäderna mellan USA och Mexico har ungefär 300 ggr så hög mord incidens som Sverige, ffa pga drogkartellerna.

Angående om jag haft någon nära person som dött av droger så nej. Däremot har jag bott på platser och lärt känna väldigt många personer med stora drogproblem och där flertalet dör väldigt unga. Största problemet där är 1/Alkohol 2/Crack 3/Limsniffning

Alla andra bruk av droger är försumbara i jämförelse. Jag har också träffat människor som levt under traffickingliknande former och "plötsligt" försvunnit, med stor sannolikhet mördade. Jag kan tillägga att det där är väldigt höga straff på försäljning av Crack. Även prostitution och gängkriminalitet är väldigt vanligt. Hursomhelst, inget av dessa problem löses med restriktiv narkotikapolitik och är ffa en konsekvens av fattigdom, acceptans av gatubarn (dvs att de blir gatubarn pga föräldrarna kastar ut de på gatan vilket är acceptabellt där medans t.ex abort inte är det) och drogrelaterad kriminalitet(som finns pga restriktiv narkotikapolitik)"


Svar: Nu gjorde jag något med din text som jag inte kan ändra tillbaka, så det betyder ingenting med att detta är större än det andra, de var bara jag som kom åt en knapp och sen inte kan fixa till det. Dator geni som jag är.

Jag har faktiskt inger bra svar på de sista du skrev. Även om det är synd om dom kan vi inte jämföra oss med andra länder, inte än i alla fall men med denna utveckling som vi börjar se så är det inte långt borta.

Jag anser att man borde lägga ner mer tid, pengar och engagemang från politikers sida, polisens sida och föräldrars sida och att intala våra barn och unga att aldrig hamna i det träsket. Lägger man ner resurser på att fokusera på dom kommer vi kunna hålla problemet nere. Då får vi inget nytt Mexiko (eller annat land där drogproblemen är stora) för så vill inte jag ha det i alla fall, men då gäller det för våra politiker att inte blunda och ta tag i problemen innan de kommer!

Satsa tid,pengar och engagemang INNAN problemen uppstår och framför allt tid,pengar och engagemang på ungdomar!

Så Gaupo jag har försökt göra mitt bästa för att argumentera för min sak, du skrev ju en väldigt lång kommentar så det kanske blir lite rörigt men det var de bästa sättet jag kunde komma på att svara för att inte missa något!SKRIVET: 2011-02-21, kl 11:57:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till Guapo: del 1.

Tack för den väldigt långa kommentaren, jag väljer att svara som två inlägg eftersom jag tycker det är enklare!
Jag tänker dela upp din kommenar och försöka besvara frågorna i den så gott det går, förlåt om jag missar något påpeka gärna det för mig om du vill ha svar.

"Hur ser du på kriminella? Är det en genetisk effekt som gör att vissa är kriminella vad du än gör och hur samhället än ser ut? Du verkar förstå att dagens politik gör att kriminella tjänar pengar på drogförbud. Du drar slutsatsen att illegal vapenförsäljning och trafficking skulle öka om droger legaliserades. Jag kan inte bevisa att du har fel men det verkar osannolikt av flera skäl. Både vapenförsäljning och trafficking existerar idag. Illegal drogförsäljning innebär i sig en ökad efterfrågan på vapen. Varför skulle illegala vapen bli vanligare av att droglagar liberaliseras? Marknaden borde minska för vapen och därmed också vapenhandeln. Att vissa kriminella som tidigare försörjt sig på försäljning av droger istället går över till att sälja vapen skulle säkert fungera om efterfrågan fanns men jag ser snarare lägre än högre efterfrågan."

Svar: Jag ser på kriminella som att det är inget du föds till nej, men lever du i den miljön sen födslen så är det nog lättare att bli kriminell och har svårare att komma ur det. Givetvis finns det andra anledningar till att du blir kriminell, grupptryck, psykiskasjukdomar som gör att du inte funkar i samhället m.m det finns hur mycket anledningar som helst. Men om alkolism är en ärftlig sjukdom så varför skulle inte kriminalitet vara det?

Tar du inte tag i anledningen till varför du är kriminell kommer du heller inte att sluta med det, vapenhandling och trafficking var bara exempel på vart dom skulle kunna göra istället, inte ett bestämt argument för att det är just där dom skulle hamna. Men jag anser att är du så tungt kriminell att du lever på att smuggla narkotika kommer du inte sluta vara kriminell bara för att det legaliserar. Det kanske t.o.m blir så att dom fortsätter smuggla för att skapa konkurens kraftia priser, smugglar du in det, behöver du inte skatta för det, precis som med ciggaretter idag. Det kommer ju inte vara lika stora omsättning som det är idag men vissa kommer troligen hålla på med det och många andra kommer söka andra sätt att tjäna snabba pengar.

