SKRIVET: 2011-04-29, kl 14:20:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Återigen fredag eftermiddag!

Ja då var det Fredag igen, väldigt bra anser jag. Ännu en helg men inte vilken helg som helst....Det är Amatörernasafton eller i folkmun Valborgsmässoafton. Enligt metro kommer 3 av 4 ungdomar vara fulla i helgen.
Min slutsats är åh va skönt att jag slipper jobba i helgen!
Det kommer sväma över av fulla tonåringar på stan, ja inte bara där utan överallt.


Jag har ett tips till föräldrar med tonårs barn, ge dom inte sprit.
Barn till föräldrar som ger dom alkohol ger dom dricker mycket mer, blir fullare och hamnar oftare i statens händer (alltså polisen/ordningsvakter m.m) än barn som dricker i smyg som är rädda att föräldrarna skall bli arga m.m
Många svänger sig med argumentet att det är bättre att dom dricker sprit som jag ger dom än att dom häller i sig något som är farligt, jo för visso men låt dom då hellre "stjäla" det från er än att ni uttryckligen ger dom till det.

Ett annat argument är att det är bättre att ungdomarna super sig fulla hemma först så dom lär sig hantera det - Mitt svar: Jag träffar ganska många gånger människor som är i 30-50 års åldern som inte kan hantera det, är ert råd till dom, åk hem till mamma och sup?

Nej ge inte era tonåringar alkohol, droger, ciggaretter eller va de nu må vara.


När vi pratar om alkohol det är det Engelska bröloppet idag Kate och prins William gifter sig och jag hade mer än gärna varit full nu så kanse detta hade varit lite roligare att se på.
Så är de när man inte får bestämma själv.


Så för att roa oss lite kör vi några kalssiker:

 

En kvinna ligger i förlossningsrummet med värkar och skriker:
- Jag orkar inte mer! Ge mig bedövning!
Sen vänder hon sig till sin kille och säger:
- Det här är ditt fel, din jävel!
Killen svarar lugnt:
- Om du minns så ville jag köra in den i andra hålet på dig men du vägrade för att det "skulle göra så ont...


Frågan är varför man kallar stormarna med kvinnonamn. Enkelt! De kommer kalla, vilda och blöta, men sticker ofta med hus, bil och lösören

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? De kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? De kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.


Trevlig helg allihop!!!!

SKRIVET: 2011-04-28, kl 20:51:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Deklarationen

Detta fenomen är en pärs varje år, skall jag betala tillbaka eller får jag tillbaka, varje år är man lika nervös...är semestern räddad? Eller blir de att utforska sin närmaste omgivning som de så fint heter när man är fattig!

Med 700 bollar i luften insåg jag till min stora panik att jag inte har deklarerat än, så det fick blir att sätta sig ner och börja räkna siffror. Jag är bra på många saker men matte är inte min stora passion. Jag är mer eller mindre urusel på det faktiskt.

En liten parantes på det är att jag som istället är en social språkbegåvning och många med mig inte har fallethet för matte/fysik. Så man får välja på antingen eller! Jag föredrar faktiskt social språkbegåvning framför matte geni, jag har jobbat med många genier och insett att jag värderar min socialförmåga myckt mer när jag vistas i deras närvro.

Nu åter till deklarationen, går inte den att mordernisera på något sätt?
Visst man kan E-deklarera men inte om man skall göra ändringar (eller) eftersom jag inte har lust att komma in på 2000-talet riktigt än och skaffa mig en e-legetimation så vet jag inte hur man gör, men i vilket fall som helst.
Jag gör alltid en massa ändringar men vill ändå ha min pengar i juni men nej då, jag måste vänta till Agu.
Desutom tycker jag inte om att man måste komma upp i 5000 kr innan man kan göra avdrag för arbetsrelaterad utrustning/klädsel, dom borde sänka de beloppet.

Varför har dom höjt beloppet för resekostnader *åh suck* (jag vet dom gjorde de förra året men ändå)

Desutom kan de ju inte vara miljövänligt med alla papper!


Lev väl och deklarera i tid (näst år)

Nej kalla in folk till bestämda möten isället så slipper vi pappersarbetet och får pengarna i handen. 20 000 kr i kontanter tack! hahah, nej de kanske inte var en ultimatlösning men kan man inte hitta på något.

Hade säkert kommit på något om jag nu inte hade behövt återgå till mina siffror.

SKRIVET: 2011-04-27, kl 07:54:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Här står polisen!

Göteborg

Måndagen den 25 april


Trafikövervakning i Ljungkile med anledning av fotbollsmatch.
Nykterhetskontroller i centrala Göteborg.

 

Tisdagen den 26 april

Kontroll av den yrkesmässiga trafiken i Kungälv.

 

Onsdagen den 27 april

Kontroll av den yrkesmässiga trafiken i Göteborg och Borås.

 

Torsdagen den 28 april

Kontroll av den tunga trafiken på RV 40.

 

Fredagen den 29 april

Kontroll av den yrkesmässiga trafiken på Rv 40.
Hastighetskontroll på Kongahällavägen.

Lördagen den 30 april

Trafikövervakning i centrala Göteborg med anledning av Chalmerscortégen.

Söndagen den 1 maj

Trafikövervakning i centrala Göteborg med anledning av 1:a maj.

Under veckan genomförs även kontroller med mobilt ATK.

 

  

SKRIVET: 2011-04-27, kl 07:49:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett väldigt bra exempel på att jag har rätt!

