SKRIVET: 2011-05-24, kl 21:22:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kommunikation och konflikthantering!

Jag var på en föreläsning idag som handlade om kommunikation och konflikthantering, jag lärde mig inte speciellt mycket nytt, eftersom jag rör mig väldigt mycket i publikamiljöer och träffar mycket människor samtidigt som jag är väldigt social och pratar med allt och alla så var det i alla fall en uppdatering eller påminnelse om hur jag skall hantera det. Så får jag hem och efter tre timmar hade jag redan bett två personer fara och flyga utan att egentigen lyssna på vad dom hade att säga! Men å andra sidan så han flera gånger på föreläsningen att i 99,9% finns de två anledningar till varför man hamnar i de läget när man ber personer dra åt de varmare hållet och det är för att man har olika åsikter eller för att den andra är idiot. Har man olika åsikter så skall man i min position kunna lösa det utan att våld/hot förekommer men är det en idiot finns det inte mycket man kan göra så enligt honom agerade jag helt rätt dom jag bad flyga är idioter och som sagt då finns det inte mycket man kan göra.

Men kommunikation helt enkelt är flera olika saker, det är tonläge,klädsel,kroppsspråk m.m. Vi kommunicerar ju på många olika sätt.
En sak som jag ofta tänker på när jag hamnar i en konflikt är att alltid ha öppna handflator vända mot peronen, även om personen inte medvetet tänker på de så uppfattar dom det garanterat, är det något man omedvetet håller koll på i en konflikt så är det händerna, för oftast angriper man inte någon med benen först eller annan kroppsdel utan blir man angripen så kommer det oftast från händerna.
Håller man händerna öppna signalerar det jag öppen för vad du säger och jag är absolut inget hot, detta får många att lugna ner sig per automatik.

En annan sak man skall tänka på när man är i en konflikt är att stå lite på sneden, inte mitt emot den andra personen och absolut inte för nära, det är ett väldigt hotfullt beteende.

De finns en konflikttrappa eller våldstrappa som visar hur konflikten eskalerar och hur man känner igen att våld kommer brukas. Nu har jag glömt bort några steg men den är ungeär så här. Jag har missat några steg mellan diskution och personangrepp men det är som bortblåst just nu.

*Olika åsikter

*Irritation

*Diskution

*Personangrepp

*Hot

*Våld


Men de viktigaste av allt är i alla fall att man lyssnar aktivt. Vi hör 3 gånger snabbare än någon kan prata så därför, hinner vi med att sysselsätta våra hjärnor med andra tankar medans någon pratar. Därför måste vi aktivt lyssna och påminna oss om att lyssna på den andra. Det är svårare än vi tror och behöver därför övas på.

SKRIVET: 2011-05-21, kl 12:49:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag lever jag lever - men kanske inte länge till!

Jaha idag skall jorden gå under sägs de och jag ägnar denna dagen åt att städa, fatta att jag kommer ångra mig sen *haha*

Jag tycker dessa domedagsprofeter är så söta, va vill dom egentligen eller tror på verkligen på de själv?
Om jorden verkligen skulle gått under idag hade man spenderat en hel dag på att stå och stirra på himlen i väntan på jesus, jag hade ju dött av chocken om farbror med skägg hade ned stigit så jag hade ju sluppit jorden undergång ändå *haha*

Äh man kan inte lita på dom kristna ändå dom är inte ett dugg bättre än oss syndare.
Jag kommer från en liten liten by i Småland där det finns ca 250 invånare, 1000 st om man räknar hela socknen, vi har en skola, ett dagis och 4 kyrkor..ja ni fattar ju själva det kommer bli nästa knutby.
När jag var hemma för ett tag sen och hälsade på fick jag höra årets skandal, den fb pastorn och den skenheliga präktigakossan som finns i varje församling ni vet hon som ser ner på alla för att hon är lite bättre än alla andra, typ kristi brud, dom hade tydligen haft ihop de i flera år. Lägg då till att båda har familjer med vuxna barn som jag är uppväxt med. Som sagt man kan inte ens lita på dom kristna!!!
Eftersom jag är hyfsat skade glad av mig så kan jag inte annat än att mysa åt detta, så många gånger jag hörde att jag skulle brinna i helvetet för att jag gick min egen väg och vägrade att räta in mit i deras kristna led.
Jag säger bara en sak - Vem kommer brinna nu kossa!