"Vapen är relativt lätt att smuggla, droger är oerhört lätt att smuggla. Människor däremot är ganska svårt att smuggla. Om resurserna som frigörs från rättssystemet istället sattes in i bekämpningen av trafficking (Om politiker verkligen ville få stopp på all trafficking så skulle de lyckas, med droger kommer de aldrig att vara i närheten.) så skulle vi faktiskt ha minskat tre inkomstflöden för organiserad brottslighet . Droger, vapen och trafficking. Vad ska de hitta på nu?"

Svar: Jag tror inte att du kan få minskad vapen smuggling för att du minskar drog smugglingen, det finns så många andra områden där vapen är inblandade att det kommer inte försvinna. Du har vapen till självskydd, om du blir attackerad, för att attackera någon och om jag har förstått de rätt så vill de kriminella gärna ha ett lager liggande oss de skulle bli "krig", har du använt ett vapen så gör man sig av med det för att det inte ska kunna spåras till dig och då behöver du nya...så rullar det på.
Trafficing skulle kunna stoppas det är jag övertygad eftersom Sverige inte är så hårt belastat av detta (än).

"Tycker att argumenten för att "alkohol" inte skulle kunna vara olagligt är ihåliga (håller iochförsig med men argumenten är de samma som för övriga droger fast svagare). En sak som gör att alkoholförbud är enklare att kontrollera är att det är mycket enklare att se när en person är full (+ att det luktar) och det är lätt att mäta. Flaskor är dessutom betydligt större än piller så det är svårare att smuggla och distribuera."

Svar: Alkoholen kommer inte att kunna förbjudas eftersom det är så djupr inrotat i vårt samhälle, traditions och acceptans mässigt. Det är klart alkoholen hade kunnat bytas ut mot en annan drog men det kommer aldrig accepteras från folket och därför tycker jag att det räcker med de lagliga droger vi har, vi behöver inte fler.

 "Att du aldrig prövat droger är absolut inte något som talar mot dina argument. Faktum är att de två grupper som har betalat ett väldigt högt pris (missbruk/beroende) och de som aldrig provat har större trovärdighet än de som provat enstaka gånger och själva aldrig haft problem (som jag). Däremot är det egendomligt att som "prinsessanadia" att dels ha en blogg och kommentarsfunktion och samtidigt klaga på att alla inte tycker som henne. Vill man inte ha en blogg behöver man inte och vill man inte ha kommentarer så behöver man inte. Att säga att man ALDRIG kommer ändra sig är inte speciellt klyftigt, eller? Självklart så ändrar man sig inte så länge man tror man har rätt men blir man motbevisad så är man ganska korkad om man inte ändrar sig."

Svar: Jag kan absolut ändra min åsikt om jag själv anser att det vore till det bättre, jag är alltid öppen för nya saker, nya intryck, men när det gäller droger så skall det mycket till innan jag gör det. Jag har sett missbrukare på nära håll, jag har sett  och hört talas om folk som "flyttat" men aldrig fått någon ny adress. Men skulle de visa sig att det vore till allas fördel att det legaliserades så hade jag bytt åsikt, men jag har svårt att se att det skulle ske eftersom jag alltid har haft nolltolerans mot droger.

"Förutom påverkan på organiserad brottslighet, vilka andra invändningar finns det för/emot en liberalisering?"

Svar: Bruket skulle öka, Drog relaterade brott skulle öka, narkotika påverkade bilförare skulle öka, ja i stor sätt alla brott som du kan koppla normalt till alkohol skulle öka. Alla idiotsaker man läser om "oj förlåt jag var full", alla såna saker hade ökat. Hade det varit accepterat att ta droger och det kommer de bli. Om vi legaliserade det idag kommer det ta en generation mins innan det är accepterat så dina barnbarn kommer tycka det är oki att exprementera med droger på ett mycket högra plan än vad vi har idag.SKRIVET: 2011-02-18, kl 15:55:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trevlig helg!Trevlig helg till er alla!
 Jag ska bädda ner mig och inte visa mig fören på måndag igen (om jag har tur vill säga)
För på måndag kör vi igång att jobba två fulla veckor, ett eldprov som kommer suga musten ur mig! Så denna helgen kommer jag bara ladda batterierna och mysa med mina älskade!
Ha de nu så himla bra i helgen och njut av solen!