"- Sen handlar det om svansen, om ungdomar som är på glid, som har bekymmer och som behöver hanteras både av polisen - men också av fritids, skola och föräldrar"


http://gt.expressen.se/nyheter/1.2415874/sa-ska-branderna-i-goteborg-fa-ett-slut

Ne  men se där ja, Beatrice Ask, måste vi ta hand om ungdomar på glid! Vilken sensationell insikt *golf applåd*
Ja som sagt, det är en viktig sak jag engagerar mig, ungdomar behöver hjälp inte genom att skicka dom på dyra utlandssemestrar eller genom att få egen bostad får belönar vi deras beteende kommer fler att fortsätta och ännu fler att starta nya kravaller för att dom också vill ha, bränna bilar,kasta sten på räddningstjänsten är inte okej!

Jo det är faktiskt sant förra året när det var liknande kravaller erbjöda flera av dom som var inblandade och gripna bostäder av poseidon (bostads bolag i Göteborg), eftersom det var en "protest" för att dom inte hade någonstan att bo.
Jag har stått i bostadskö i......ja ett antal åt i alla fall. Men jag skall alltså tända eld på någon bil för att få en lägenhet, varför skriver dom inte det på hemsidan på en gång.
Desutom har det alltid varit så att man bjuder dom som härjar mest på seglingar jorden runt, jobb m.m för att dom skall sluta. Va tänkte man på där?
Man belönar ett fel beteende och tror att problemet upphör, nej det gör det inte för då måste du ta i tu med de 10 andra som också behöver bostad och jobb som kommer göra likadant.
Smart regeringe, väldigt smart!

Varför inte belöna dom som är duktigt och sköter sig, dom som jobbar hårt och driver smahället framåt....Nej dom övervakar vi istället, dom kan kanske eventuellt hitta på nått bus, gå mot röd gubbe, eller slänga skräp utanför  soptunnan...och då skall vi vara där och ta dom djävlarna!!!

Säger bara en sak...:Finn fem fel!

    

SKRIVET: 2011-04-26, kl 11:10:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Känns bra att vara lite saknad;)

Som sagt jag är ju grymt dåligt på att blogga när jag är ledig d.v.s alla helger m.m Men jag får nog ta mig tid till att göra det eftersom jag byter arbete på måndag och då inte vet vad jag har för möjligheter att blogga!
Men i vilket fall som helst hoppas ni haft en bra påsk och njutit av det underbara vädret!

Jag har faktiskt inte ens hunnit spanan i mig vad som hänt i samhället under påsken, jag har för det mest varit ute i sloen med en hund vid min sida och försökt styra upp honom i diverse olika övningar. Utvecklingssamtal har vi haft några stycken och efter det så visade han vilken kraftfull liten pojken han egentligen är. Så är det någon som gjort något speicellt.

Jag har däremot fört en massa intressant samtal med folk under helgen och då givetvis styrt in det på föräldrar och barn och om hur dom blivit behandlade om samhället. Det är som väntat att det råder olika meningar, en del anser inget speciellt men dom har heller inte haft några problem, det alla var överens om är att om det strular finns det ingen eller väldigt knapphändig hjälp at få. Men jag skall fortsätta att prata få folk att engagera sig och i alla fall göra människor uppmärksamma på detta.

Back to work!

Ha de himla bra och var rädda om er!

SKRIVET: 2011-04-20, kl 12:11:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är det vår i Göteborg!

Detta kommer verkligen som ett brev på posten:

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2408825/nya-brander-i-frolundahttp://gt.expressen.se/nyheter/1.2407563/frolunda-brinnerSom sagt: GLAD PÅSK ALLIHOPASKRIVET: 2011-04-20, kl 12:04:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Föga förvånad!

Jag är föga förvånad att jag knappt fick något respons på mina tidigare inlägg.
Men jag hade hoppats, men som sagt jag får väl driva denna kampanjen på min egen nivå så gott jag kan. Alla som har ett inlägg i debatten är hjärtligt välkommna, någon som bara vill dela med sig av sin historia eller faktiskt har konkreta tips på vad man kan vända sig! För även om det inte gäller er idag så kanske det blir era framtida barn, även om man försöker så gott man kan som förälder att väg leda sina barn rätt så är det inte alltid att man lyckas.

Vad vill folk egentligen engagera sig i idag?
Om jag får gissa så är det nog idrotten som leder, alla älskar ju just sina fotbolls och hockeylag t.e.x.
Sen kommer nog religion, det gillar folk att engagera sig i.
Men politik verkar komma rätt långt ner på den listan som allt annat samhälls engagemang.

Jag saknar verkligen ett samhällsengagemang från...ja hela samhället. Ingen orkar längre bry sig, alla vill tjäna pengar och se om sitt eget hus men inte om det stora hela.
Få eldsjälar försöker verkligen men det är svårt och många slutar eftert allt för många "käftsmällar".

Va engagerar ni er i?

En kan inte göra allt men alla kan göra något heter de ju.
Kolla hur mycket pengar vi skänker till välgörenhet varje år, det är många miljoner.
Är det så vi dövar vårt samvete för att vi inte orkar engagera oss i något? Det är lätt att offra 100 kr och så har man gjort en bra sak, räcker det?

Hur många politiskt engagerade har vi som läser detta, räck upp en hand....Inte allt för många.
Så vad engagerar du dig i?
Dig själv?

 

Nej jag får nog fortsätta tjata en stund till om mitt samhällsengagemang. Jag kommer i alla fall inte ge mig för jag...jag är engagerad!!!!

SKRIVET: 2011-04-19, kl 14:10:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vad vi kan göra!

Vad jag tror att vi kan göra!

Först behöver vi en omfattning på hur stort och dokumenterat detta problemet är.

Sen kan vi alltid kontakta Uppdrag granskning, Kalla fakta.
Grävande journalister (jag gillar dom inte men dom har onekligen makt att ändra på saker)
Kontakta politiker
Skriva insändare
Skriva blogg inlägg
Demonstrera.