För en sak är säker jag kanske inte är som alla andra men att vara otrogen kommer aldrig hända, jag har aldrig varit de och kommer aldrig vara det!
Så vem är det egentligen som är lite bättre än alla andra - JO det är jag det!

Sen måste jag göra lite reklam också för Henrik Fexeus - Läs hans bok, Alla får ligga den är grymt bra, är du desutom ofrivilligt singel så kommer du tjäna på det, den kostar 75 kr på ICA maxi väl investerade pengar!Som sagt ser han inte lite SKEN helig ut;) ?

Ha de fint go vänner!SKRIVET: 2011-05-18, kl 10:33:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gubbsjuk!

Hur viktig är egentligen sex i ett förhållande?

Jag pratade med en av mina äldre manligare vänner som inte riktigt än är guddsjuk men lär bli de så fort han får chansen!

Han hävdade att män egentligen inte är skapade för ett monogamt levende och egentligen borde ha minst två flickvänner. Han problem i tidigare förhållande är att kvinnan efter sitt anra barn inte vill ha sex mer, hon känner sig färdig med det hela och vägrar då sin man sexuellt umgänge?

Vad har jag missat? Är de så? Att om man lever i ett långvarit förhållande och får minst två barn så upphör sexlusten?

Nej skullejag vilja säga, det är en teori i hans värld bara för att de var så för honom eller? Är de så att kvinnor som vil ha fler än två barn har kvar sin sexlust eftersom att dom fortfarane vill reproducera sig?

Blir man någonsin "färdig" med sex? Alla hör ju talas om toppar och dalar i det sexuella beteendet och har man varit tillsamans i många många år, så kanske det är svårt att tända på sin partner?

Fast jag vill hävda att så inte är fallet, sex är viktigt absolut men att killar inte skulle vara skapade för ett monogamt liv? Det tror jag inte alls på. Det är ett sex hetsande samhälle vi lever i, alla skall göra det ung som gammal i alla möjliga olika ställningar, rakad,orakad, smisk och fasthållningar! Vi blir matade att man skall vara 20 år och en riktig playmate, man ska ställa upp på allt och desto konstigare det är ju mer status får du, inget är tabu. Jag är helt för att två vuxa människor får göra vad dom vill,hur dom vill och när dom vill, jag bryr mig inte nämnvärt. Uj uj uj jag får nog ta o skaffa en flicka till honom med lie krut i som kan ta ner honom på jorden eller vad tror ni? Vem har rätt han eller jag?

 

 

SKRIVET: 2011-05-12, kl 20:18:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina svar:

Jo som sagt jag var ju på denna prata med din lokala politiker igår kväll.
Svaren jag fick gjorde mig bara ännu mer engagerad i frågan och hatisk mot politiker.

Min fråga: Finns det någon plan för hur ni skall hjälpa föräldrar med ungdomar som hamnar snett i denna kommunen?
Svar: Har du barn i tonåren med problem?
Jag: Nej.
Politiker: Nej det finns ingen plan.

Jag: Hur bär man sig åt om man skulle behöva hjälp?
Politiker: Gå till socialen.
Jag: Finns det någon plan hos socialen på hur dom skall bete sig, bemöta och hjälpa?
Politiker: Vet inte, fråga dom?

Jag: Vilka sitter i den socialanämnden i kommunen?
Politiker: Det är vi.......och några till!
Jag: och ni kan inte svara på mina frågor?
Politiker: Jo men detta mötet handlar om dagis och skolverksamheten för de mindre barnen.

Ja så höll de på lite till o från tills dom tyckte jag var as jobbig, men jag tycker ju desamma om dom så de gick väl på ett ut. Nej tydligen så finns ingen plan i kommunen för att stötta och hjälpa föräldrar. På frågan om de borde finnas en plan för detta så fick jag svaret att skicka in en motion så kan vi diskutera saken. Det finns tydligen inte så mycket som dom anser att kommunen kan göra men jag har några förslag.

* Kurator samtal med både föräldrar och barn.
*Enskilda kurator samtal för föräldrar och barn.
* Ha föräldrar grupper som kan hjälpa och stötta varandra.
* Ha mer poliser tillängliga.
* Hjälpa till med stödfamiljer.
* Utbilda sin personal för dessa frågor, alltså förändra mentaliteten hos den egna personalen.