SKRIVET: 2011-02-18, kl 15:49:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den dagen då....


http://mattsjansson.blogspot.com/2011/02/hur-en-lopsedel-borde-se-ut.html#commentsDen dagen jag får se denna på löpet, vilken lycka jag kommer känna!
Jag funderar på om jag ska trycka upp några såna här och använda mig av lite då och då;)

Det är exakt så här ett löp i dagens samhälle borde se ut!

Tilla alla er journalister där ute som jobbar för dessa sensations tidningar - Så här ska det se ut!

SKRIVET: 2011-02-18, kl 14:12:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Obehaglig känsla!

Det är en obehaglig känsla när döden känns närvarande. Jag vet inte varför riktigt det känns som den är närvarande men jag har en gissning om att det hör ihop med min förlust av min vän. Som egentligen inte var en vän men det visste ju inte jag fören det var försent och jag var tvungen att avsluta den relationen. Så det är en människa som jag älskade som jag har förlorat, en död relation. Det hör väl ihop med att personen ifråga är död för mig, det finns ingen återvändo. Men jag sörjer tiden som var, skratt, minnen, alla lyckliga stunder och det är väl dom man sörjer när en person dör?

Jag insåg att jag är fruktansvärt förskonand av detta, jag har aldrig haft en nära släkting eller vän som har dött. Jag vet alltså inte hur det känns att förlora någon som betyder nått för mig. Döden är oundviklig, den är ju faktiskt livets enda löfte. Så förr eller senare kommer jag att få uppleva död i min närhet och då kommer denna händelse att kännas smått patetisk i jämförelse. Men i brist på erfarenhet så kan man kalla detta ett smakprov på känslor som jag inte vill känna men som kommer bli realitiet för mig förr eller senare.

Jag har ju bara stått brevid när andra personer upplevt död, vänner,partners m.m
Sett på dom hur dom mått, suttit brevid och hållit i handen, pratat timme in och timme ut, utan att egentligen förstå det kaos som rasar inom denna personen. Det är tackvare min förmåga att kunna känna empati som jag vet på ett ungefär och kan identifiera känslorna, på det sättet är människan fantastisk. Jag kan alltså känna vad någon annan känner, identifiera känslorna hos mig själv genom att bara iaktaga någon annan. Människan är en otrolig konstruktion.

Jag kan inte låta bli att tänka på Ted Gärdestads sång "Himlen är oskyldigt blå". Av den anledning att denna sång framfördes på en begravning av en nära vän till min sambo, sjung denna text i huvudet.

"Himlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små. Att regndroppar faller som tårarna gör, rår inte stjärnorna för. Älskling jag vet hur det känns, när broar till tryggheten bränns, fast tiden har jagat oss in i en vrå, så är himlen så oskyldigt blå."

Har ni aldrig hört låten eller inte kommer ihåg melodin så har ni den här:
http://www.youtube.com/watch?v=_kSdTPigq60

Den är så otroligt vacker att man inte kan låta bli att få rysningar!

SKRIVET: 2011-02-17, kl 14:40:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att göra slut.....men en vän!

Att göra slut är aldrig lätt, det spelar ingen roll med vem det är! Men det konstigaste jag har gjort är nog att göra slut med en vän. Jag vet inte om man kan kalla det göra slut men man har ju ändå en stark relation till denna människa, som har betytt mycket för en och som man sen måste göra ett avslut med. Så på ett sätt så blir det ju att man gör slut, jag kan säga man känner i alla fall liknande känslor, fast i mildare variant, som man gör när man gör slut med en kärlekspartner.

Fast jag kan säga att jag är väldigt förbannad på denna personen just nu så är det ändå ett tomrum som skriker inom mig. En person man levt så nära och som man har delat så mycket med bara försvinner.

Jag kan inte säga att jag inte kommer sakna dig men vet att det är bäst för oss båda att jag gjorde så här, även om jag just nu för stunden bara vill skrika och be dig dra åt *fult ord*. Tala om för dig vad du har gjort och vad du hade kunnat ställa till med. Fått dig att inse vilka konsekvenser dina handlingar kunde ha fått och kanske kommer få. Men jag gör inte det eftersom jag någonstan ändå tycker om dig! Jag avslutade det på ett som blev minst jobbigt för oss båda och utan att det sades saker som kommer ångras, vi är inte längre vänner men vi är dock inte ovänner. Ett snabbt och enkelt adjö och sen är du ut raderad!

Det känns skumt men jag har goda argument varför, så ledsen är jag inte men ett avslut är alltid ett avslut och det blir aldrig lätt även om skälen är goda!

SKRIVET: 2011-02-17, kl 10:01:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bloggtorka!

Jag verkar ha lite blogg torka just nu för tillfället.