Ja skapa en debatt helt enkelt.

Detta är ju lätt att skriva men det krävs ju att en eller flera verkligen engagera sig i detta, i alla fall för att försöka få till en debatt.

Kloppan du som startade detta, va säger du?
Javamorsan?

SKRIVET: 2011-04-19, kl 13:53:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till Javamorsan fb Tokmorsan!

Eftersom min dator lever sitt egna lilla liv kan jag inte svara på din kommentar eller kommentera dina inlägg,ingen annans heller för den delen! Men jag skall söva ner den och hoppas det funkar sen =)

Kan du inte..eller ja kan inte alla som har något att berätta om hur dom har blivit bemötta av samhället skriva ett inlägg på sina bloggar. Så försöker vi få till en debatt här på internet, det finns många som har inloggningar på familjeliv och andra föräldrar sidor. Jag har ingen aning om hur vi skall nå ut och påverka men om inte annat kanske det finns människor med samma problem som kan få andra tankar och perskeptiv, som hittar andra människor på nätet med samma problem så att man kan få stöd och stöttning från någon som verkligen vet hur det är.

Att samhället svikar både barn och vuxna är inget nytt men är vi inte väldigt trötta på det?
Som javamorsan skrev i en kommentar, samhället försökte hjälpa till genom att TA hennes barn ifrån henne..?!?
Hur fruktansvärt är inte det? Det är ingen hjälp och så skall det inte vara!

Jag kopierade ju kloppans inlägg förra gången och tänkte bara åter igen försöka pucsha för detta, för det är extremt viktigt!
Kan man skicka till tidningar? Politiker? Demonstrera?
Hur skall vi bäras oss åt för att nå ut till folk, alla som har eller har haft problem vet ju hur det är, om alla skriver ett inlägg om vad dom vet på sin blogg, så skall jag försöka lura på vad man kan göra mer! Ingen som har lust att snacka ihop sig med mig eller är det någon förutom vissa få som bryr sig?
Om ni skriver något inlägg om detta så får nu gärna säga till så att jag kan länka till er och försöka samla ihop alla som vill engagera sig!

SKRIVET: 2011-04-18, kl 06:34:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vuxenvärlden sviker både barnen och de vuxna!

Kopierat från kloppan blogg för jag vill också ha debatt om detta: http://kloppan.wordpress.com/Jag har gjort ett flertal inlägg där jag skrivit om att vuxenvärlden
 sucks om man är liten o behöver hjälp. Det gäller även för de vuxna!!
 Jag har fått så mkt kontakter med föräldrar som har problem med
 sina barn o den hjälp de får kommer alltid när det är försent verkar
 det som. Barn som hotar sina föräldrar o syskon med stekpannor o
 div tillhyggen, som skriker o är allmänt hysteriska,går inte till skolan,
 gör som de själva vill och vill inte veta av några konsekvenser för vad
 de gjort. Föräldrar som åker o letar efter sina barn o hittar dem påtända
 i div knarkarkvartar..  Och hjälpen för de vuxna är oftast nada.
 De förväntas orka med att ha det så här;
”Du, det är fler som har det såhär” o ”de växer ifrån det” är populära ord.
 Kontaktar de BUP får de ofta frågan om barnet har försökt ta livet av sig
 eller åtminstone skurit sig o har de inte det är de inte välkomna dit.
 
 
 Jag tycker att jag känner mig som Don Quiote ibland o slåss mot väderkvarnar
men  dessa föräldrar lever verkligen i helvetet.
Jag kan förstå att de ger upp lite när den hjälp de så desperat försöker få aldrig kommer…
 

P.S Kopiera gärna texten i blått o lägg upp på era bloggar. Kanske vi kan göra ngn myndighetsperson uppmärksam på problemet o i bästa fall skapa en debatt. Det  är ju inte så troligt men det kostar inte mkt att försöka

SKRIVET: 2011-04-15, kl 10:26:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det slår aldrig fel!

Fredags humört har infunnit sig..Varför?
Jag har flera har ju minst en arbetsdag kvar på jobbet?

Varför kan inte fredaghumört infinna sig säg 20:00 ikväll! Varför slösa upp det nu, det kan ändå inte resultera i något roligt! Jag läste en stört skön blogg nyss ( http://tetrisism.blogspot.com/ )som jag hittade hos Heffler, http://www.heffler.se/ och då vakande allt till liv inom mig. Att jag inte lär mig, varje fredag skall datorn vara avstängd tills jag slutar jobbet. Men nu är de för sent, nu sitter jag har och ler för mig själv, spelar partymusik och drömmer mig bort.

Jag kan inte låta bli att le åt helt patetiska saker som gubbhumorn på jobbet (jobbar med en massa lastbilschaufförer), jag kan inte låta bli att önska alla en trevlig helg på ett absolut bedårande sätt.
Jag youtubar den mest horribla musiken som Per Gessle och diverse trubadurer (nej ingår inte in under kategorin partymusik), det slår aldrig fel! Jag kan inte ens känna mig bitter över att Färjestad tog SM guld och att HV71 blev utslagna för länge sen. Inte ens det gör mig sur trots att jag kommer få höra detta tills nästa säsong drar igång men just nu är jag inte bitter över det. Fredagshumörtets mörka baksida;)
Två väninnor var ute på en "tjejkväll", båda lyckligt gifta, trofasta och exemplariska fruar. Denna kväll blev det en aning för många Bacardi Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga, och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.
När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem. Den andra kvinnan hade på sig ett par mycket exklusiva och dyra trosor som hon absolut inte kunde tänka sig att använda. Lyckligtvis hade hon satt sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i, så hon slet loss detta och torkade sig med det. När de var klara begav de sig hemåt, berusade och glada i hågen. Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig bakfylla och funderade på vad som skett kvällen innan, så han ringer upp den andra kvinnans man och säger:
-dessa utekvällar måste genast upphöra! ... Jag har börjat misstänka det värsta.... I natt kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande i sängen....
Det är väl ingenting" svarade den andre mannen, Min fru kom hem med ett kort uppstucket i häcken där det stod: Från oss alla på brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig.