Ja tänkte att detta skulle stå med i min motion, något annat så man borde ha med.
Vad skulle ni vilja ha haft hjälp med där kommunen kunde gått in och stöttat?

SKRIVET: 2011-05-12, kl 19:58:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att välja eller bli vald!

Väljer man partner eller blir man vald?

Jag har brottats med en av mina vänner en stund nu och han har lagt till med en offermentalitet, jag tar vem jag får!
- Mitt svar, jag hoppas det är en aggresiv kossa som ruinerar dig!

Är de så, tar vad man får eller tar vad man vill ha?

Jag tar vad jag vill ha och ser faktiskt inget fel i det, men sen började kugghjulen att snurra, de andra sättet kanske inte är fel det heller. Resultatt blir ju ändå de samma.
Är man inte kär i den personen eller finner den intressant så tar man ju inte den endå även om den vill ha mig/dig. Så spelar det egentligen någon roll om jag väljer eller blir vald.

Eftersom jag mångt om mycket drar fram som en orkan i allt jag gör så har de fallit sig naturligt att jag väljer och sedan tar den jag anser vara en bra partner. Vist stöter man på nej ibland och så svider det men jag vågar i alla fall.

Jag är inte alls förtjust i offermentaliteten där folk fegar ur och aldrig säger vad dom tycker eller känner, går man inte miste om väldigt mycket då?
Äkta kärlek händer och då hittar man fram till varandra om en trevande men dom innan den riktigt kärlken då, dom som förbereder en inför den riktigt kärleken, dom har man ju ändå ett visst intresse inför och skall man bli vald av dom eller väljer man?

Att inte chansa och våga tycker jag låter som ett destruktivt beteende och väldigt ensamt. Det är väl bättre att våga än att spendera en massa onödigt tid ensam om man inte vill det.

Va säger ni, vill ni bli valda eller vill ni välja?
SKRIVET: 2011-05-09, kl 20:54:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är de mycket!

Oj oj oj nu är det mycket för mitt stackars huvud, jag pluggar som en idiot känns de som, har skall inte bara lära mig två nya arbtsplatser jag skall lära mig en helt annan organisation också. Hur dom ser på saker och hur man följer deras rutiner, glöm allt du har lärt dig så här är det.

Till viss mån sakna jag min gamla arbetsplats, där var allt väldigt glidigt med dator på jobbet och kollegor som fanns runt om mig, men sen gjorde jag ju ett av mina berömda fritt fall och kastade mig ut i något egentligen helt oförberedd, men de skall bli bra när jag lyckats komma in i det hela.

Jag har även blivit medbjuden på en politiker kväll som skall handla om förskole och skolverksamheten i kommunen där jag bor av en vän som har smått på dagis, vet ni vad jag tänker utnyttja den kvällen till?
Jo att fortsätta min lilla kampanj om hur denna kommunen gör för att stötta barn och ungdomar som har hamnat snett om dom inte kan svara på de så kommer jag påpeka för dom att dom kanske borde ta en plan för detta.
Sen skall jag även försöka gå på ett kommande kommunfullmäktigemöte där de fanns en punkt som hetet allmänhetens frågor och ställa ungefär samma sak där. Vad görs fär ungdomarna i kommunen, har kommunen tillräcklig med resuser att avsätta om man skulle behöva stöd och hjälp.
Så har ni några frågor som jag skall ställa? Inte för att ni bo i kommunen (tror jag).

Jag har faktiskt inte ens hunnit med att kolla in tidningarna nu på någta dagar, men har än dock inte lyckats ungdå att bin laden har dött, eller har han det? Eftersom det inte finns några kontreta bevis, ett dna test, sägs det men ja ni fatar. För min del vet jag inte om det är bra eller dålig att han dog. För al quida lär ju vilja hämnas och va kommer det innebära..jo mer jobb för mig!

Men i vilket fall nu skall jag kolla in era bloggar och se vad ni har haft för er den senaste tiden!
Ha de bra!

 

SKRIVET: 2011-05-04, kl 12:31:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Muslimsk helgdag!