Det enda jag kan komma på som är någorlunda intressant är ett gamal kännt uttryck som jag hörde igår från en vän. Uttycket Frihet under ansvar...
Detta uttryck fatnade i mitt hvude och så har jag gått och funderat på detta.
Slutsatsen blev att Nej vi människor kan inte leva så..Frihet under ansvar!
Tydligen får jag medhåll från alla möjliga regeringar även vår egen eftersom de anser att dom har rätt att spana på oss i alla möjliga situationer.

Även när det gäller legaliseringen av droger kan detta anpassas människor kan inte leva i Frihet under ansvar, vi klarar tydligen inte av att ha för mycket frihet verkar det som.
Vi behöver lagar regler att stötta oss mot för att samhället ska klara av att fungera. Ibland behöver även vuxna en överförmyndare som säger nej när vi tappar fotfästet.
Det är ju bara synd att det ska vara ett gäng *fult ord* politiker som i sin tur hade behövt vård,inte makt!
En bra ledare kan styra ett folk utan att inkränka på deras privatliv, en bra ledare ser till att samhällets regler efterföljs inte som våra som håller folk som bryter mot lagen bakom ryggen eller vill skicka gredelina kuvert till dom!

Nej det är ledsamt att säga men människor klarar tyvärr inte av det även om jag skulle vilja ha det så.
För hade det bara funnit ett o annat rötägg som inte hade klarat av det så hade det fortfarande fungerat men tyvärr så finns det mer rötägg än ett o annat.

Folk tror att det går att uppfostra sina barn efter reglen Frihet under ansvar...NEJ det går inte, för om barnen inte lär sig när dom är små så kommer dom inte lära sig när dom blir större. Frihet under ansvar fungerar inte så som samhället ser ut idag!

Nu byter jag ämne totalt bara för det!

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2333047/sara-ar-offer-for-hatattack

Denna artikel handlar om Sara som letar efter sin hund Sindy, tror jag har nämt det en gång tidigare här.
Jag följer i alla fall detta drama om att få hem Berner sennen tiken Sindy och nu har det gått 7 veckor sedan hon försvann. Sara är helt otroligt när det gäller att ha engagemang och vilja, hon vägrar att ge upp och fortsätter kämpa vidare trots alla "Troll" som härjar runt med henne. Dom slår ner på henne gång på gång på gång men hon ger inte upp utan hon fortsätter att kämpa vidare. Vilken fantastisk tjej detta är. Jag tycker verkligen ni ska gå in och läsa på hennes facebook sida "Hjälp oss hitta vår hund Sindy" där står allt. Jag vill även be er hålla ögonen öppna efter lös sprinande hundar och alltid försöka fånga dom för att sedan ringa polisen på 114 14.

SKRIVET: 2011-02-15, kl 13:38:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att vara djurägare!

Att vara djurägare betyder många saker och innefattar ännu mer men som djurägare blir du även den som bestämmer över liv och död, lite som gud för dom som är troende. Är man djurägare är man den som ska bestämma när livet är slut för en kär familjemedlem, någon som delat din vardag, alltid funnits där vid din sida i vått och torrt.

Detta är det tyngsta ansvaret för dig som djurägare och många klarar inte av det utan låter djuret gå och plågas allt för länge för att man själv inte kan släppa taget.

Men så finns de dom motsatta som mer än gärna går och avlivar ett friskt djur bara för att man själv inte klarar av det, man har tröttnat på allt jobb det innebär med att ha ett djur. Hur är man funtad då?

Är människor mer eller mindra värda än djur? Betyder vi lika mycket? Skulle du dra ut sladden till farmor när det blir för dyrt?

Skulle du kunna göra det om farmor ändå låg där som en grönsak och du visste att hon absolut inte vill ha de så här, skulle du drs ut sladden? Nej för mig är det ingen skillnad på liv och liv, alla liv ska respekteras.
Alla liv ska ha de bra och kan man inte gå dom det så betyder inte de automatsika döden.
Döden är väl snart det enda mysterium vi har kvar här i livet för vissa är den lockande och för andra skrämande men hur som helst så innebär död slutet på liv. Det är en stor makt man har när man kan avsluta liv, inte för att man vet vad som kommer efter men man vet att den individen aldrig kommer tillbaka. Ett beslut man aldrig kan ångra!

Ska man då kunna fatta dåliga beslut och avliva ett friskt djur bara för att man inte har tid eller i många fall har uppfostrat det dåligt?

Jag skulle vilja att veterinärerna tog ställning till detta och satte stopp för det, en gemensam organisation som sa nej till avlivning av friska djur och om man gick med i detta skulle man kunna få någon annan förmån.