Som sagt fredagshumörets allra mörkaste baksida, denna dåliga humorn;)


SKRIVET: 2011-04-15, kl 06:36:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ja jag tycker det är fördjävligt!

Dominika Peczynski är den nya Sverige chefen för otrohetssajte Victoria Milan.
Hela intervjun kan ni läsa här: http://www.aftonbladet.se/wendela/article12881944.ab

Jag klippte ut några saker som jag tyckte var "intressanta".

Men är det rätt att tjäna pengar på andras olycka?

– Jag vet inte om det är andras olycka. Det kanske är den otrogna som är mest olycklig – och jag hoppas ju att de blir mindre olyckliga av att bli medlemmar hos oss. Dessutom är det min absoluta personliga uppfattning att man inte ska berätta för sin partner om otrohet. Det är egoistiskt och något man gör bara för att slippa bära på det själv.


Du har en tioårig dotter. Har du berättat för henne?

Ja. Hon himlade med ögonen och sa ”åh herregud”. Hon är en klok ung dam med egna uppfattningar.

Har du egna erfarenheter av otrohet?

– Jag har använt otrohet som ett sätt att komma ur ett förhållande. För att jag känt mig olycklig. Och jag har haft pojkvänner som varit otrogna. Men jag har aldrig gjort slut på grund av det.

För det första nej jag gillar inte denna kvinnan, jag tycker hon är avskyvärd  och desutom sitter hon i någon tidning ,tror det är Veckorevyn,och ger råd till människor som också är helt åt pipsvängen.
Hon anser alltså att man skall använda otrohet för att komma ur ett förhållande - Fegis säger jag.
Hon tycker inte att man skall berätta för sin partner om det - Fegis säger jag.
Hon anser att när hennes dotter reagerar med himlande ögon och orden åh herre gud är hon en smart ung dam med en egen uppfattning - Jag tycker dom ska göra en intervjun med dottern och se vad hon anser om detta och om otrohet.

Jag vet att det är många andra bloggare som redan skrivit om detta så jag tänker inte berätta allt som är fel med denna sidan och hur sjukt det är att man skall tjäna pengar på otrohet och att man uppmuntrar till det.

Jag hoppas verkligen att Dominika blir riktigt kär i ett svin som sedan är otrogen mot henne gång på gång, eftersom hon anser att det är okej att han inte berättar det plus att hon inte anser att det är det värsta som kan hända  i ett förhållande så mitt råd med till den killen är knulla runt som ett svin och kom hem med blommor och choklad till Dominika gärna någon trevlig könssjukdom också för otrohet är ju inte det värsta som kan hända i ett förhållande!

Dominika Peczynski

SKRIVET: 2011-04-14, kl 14:52:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Åh va jag skall hålla på!

Jag borde absolut varit mer uppmärksam på datorlektionerna i skolan, jag hade haft nytta av det nu!
Jag försökte ge mig på att ändra min header och fick fram detta  http://www.blogghjalp.se/artiklar/andra-header-pa-bloggen .
Man skall alltså gå i en någon stilkod och klippa och klistra, enkelt tänkte jag, tills jag börjar läsa ännu mer och fick fram att man måste kolla storlek på hedern m.m. Jag fattar nada.

Vad skulle hända om jag nu sätter dit en större header än vad jag ska ha eller en mindre? Spelar de någon roll?
Jag är lite rädd för att gå in och ändra i koderna om jag nu lyckas förstöra den headern jag redan har, det är ju inte jätte snyggt isäg men troligtvis bättre än vad jag kommer lyckas åstakomma. Är det ingen som har det minsta lilla tips på vad jag ska tänka på eller hur jag får reda på storleken på headern. För jag tror inte det är meningen att jag skall mäta med tumstock, det enda sättet att mäta saker som jag kan;)

Jag har lyckats hitta några snygga grattis headers på nätet måste man ladda ner dom eller räcker det med att man kopierar deras URL och sedan klistar in där min nuvarande header URL står?

Att göra en egen är inte att tänka på eftersom jag inte har ett enda vettigt program där man kan göra snygga bilder så mitt hopp är att någon ger mig ett tips på att man kan klippa och klistra ihop olika bilder i paint och sedan får upp den som header. Men som ni märker efter detta inlägger är jag LÅÅÅNGT borta från att åstakomma något sådant!

Dessa kommer från
http://www.smashingmagazine.com/2008/03/05/blog-headers-for-free-download/

Förslag nr 1:
Fireball in Blog Headers For Free Download


Förslag nr 2:
Inspiration Blank in Blog Headers For Free Download


Förslag nr 3:
Transition in Blog Headers For Free Download

Förslag nr 4:
Metamorphosis in Blog Headers For Free Download


Ja vad säger ni, om jag lyckas vilken header skall jag ha?

SKRIVET: 2011-04-14, kl 12:02:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Deras mål: Pedofiler!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12878335.ab

Jaha vad anser vi om detta?

Artiklen kortfattat: En familj i mellansverige, har utgett sig för att vara barn på internet och blivit uppraggade av pedofiler, dom har tagit reda på vem pedofilen är och sedan utpressat denna på pengar för att dom inte skall avslöja eller gå till polisen.