Jag läste på Javamorsans blogg ( http://baralinda.se/wordpress/?paged=2 ) och såg inlägget om att Carin "jag vill ha skoluniform"  Jämtin, tyckte att vi skulle införa en muslimsk helgdag i Sverige.
Jag hittar inte Carin jämtins eget uttalade bara några halvtaskiga artiklar om det från DN och SvD.

Men hon tycker att Sverige skall ta bort en av sina röda dagar till förmån för en muslimsk. Hon inte bara vill hon anser att Sverige BEHÖVER en muslimskhelgdag, hon funderade på eid den muslimska formen av julafton.

Hon anser att det lika gärna kan vara muslimska helgdagar istället för kristna, i är ju knappt kristna i Sverige ändå, nästan alla röda dagar förutom 1 maj, Nationaldagen och midsommar är kristna högtider.
Aj aj aj streck i boken till dig Jämtin, då tar vi en snabb historia lektion.

När Kristendomen kom till Norden var dom som bodde här inte speciellt intresserade av att bli kristna, men som alla vet så är ju kristna ena luriga rackare;), så dom la deras hödtider i samband med de nordiska folkens högtider, tex Julafton, föddes jesus den 24 Dec? Nej de gjorde han inte, nu har jag hört ett antal bud på när han egentligen skulle ha födds men säg någon gång mellan den 20 och 31 december är han född. Men den 24 Dec varje åt höll nordborna en stor blot fest för gudarna, så de kristna la sin lilla fest samtidigt för att på så sätt inte gör omställningen så stor och ge ett alternativ till det vilda kalaset.
Så har dom gjort med många andra hödtider för att övergången skulle bli smidigare. Så även om Jämtin vill få det att låta som att det är kristna högtider så är det egentligen inte det för vi har firat dessa dagar långt innan människo sonen kom och "räddade oss".Jag köper alltså inte argument nr 1,
Argrument nr 2.....Ne just de, de finns inget!

Så med argument nr ett som enda argument vet jag inte om hennes resonemang håller så långt men va spelar de för roll eftersom de styrande ändå gör som dom vill. Om dom vill ha en muslimskhelgdag så fixar dom det, vi har ingenting att säga till om.

Desutom ander Organistationen Humanisterna att det inte vore en så bra ide, dom anser att Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen så även muslimerna som bor här. Dom tycker man borde ha en pott som man närsom helst får ta ut en röd dag på om man vill. När inte ens humanisterna håller med Jämtin då måste de vara ett korkat förslag.

Nej Fru skoluniform, kan du inte bara avgå så vi slipper dig, du och Fru gåman kan sitta i regeringskanslietskällare och debbatera.

Jag har sagt de förr men de tåls att sägas igen: Jag hatar politiker!

SKRIVET: 2011-05-02, kl 16:46:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lärande!

Jag studsar runt lite nu bland hopp och förtvivlan. Jag är glad för att jag är beredd att kasta mig ut i vilken utmaning och helst och hugger vaje chans, jag vet att jag kommer göra det bra..Men just nu är det grymt läskigt och otryggt...Tvivlar jag på min egen föråga?

Det gammla jobbet var tryggt och för den delen tråkigt, jag kände alla, visste om alla funktioner, kände varenda knapp. Det var tryggt. Alla kännde mig och visste vad jag gick för, dom kunde lite på mig och alla hade en roll.

Nu är det nytt gäng, nya utmaningar, en helt ny arbetsroll...Jag älskar utmaningen det gör jag verkligen, att få utvecklas, lära känna nya människor men varför måste tryggheten spöka?
Jag vet ju att jag flyter i alla miljöer och jag är flexibel och lite kamelont aktig, så varför tvivlar jag på mig själv?

Folk säger att det är bra att vara nervös, då försöker man och det stämmer väl.
Men för en människa som mig som är van vid kontroll över allt jag företar mig är det rätt läskigt att kasta sig ut helt handfallen och inte vet om någon tar emot, för det är precis vad jag har gjort, ett snabbt tack och adjö..and here i come.

Jag får bara önska mig själv lycka till helt enkelt, sitta ner slappna av och lita på mig själv. Jag som brukar vara överdjävlig när det gäller att lite på mig, bra självförtroende och le med glimten i ögat - Kom bara.

Nej nu bestämmer jag mig för att detta skall funka, jag är precis lika bra som jag alltid varit, lite äldre, lite mera erfarenhet, något visare men fortfarande lika spontan!