Jag vet att aspekterna av detta eventuellt skulle bli att dessa människor gick till närmsta jägare istället och fick djuret skjuter som ofta är fallet med små djur som gnagare eller katter. Eller att man släppte djuren lösa istället så att dom dog av andra anledningar t.ex svält eller köld.

Men det kanske hade hindrat några från att skaffa djur som egentligen inte skall ha dom om man vet att man inte kan ta bort dom som man själv önskar. Jag önskar att de kunde bli så.

För varför har livet en så låg ställning i vårt samhälle? Varför värderas livet så lågt?
Människor som djur men framför allt djur, kan det bero på att även djuret lagts i ett fack där det står - Fyller ingen funktion mer. Precis bredvid oss människor?!?!

Djur är som barn - tänk så innan du skaffar djur, skulle jag kunna skaffa barn nu? Är svart ja då kan man skaffa ett djur.

Jag blir så arg och jag är så trött på omogna människor som skaffar saker bara för att - ingen tanke bakom, ingen funktion, ingen kunskap utan bara för att man kan göra det!

Känner du dig ensam skaffa kompisar istället eller en dator!


Respektera livet!SKRIVET: 2011-02-14, kl 10:53:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

All Hjärtans Dag!

Idag är det alla hjärtan dag - kommersiellt drabel? Ja absolut MEN som vanligt skiter jag i hur mycket pengar bolagen tjänar på det! Alla hjärtans dag har en mer traditionell betydelse för mig! Idag älskar jag människor;)

Alla hjärtans dag betyder inte att man ska köpa en massa dyra saker till varandra eller skämas för att man inte gjort det. Alla hjärtans dag är för mig lika med att våga visa sina känslor. Även om man skulle kunna tro det om mig så springer jag inte runt till alla människor varje dag och berättar hur mycket jag tycker om dom, jag borde göra det och jag gör det i stor utsträckning men inte varje dag.
Det är en ypperlig dag att kramas bara för att det är just alla hjärtans dag och man får krama alla, för det är faktiskt så att visa människor behöver svepskäl för att visa sina känslor man vågar inte under en normal vardagas dag och då är jag glad för att alla hjärtans dag finns.


Går man in på Facebook/Twitter m.m så finns det massa människor som deklarerar sin ensamhet genom att skriva saker dom att jag skiter i alla hjärtans dag m.m, visst det är löjligt och det är tramsigt men bara i pengavinnande syfte. Till er som är ensamma idag, alla hjärtans dag är för er också - ALLA hjärtans dag!
Jag tycker synd om er för att ni är ensamma men ni är hjärtligt välkommen hem till mig och för er som känner mig det står på min facebook också. Om ni inte är ensamma så kom för kakornas skull;)

Men om ni nu av någon anledning skulle känna er lite deppiga idag kanske just för att ni är ensamma så hojta till så ska jag göra mitt bästa för att göra dagen bättre och det spelar ingen roll om vi inte känner varandra, aldrigt träffats eller du kanske tillhör de anonyma siffrorna i min statistik. Är du ensam, du kanske inte kan komma hem till mig men jag kommer i alla fall tänka på dig och lämna roliga kommentarer i din blogg!För även om alla dessa jag hatar alla hjärtans dag människor påstår sig hata alla hjärtans dag. Så tackar dom oftast inte nej till lite beröm och ett vänligt leeende. Vissa människor måste man ta de försiktigt med men o andra sidan är det oftast dom som blir gladast i hjärtat!


Ja mina vänner
Puss & Kram på alla hjärtans dag till er;)


SKRIVET: 2011-02-12, kl 16:37:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag måste också ge mig in i drogdebatten!

Nu måste jag också ge mig in i drogdebatten! Den som började var Prinsessannadia http://www.prinsessanadia.se/ (har ju redan länkat till henne idag men hon är värd fler länkningar) hon skrev ett inlägg om ett uttalande av Alexander Bard. Han är ju drogliberalernas förespråkare alltså är han en av de människor jag helst skulle vilja se ta en överdos så får vi ser hur liberal han är sen.

Här nedan står narkotigalagen i lättförstålig text"

"1 §
Den som olovligen

  • 1. överlåter narkotika,
  • 2. framställer narkotika som är avsedd för missbruk,
  • 3. förvärvar narkotika i överlåtelsesyfte,
  • 4. anskaffar, bearbetar, förpackar, transporterar, förvarar eller tar annan sådan befattning med narkotika som inte är avsedd för eget bruk,
  • 5. bjuder ut narkotika till försäljning, förvarar eller befordrar vederlag för narkotika, förmedlar kontakter mellan säljare och köpare eller företar någon annan sådan åtgärd, om förfarandet är ägnat att främja narkotikahandel, eller
  • 6. innehar, brukar eller tar annan befattning med narkotika

 

döms, om gärningen sker uppsåtligen, för narkotikabrott till fängelse i högst tre år.