Två fel gör ju inte ett rätt eller vad skrev jag för några inlägg sen.
Hade dom däremot använt sig av informationen på ett vettigt sätt istället för att tillskansa sig själv massa pengar hade jag sagt att dom borde ha medalj istället för straff men nu gjorde dom det enbart för egenvinnings skull och det är inte okej.
Men att göra som kvällspressen och se pedofiler som ett lätt offer att det är synd om dom eftersom dom sitter i en sån situation är bara sjukt. Dom anser att pedofiler är lätta offer men att tänka på barnen som pedofilerna utnyttjar som lätta offer det gör man inte. Finns det några lättare offer än barn?
Skalla man hålla vuxna, visserligen sjuka men forfarande vuxan människor bakom ryggen. NEJ det skall man inte. Det finns ingen vuxen människa i Sverige som inte vem om att pedofili är fel och sjukt.
Dom bryter mot lagen, det finns för fan en groominglag i Sverige som förbjuder vuxna människor att ragga upp barn på nätet men det nämner ingen.

Att dessaa personer har utpressat pedofilerna på pengar anser inte jag vara hälften så farligt som det pedofilerna har gjort eller kommer till att göra men två fel gör inte ett rätt. Så hade om använt detta för att på något sätt ge till polisen eller liknande hade jag varit på deras sida men att i egoistiskt syfte använda de för att bli rik nja.

Vad anser ni rätt eller fel?


SKRIVET: 2011-04-14, kl 10:57:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Expressens reklam!

Expressens nya reklam:


 Alltså detta är inte okej, anser jag! Detta är fan kränkande mot både,bönder,läkare,ordningsvakter,väktare och alla andra yrkesgrupper som blir utsatta.
Detta svaret fick en persson från expressen när han frågade:

"FRÅGA EXPRESSEN
Jag syftar på reklamskyltarna med er logga och texten: "Någon väktare som leker med tanken att bruka övervåld i dag?"
Genom denna reklam utmålar man hela yrkesgruppen som våldsbenägen och ökar föraktet mot yrkesgruppen. Jag känner mig personligen kränkt och påhoppad av denna typ av reklam. Reklamen får mig att framstå som att jag inte är lämplig för mitt uppdrag och som att vi alla är våldsamma i vårt jobb som väktare och ordningsvakter. Expressens reklam misskrediterar en grupp, en näringsverksamhet och framförallt ett yrke.
JIMMY G

SVAR DIREKT:
En av Expressens grundläggande uppgifter är att berätta om och avslöja maktmissbruk.
Och i reklamkampanjen vill vi med konkreta exempel visa att Expressen är en granskande tidning. Vi är inte ute efter misskreditera någon enskild person, grupp, företag eller yrkeskategori.
Reklamkampanjen belyser maktmissbruk och vi har med olika exempel på maktpositioner i samhället: bland annat företagsstyrelsen som vill höja bonusen, läkaren som skriver falska sjukintyg, myndighetspersonen som tänker åka på mutresa, rektorn som blundar för mobbning. Väktaren är med som ett av tio exempel.

MATS LÖTHÉN, marknads- och försäljningsdirektör"

Jag håller med Jimmy G, varför skall dom ha såna här reklamer som kränker andra?
Varför inte ha texten Någon journalist som överväger att skriva sanningen idag?
Nej för det händer inte ofta och om det emellan åt dyker upp en journalist som skriver sanningen så får han fan för det och blir granskad av expressen.
Varför inte texten Någon dagmamma som tänkt förgripa sig på ett barn idag?
Eller Någon industrianställd som tänker sno med sig dyra saker från bandet idag?

Nej kasta skit på dom som redan har dåligt rykte!

Nu är jag ju inte så naiv att jag inte vet om tt det finns rötägg både inom läkarkåren/säkerhetsbranchen eller hos bönderna, men alla är inte det, långt ifrån alla. Hade alla dessa brancher bestått av nötter så hade det ju aldrig gått att driva eller hur?
Det finns nötter överallt, det skall inte hymlas med men det är ju väldigt underlig att flest nötter sitter det på expressen och aftonbladet, men det görs det ingen reklam om!

SKRIVET: 2011-04-11, kl 16:15:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sexuellt våld mot män!

Jag försökte hitta statistik över mina frågor men det fanns inte på BRÅ (brottsförebygganderådet), jag har nämligen fått för mig att det sexuellavåldet mot män har ökat i samhället?!

"Sexuellt ofredande ökade med 4 procent till cirka 7 830 anmälda brott under 2010, medan sexuellt tvång, utnyttjande med mera minskade med 5 procent. Totalt anmäldes 2 530 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år. I 10 procent av våldtäkterna var offren pojkar. Pojkar som offer var högst representerade i åldersgruppen 0–14 år (9 procent av samtliga barn som anmälts utsatta för våldtäkter) och lägst representerade i åldersgruppen 15–17 år (1 procent). Bland de vuxna offren var 97 procent kvinnor och 3 procent män."

"Så lite som 10–20 procent av alla sexualbrott polisanmäls."

  • 16 900 sexualbrott polisanmäldes (2010)
  • 98 procent av dem som misstänks för sexualbrott är män (2008)
  • 26 procent av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem (2008)

Bara för att försöka få ett hum om vad män ser på detta generellt ser på detta får jag fram två saker.

* Ingen har blivit utsatt för sexuelltvåld eller våld med sexuellt inslag under de senaste 10 åren.
* Men dom skulle inte anmäla om dom hade blivit det eller för den delen sagt det till någon eftersom dom skulle brukat våld mot dessa som skulle utsatt det för dom.