Bestämmelser om straff för olovlig införsel och utförsel av narkotika och olovlig befattning i vissa fall med narkotika finns i lagen (2000:1225) om straff för smuggling. Lag (2000:1228)."

Ja ni förstår om ni så mycket som tar i narkotika i stort sätt så är det olagligt, nu överdrev jag väl lite men inte långt ifrån! Men i vilket fall som helst, va händer då om vi legaliserar drogerna!

Ja liberalerna säger att användandet av droger inte skulle öka utan ligga kvar på samma nivå, detta hävdar dom eftersom det finns fler andra länder som har lagliga droger och det funkar bra!
Desutom säger dom att kriminaliteten minskar eftersom droger är en väldigt stor exportvara.

Låt mig då få säga - Ni har nog knarkar lite för mycket!

Som sagt att kriminaliteten minskar när det gäller droger det kan jag förstå men du är ju kriminell av en anledning eller hur? Oftast Beror det på de snabba pengarna och när det gällger droger även små risker.
Om du då tar bort droger från den kriminella marknaden så kommer dom givetvis bara förflytta sig till något annat istället vapensmuggling/människosmuggling, rån, ja allt som ger snabba pengar.
Kriminaliteten minskar INTE för att du gör saker laglig eftersom det finns en anledning till att människor är kriminella. Om du tar bort den anledningen DÅ minskar du kriminaliteten!

Va brukar dom mer ha för argument ja just det att bruket inte ökar och det vet ni med säkerhet?
Jag har nu ingen vetenskaplig bevisning för att det skulle öka förutom mitt logiska tänkande.
Men borde det rimligtvis inte finnas en anledning till att droger blev olagligt från början?

Typ att folk knarkade ner sig och det insåg man att det inte var bra för samhället?
Jag kan tänka mig att ökningen av droger inte hade stigit markant från första dagen men efter längre tid, låt oss säga en 10 års period, så hade nog ökningen av brukarna stigit.

Nej det finns flera bra anledningar till varför droger är olagligt och varför det ska fortsätta vara olagligt i Sverige.
Men vill ni ta en diskution om det så är jag öppen och kommer argumentera för min sak!

Jag är för hårdare gränsbevakning, införslen ska bli svårare, mer resurser till polisen för att kunna ta tag i de som smugglar, gör riskerna större än dom är värda att ta.

En sak ska ni veta jag är stolt över att aldrig ha prövat, jag är stolt över att jag alltid har kunnat säga nej!
Bring it on - men ett enda lamt argument där ni säger att har man inte prövat så får man inte uttala sig så är diskutionen nerlagd!!http://www.ens2000.se/drogfakta/designadedroger.php


Jo en sak till, om du är drogliberal vill jag veta om du har haft en vän,släkting, familjemedlem som dött av droger?

SKRIVET: 2011-02-12, kl 08:42:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

En blogg award!

Jag fick en blogg award av den fantastiska Charlotte aka Kloppan! Tackar så hjärtligt för den, det känns väldigt bra att någon anser att min blogg är bra! Åter igen Tack Kloppan.

När man får denna award så ska man tydligen skriva fem saker om sig själv som man inte redan skrivit i bloggen, ja detta kan ju bli svårt eftersom jag satsar på ett anonymt koncept, givetvis med en baktanke, men jag ska försöka skriva fem saker om mig utan att avslöja vem jag är!

* Detta är väl kanske inte en nyhet men jag har en mildare form av dyslexi - det spelar ingen roll hur många gånger jag läser igenom det jag skriver. Stavfelen finns överallt - mitt största gisel som skribent.

* Har ett enormt hund intresse - Tränar allt som går inom hundvärlden.

* Hade en lycklig barndom och en fruktansvärd tonårsperiod.

* Är 23 år.

* Har inga tatueringar..än;)


Nu till problem nu två, jag har inte 15 bloggar jag vill länka till! Av den enkla anledningen att jag inte har hittat 15 bloggar som är värda att läsa. Jag läser väl ett 30 tal bloggar i veckan men bara lyckars hitta ett få tal som jag gillar riktigt mycket.
Eftersom jag inte har lärt mig länka så där fint med namnen så får det bli old school;)http://arek.blogg.se/index.html : Denna fantastiska blogg som jag har haft som nr 1 i flera år. Har tyvärr gått i graven, den lades ner i fredags och detta med stor sorg för oss som följde Polishunden Arek genom livet.
Inte för att Arek har somnat in, nej nej hans Husse har fått för sig att bli hockeyproffs, vilka dumheter. Men den är fortfarande läsvärd om man vill bläddra runt bland gamla inlägg! Det bjuda tonvis med humor och en husse med rejälv självdistans!