Så mina föraningar kanske inte är helt fel att det sexuellavåldet ökar men ingen anmäler p.g.a kränkningen.
Det står ändå här över att så lite som 10-20% av alla sexuellabrott polisanmäls, 10-20% det är inte speciellt mycket. Mörkertalet är alltså enormt hos både kvinnor och män ändå ökar det sexuella våldet i vårt samhälle.

Jag läser ju väldigt mycket nyheter kollar på väldigt mycket samhällsprogram och varenda gång jag hör det nämnas om sexuelltvåld mot män så hajar jag till och på sista åren tycker jag att jag hajar till oftare än innan.

Senaste inslaget av Efterlyst, är det en kille som blir rånad och medans den ena GM (gärningsman) tömer hans konto på pengar så står den andra kvar med offret och utsätter eller tvingar offret till sexuella handlingar genom våld.
Jag är medveten om att det är mest kvinnor som blir utsatta för sexuelltvåld men det diskuteras så mycket i media och vänner mellan.
Jag är den som brukar förespårka mest om att aldrig gå ensam hem, att inte utsätta sig för onödiga risker som ensam tjej. Så det skall absolut inte gömmas undan, ALLA som blir utsatt för brott skall anmäla, kvinna eller man det spelar ingen roll. Ett brott skalla anmälas oavsett vem GM är eller hur kränkande det är.


SKRIVET: 2011-04-11, kl 14:16:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Aborter!

Nu skall jag försöka diskutera ett ämnen som jag har lite dåligt koll på men jag ska försöka.

Aborter och killen roll.


Om man ska göra en abort bör man informera killen man låg med?
Tänk scenariet one night stand men man vet vem killen är, bör man prata med honom om man blir gravid, spelar hans åsikt någon roll?

Hade det varit jag och de hade varit min kropp hade jag ansett att den parten som inte ska bära på det i 9 månader hade så stor roll i beslutet.

Om man lever i en relation där emot så skall man genast lämna den relationen om man inte kan tala om det, man kanske vet om att ens partner vill ha barn men inte du men så skalla man kunna prata ut om det.

Barn är och har alltid varit en känslig fråga i förhållanden undra egentligen, är det den där full klottrade almenackan som ställer till det? För mig är barn naturligt men jag har full respekt för dom som inte vill ha eller kan få.

Men abort som sagt bör man säga till killen att man är gravid och skall göra en abort?

Jag kan tänka mig två sidor av detta, det första om man talar om det är det onödigt för killen om man vill bli pappa och ändå inte kommer bli det. Han kommer kanske gå och tänka på det att hans son/dotter hade varit si o så gamal nu. Om man inte talar om det...är det verkligen rätt eftersom det är en del av honom?

Jag vet faktiskt inte, det hade varit kul om en kille som varit i denna sits kunde yttra sig om vad han tyckte och kände då. Likadant tjejer vad har ni gjort?


SKRIVET: 2011-04-08, kl 10:53:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Två fel blir inte ett rätt!

Två fel gör inte ett rätt...Nej jag vet inte hur den meningen går.
Men jag vet att två minus kan bli ett plus ;)

Men är det rätt att döda för att få fred?

Jag fick en kommentar av Bengt ( http://bengtbernstrom.blogspot.com/ ) och jag citerar hans kommentar:

"Kommer att tänka på att det i krig anses fullt ok att döda. Onekligen märkligt eftersom det hos normalt funtade människor väl finns inbyggda spärrar mot att beröva andra människor livet. Men om dödandet sker "i samhällets namn" - som dödsstraff - anses det ju vara ok på många håll i världen. "

Visst är det konstigt, att man i det civila livet inte har rätt att döda andra människor, det är avsky värt och det värsta du kan göra men dra på dig en uniform så är det okej!

Man dödar människor skyldiga som osyldiga i krig och det är okej för nästan alla eller så bryr man sig inte, det är fel nr 1.
Fel nummer två är att man krigar för fred?!? Man skjuter och dödar andra för att dom ska sluta skjuta och döda andra?
Nu är vi lite inne på öga för öga igen, om du gör detta mot dom gör vi det mot dig.
Hämnden är ljuv, nej det är det inte.

Är man tillräckligt stor och mäktig så kan man få andra länder som egentligen inte alls behöver bry sig att vara med och kriga - typ Sverige i Afghanistan. Va skulle Sverige dit o göra?
Men store bror USA kallade och då sprang vi genast dig för att hjälpa till.
Kriget i Lybien samma där va skulle vara plan dit och göra? 

"Men Sverige jobbar ju för fred" - Ja men åk dit när kriget är slut då, låt landet kriga själva och när dom är färdiga kan vi åka dit och hjälpa dom bygga upp det igen.

Nej jag tror det är så här det Sverige har inte haft något eget krig på så länge och för att inte bli ringrostigt så åker vi och skjuter på andra.
Men då får ju Sverige räkna med att dom kommer hit och skjuter när det passar dom, har man gett sig in i leken får man leken tåla.

Nej va säger ni ska vi ha lite revulution i Sverige också så dom får ta hem våra bröder/söner/pappor från Afghanistan och alla andra ställen dom är i. Följer ni mig underbanderollen Ner med försäkringskassan;)?
Eller vi vill inte ha block politik?
Sänk bensinpriset?Äh kom på nått bättre och ut på gatorna!


                      

SKRIVET: 2011-04-08, kl 10:47:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi fortsätter på tema döden!

Aktiv dödshjälpt då, för eller emot?

Vi ska dela upp det i två olika kategorier:
Dom som inte gör något för att förhindra döden och dom som faktiskt ger död.

Den som inte gör något för att förhindra döden:
Kan t.ex vara vid självmord man gör inget för att förhindra en person från att ta sitt liv, genom att t.ex ge hjärt och lugn räddning. Oftast vet man inte om en person skall ta självmord eller inte men lek med tanken på att ni hade vetat om en nära vän som skulle göra det och ber er att inte hindra dom p.g.a det en eller andra skälet. Hade ni hindrat dom?

En vän som lider svårt av sjukdom eller annat som ni vet aldrig kommer få de bra igen, hade ni hindrat dom?
Jag kommer inte ihåg hur de var riktigt men det kanske någon av er vet, är det lagligt eller olagligt att inte hindra någon från att begå självmord?
Om ni vandrar in i köket och det står någon med en snara runt halsen, är det ett brott att inte hindra dom från att ta steget ut?
Detta kanske låter lite absurt men jag vet att jag har hört det för länge sen att det är olagligt att inte hindra i denna situationen. Givetvis tänker man inte på lagen i en sån här situation man hade nog försökt hindra dom rent instinktivt men det hade varit intressant att veta hur de ligger till.

Fråge ställning två, vill ni ha aktivdödshjälp i Sverige?
Förra året hade vi debatten om Kim som själv skrev till länsstyrelsen och bad om att få somna in, hon fick rätt och somnade in den 5 Maj 2010. Allt gick lugnt och stilla till.
Jag är faktiskt för aktivdödshjälp i Sverige, har man rätt att leva ska man ha rätten att dö, jag vill själv bestämma över mitt liv. Blir jag obotligt sjuk eller ohyggligt gamal och känner att jag gjort mitt så vill jag kunna avsluta mitt liv på ett värdigt sätt.

Några argument mot aktivdödshjälp: 

"Jag svär vid Apollon, läkaren, vid Asklepios, vid Hygieia och Panakeia samt vid alla gudar och gudinnor, tagande dem till vittne att jag så vitt jag förmår och mitt förstånd räcker skall hålla denna min ed och denna min förpliktelse.

Den som lärt mig denna konst skall jag akta lika högt som mina föräldrar, dela med honom vad jag äger och vid behov hjälpa honom; hans söner skall jag anse som mina bröder, och om de önskar lära denna konst skall jag undervisa dem däri utan lön eller förbindelse. Föreskrifter, muntliga föredrag och allt vad till undervisningen hör skall jag meddela mina och min lärares söner samt de lärjungar som avgivit skriftlig och edlig förpliktelse enligt läkarbruk, men icke åt någon annan.

Efter förmåga och omdöme skall jag vidtaga dietetiska anordningar till gagn för de sjuka, och vad som kan skada eller göra dem ont skall jag söka avvärja. Jag skall icke ge någon gift, om man ber mig därom, ej heller råda någon till dylikt: ej heller skall jag ge någon kvinna fosterfördrivande medel. I renhet och fromhet vill jag tillbringa mitt liv och utöva min konst. Stensnitt skall jag förvisso icke göra, utan överlåta denna praktik åt dem som därmed befattar sig.

I de hus där jag ingår vill jag ingå till fromma för de lidande och hålla mig fjärran från varje medveten fördärvbringande orättrådighet, särskilt från könsligt umgänge med kvinnor och män, såväl fria som slavar.

Vad jag under utövandet av mitt yrke eller under umgänget med människor utom yrket sett eller hört, och som möjligen är av beskaffenhet att ej böra utspridas, skall jag förtiga och anse som om det vore osagt.

Håller jag nu denna min ed och ej bryter däremot, så må det vara mig förunnat att njuta av livet och min konst, alltid och av alla ärad och aktad! Överträder jag den och blir menedare, så må motsatsen bli min lott!"
Detta är den gammla läkar eden som många ,dock inte Svenska läkare, svär när dom ska få sin läkarlegitimation.
Vi vanligt dödliga kan väl har väl bara hört talas om att läkare svär en ed där dom lovar att dom skall hjälpa livet så långt det är möjligt och inte göra ont med deras kunskap.
Men här har ni alltså hela. Jag kan väl förstå att svenska lärare inte kan ställa sig bakom detta eftersom vi har fria aborter i Sverige m.m men en omarbetad version kanske?

Ett argrumen emot, är läkaren som ska utföra detta, hur kommer han må?
Sjuksköterskorna som skall hjälpa personen att avsluta sitt liv kommer dom att klara av det?
Personerna som skall arbeta inom denna speciallvård alltså.
Desutom som det står ovan har ju faktiskt läkarna en ed att dom skall hjälpa liv och inte främja död.

För att korta ner detta inlägg lite tar vi bara det argumentet emot men för att vara rättvis så tar jag bar ett för också.

VARJE MÄNNISKA HAR RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER SITT EGET LIV OCH DÖD!SKRIVET: 2011-04-06, kl 09:04:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dödstraff för eller emot?

Ska man vara för eller emot dödsstraff?

Argrumen för:
* Den personen som utförde brottet kommer aldrig kunna skada en annan människa igen.
* Personerna/personen som blivit utsatt för brottet får någon slags upprättelse även av vissa kallad hämd.
* Öga för öga, tand för tand.
* Ekonomi. De kostar pengar att ha dom inlåsta livet ut.

Argument emot:
* Har någon rätt att döda en annan människa oavsett vad den gjort.
* GM (gärningsmannen) kommer ändå bli inspärrad i fängelse för resten av livet.
* Dödsstraff förhindrar inte brott.
* Alla har rätt till sitt eget liv.
* Rehabilitering.
* Det är svårt att vara 100% säker på att man verkligen ha fått rätt person.
Min personliga åsikt är väldigt splittrad, jag skulle kunna tänka mig att döda en annan människa om den gör mitt mina nära något oförsvarbart. Men o andra sidan, så säger väl alla?
Jag har hört hundratals människor säga det men inte läst om speciellt många som har gjort det. Så detta med personligt vandetta verkar höra till det förgångna. Även om jag hoppas att jag aldrig hamnar i den situationen när jag behöver freda mig eller mina närmaste och då riskera att döda en annan människa.