http://bengtbernstrom.blogspot.com/ - Bengt som var den första som hittade mig, alldeles vilsen här i spindlens nät. Han har en fantastisk humor och är grym på photoshop, alla fina smilys gör inläggen ännu bättre.

http://kloppan.wordpress.com/ - Denna fantastiskt starka kvinna blandar tar sig an det ibland jobbiga livet med både hjärta och humor. Hennes dagliga underbältet humor gör min dag många gånger. Man behöver skratta varje dag! Internskämt: Inte 200 år men 100 år, 100/4 = 25 och jag är bara 23 alltså inte en fjärdedel av mitt liv;)

http://www.prinsessanadia.se/ - Prinsessannadia har en grymt bra blogg som handlar om samhället för det mesta. Men det slinker in allt möjligt. Starka åsikter, välskriven och mycket intressant, det är ett koncept som slår det mesta.

Kanske lite snålt med 4 bloggar men det är dessa fyra jag anser är väldigt bra och som jag personligen följer.
Hade jag stoppat in ännu mer hade det bara blivit hyckleri för att få ihop 15 och jag är ju som sagt inte lagd åt det hållet.
Desutom anser jag att dessa fyra verkligen är starka och bra kandidater för ett riktigt award.
Hellre fyra guldkorn än en hel sandsäck!


http://oldasnew.blogg.se/category/-lasarnas-guldkorn.htmlSKRIVET: 2011-02-09, kl 11:11:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag vet alla har rätt till en egen åsikt...MEN

Jag vet att jag anser att alla ska få ha en egen åsikt, jag har ju en egen åsikt och då måste ju min nästa också få ha det. Men vad jag önskar att man ibland hade fått be folk dra..väldigt långt bort för deras helt idiotiska åsikter!
Jag brukar ändå inte ha svårt att acceptera att folk inte tycker som jag, jag är inte den typen av människa som försöker övertyga eller puscha min åsikter på någon annan. Jag tänker alltid oki vi kommer inte överens om detta men vi har säkert andra kopplingspunkter där vi är lika och kan därför känna sammhörighet..MEN
det finns idioter som jag skulle vilja tvinga att byta åsikter som får mig så förbannad att dom inte ens är värda att ha en egen åsikt.
När jag kommer till det stadiet, då har det gått väldigt långt, fruktansvärt långt, jag är en lugn, sansad och rationell människa.

Det finns en blogg som kan få mig at se rött, jag blir tvär tokig på denna människa. Jag hänger nästan aldrig ut någon, jag vill inte göra det när det handlar om privatpersoner men hon är nästan värd det! En rejälv avhyvling borde hon få och en rejäl utskällning att för fan använd huvudet, det är inte där för prydnas skull.

Det är inte någon av dom har vanliga puckona till stor bloggare, ne  det är en person med en övertygelse i livet som är så fel. Hon brinner verkligen för detta MEN det är så fel. Så fruktansvärt fel, hon är troligen en sån som man skulle kunna övetala att att gult egentligen är grönt och vice versa om man la till lama argument som att jo men i visst solljus så ser du det och det beror på kemiska fusioner när färgen möter luft typ. Det är så sinnessjukt hon sitter med argumenten i handen som jag mer än gärna skulle använda för att påpeka hur fel  hon har men hon ser det inte.

Jag gillar människor som är engagerad och verkligen brinner för saker men detta är så korkat. Den dagen hon inser oj va fel jag har haft halva livet, jag har fört över detta till mina barn. Dom är uppfostrade att leva efter detta.
Skäms på dig, på riktigt du borde skämas då dumt är det!
http://www.l402audio.com/wp-content/uploads/2008/11/shame-on-you.jpg


I grund och botten ska alla få ha en egen åsikt, yttrandefriheten gäller för alla även för såna som hon.
Men att använda argument som hela tiden går ut på normalt eller onormalt - Suck den enda som gör det onormalt är du, ingen annan! Sluta gör en höna av en fjäder!

Ps: Du borde läsa på om människor, vi är sociala varelser. Till 80% flockdjur, det FINNS en anledning till det, man ingår i den flock för att sedan åtnjuta flockens beskydd när fara hotar. Eller vad vi i ett modernt samhälle brukar kalla skyddsnät - du har ett skyddsnät för att de ska kunna hjälpa dig när du behöver det. Så att sträva efter utanförskap anser jag inte vara en bra ide. Ds.

SKRIVET: 2011-02-07, kl 20:56:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Va lätt de var när man var liten!

Nu är jag ju inte jätte gammal men slås ändå av tanken att det var mycket lättare förr!
Troligtvis kommer jag känns så här om 20 år att när jag var i 20-års åldern va lätt livet var.

Jag saknar känslan av att äga världen som tonåring upplevde jag detta många gånger, man kände att man levde man ägde hela världen! Ingen kunde stoppa en och man flög fram berusad på livet, i den åldern klarade man av allt och varje gång man klarade svårigheter infann sig denna känslan av totalt lyckorus.

Va hände med den?

Jo man blev gammal och vis, man insåg hur liten man egentligen är! Man inser att man inte vet allt, man kan inte flyga och att världen är en farlig plats.

Ja min damer och herrar - Jag är cynisk och bitter och jag har inte ens levt hälften av mitt liv, inte ens en fjärdedel - Boomer!

Allt var nytt och allt var ett äventyr även en buss resa på ca 20 mil, allt var spännande och fantastiskt.

Jag vill inte ha levt vara i 20 års åldern och redan inse att allt är påväg åt skogen och för den delen ska man leva ska man göra det nu för som sagt den har allt gått åt..Ja rakt ner, jag kan glöma en lugn och fridfull ålderdom!

Så varför inte leva livet nu när man kan?
Uppleva så mycket nytt som det bara går!


Jag har gett mig den på att jag återigen ska flyga!

Haha vilket flum inlägg detta blev, men jag vill ändå projectera min känsla jag har just nu på er,
När ägde du världen sist? När var du ostoppbar senast? När kände du att du verkligen levde?SKRIVET: 2011-02-07, kl 11:00:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Absolut sevärd!

Denna film från vetenskapens värld är fruktansvärt bra och väldigt sevärd tyvärr är den bara tillgänglig på SVT Play t.o.m 23:59 ikväll så om ni ser detta innan dess. Kolla på den!

Jag känner ju lite extra inför den eftersom detta är mitt speciel ämne - Beteende vetenskap och psykologi=)

http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld


Om ni inte hinner se den så är kontentan av filmen i alla fall att du ska lyssna på din känslor och vare sig du är medveten om det eller inte så är det dom som styr.
Även om du tror att du tänker rationellt och logiskt så är det tack vara dina känslor som du kan göra det!

Väldigt väldigt sevärd!

SKRIVET: 2011-02-05, kl 10:11:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sno mig bara, gör det!

Då har man prövat att få sin identidet snodd också, fast det rubriceras som bedrägeri.
Jag fick ett inkasso krav från Traders om att jag var skyldigt dom massa pengar, skumt tyckte jag eftersom jag aldrig någonsin handlat på Tradera. Jag ringde till tradera och frågade dom om detta, men tyvärr kunde dom inte få fram något mer än användar namnet, då frågade jag om de kune få fram vad jag hade köpt, då skrattade killen och så nej nej det är du som har sålt...Undra vad jag sålde?

Det känns så jädra obehagligt att någon springer runt med min identidet på internet och utger sig för att vara mig, vad hittar dom på mer?
Kommer de komma nya inkasso krav på  ännu högre belopp som jag måste betala?

Åh jag hatar människor ibland?

Det värsta är ju att om jag bestrider detta och de lämnar in det till fogden så får jag sparken, skoj!!! Fattar dom som gör detta inte vad dom utsätter andra människor för??


Idioter!!!

SKRIVET: 2011-02-03, kl 12:55:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Människor tänker väldigt kortsiktigt!

Människor tänker väldigt kortsiktigt, inte när det gäller pensionen verkar det som men i precis allt annat.
Borde man inte tänka mycket större!

Alla vet ju om teorin orsak och verkan - det jag gör får en konsekvens.
Kaos teorin - En fjäril i Kina kan skapa en tornado i Syd Amerika.

Men de flesta saknar ändå förmågan att se längre bort än vad näsan räcker.

Allting måste ses ur ett längre perspektiv, vem det påverkar och finns det ett annat sätt.

Det finns ju vissa saker som några få människor försöker printa i oss - t.ex miljön där måste vi tänka på framtiden, gör vi nått nej...
Pensionen - Ja när vi börjar få åldersnoja.
Skolan - Nja, 50/50 skulle jag tro.

Det finns ju några exempel, men varför inte tänka längre i vanliga vardags situationer.
Jag släpper förbi dom i matkön, det kanske finns en anledning till att dom har bråttom.
Jag vill rädda miljön men använder ändå en absurd mängd med papper.


Eller är de så att 50% av oss faktiskt tänker långtsiktigt?
Ja kanske, jag försöker i alla fall tänka mig så långt bort det bara går just nu!