Hur tar man då ställning om det är någon av mina närmaste dom utför dådet?
Den är ju 7 resor knepigare, jag har faktiskt ingen aning. Jag står för moral och rättvisa men samtidigt är min familj helig för mig. Änglar är dom absolut inte men att begå något oförsvarbart tror jag inte om dom.
Att mörda någon i iskall vrede, svartsjuka m.m, begår övergrepp mot ett barn - Nej för mig är det overkligt och orimlig idag att det skulle hända mig, att jag skulle behöva ta ställning till det.
Men om jag måste hade jag nog valt att vända dom ryggen, eftersom jag vet att dom inte är sjuka och behöver hjälp är det med andra ord medvetet. En vuxens människas medvetna handlingar måste man inte stå bakom och stötta, man måste inte heller känna sorg eller känna sig som en svikare. Jag tror att om jag måste ta ställning till det någon gång, kommer jag att tänka att detta är en medveten handling och är personen kapabel till att göra detta mot någon och att det är denna vägen han/hon valt i livet så behöver jag inte backa upp det.

Är det där emot något av mina framtida barn som är GM vet jag inte hur och kan inte just nu tänka hur jag skulle reagerat. Fått en psykisk knäck troligvis.

Vad anser ni för eller emot?

SKRIVET: 2011-04-01, kl 12:18:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Elin KrantzDetta ljus är för Elin. Jag har haft ett ljus tänt för henne ståendes i mitt fönster hela veckan.

Men det jag ville skriva om var dessa bilder från förundersökningen som nu har läckt ut och jag rekommenderar alla att INTE titta på dom.  Jag såg dom och det var på allvar det äckligaste jag sett, innebörden av dessa bilder slog mot mitt sinne som en blixt från en klar himel. Jag trodde ändå att jag var avtrubbad efter år av samhällsforskning och jag har sett både det ena och det andra men dessa bilder gör mig så fruktansvärt illa berörd och äcklad att jag vill krypa ur mitt eget skinn. Jag fick verkligen en fysisk reaktion där lungorna snördes åt och skakningar.

Hela fallet Elin Krantz har berört mig väldigt mycket, dels så är det så nära mig, hon har rörts sig i min närhet och jag har säkert sätt henne flera gånger utan att jag tänkt över det. Sen är hon lik många jag känner det har också en viss del i det hela. Vi har diskuterat detta många gånger på jobbet eftersom hon skulle gå av på "vår" hållplats, vi har säkerligen sett spårvagnen där allt utspelade sig men aldrig tänk på det förens nyheterna nådde oss om att en tjej var försvunnen. Jag har flera kollegor som stiger på och av vid den hållplatsen där hon hittades.
Fyy jag ryser, som sagt hela detta fallet berör mig väldigt illa.

Men att börja sprida bilder på Elins döda kropp är helt naturvidrig, inte nog med att dom sprids dom ligger ute på olika porrsajter.
Jag påbörjade en lång mening där men kunde inte slutföra den för jag känner skakningarna komma i hela kroppen, men jag hoppas ni förstår innebörden av bilderna på en sådan sida.

Detta är så fruktansvärd vidrigt och kränkande för Elin och hennes anhöriga, inte nog med att dom fått sin dotter/syster m.m mördad och skändad. Dom ska behöva utstå denna kränkning.
Vilka jävla svin gör något sånt här? Hur kan man?

Det hade kunnat vara eran syster, mamma, dotter eller sambo..Förstå den tanken! Det hade lika gärna kunnat vara någon av er!

Jag mår så sjukt illa nu och inlägget kommer inte sluta någonsin om jag inte gör det nu.
Människan är så äckligt vidrig att inte ens jag får till mera ord om det.

Snälla var rädda om er!

SKRIVET: 2011-04-01, kl 11:52:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Späckhuggaren Tilikum är tillbaka!

Näst efter Keiko som spelade Willy i rädda willy-filmerna så är väl Tilikum eller Tilly den mest berömda späckhuggaren i nutid.
För ca ett år sedan dränkte han sin tränare Dawn Brancheau mitt under en show på SeaWorld i Flordia.
Han har alltså i ett års tid fått leva undangömd, säkerligen undanstoppad någonstans.
Det står i artiklen från aftonbladet att hans  välbefinnande kommer öka genom att åter få vara med i showen men det är inte det folk tänker först på. Nej det första folk tänker på är att det ska hända en ny olycka med Tilikum eftersom han har varit inblandade i två st dödsolyckor tidigare. Inblandad och inblandad det är nog snarare kvällspressen sätt att göra det hela lite mer spännande.

Den första olyckan var också med en tränare som drunknade, han halkade ner i poolen som vi det tillfället innehöll 3 st späckhuggare, Tilikum och två st gravida honor. Dom hade aldrig tidigare haft människor i polen.
När tränaren föll ner i polen tog någon av späckhuggarna i munnen och började kasta honom till varandra - som om dom lekte.

Den andra olyckan var det en hemlös man som hittade i späckhuggarnastank en tidigmorgon, dödsorsak: Han frös ihjäl, så om späckhuggarna var speciellt inblandade där vet jag inte.

Den tredje olyckan var den med tränaren Dawn Brancheau.
Historierna går isär om hon trillade ner i polen eller om Tilikum drog ner henne via hårt. Men den officiella historien är att han hoppade upp och drog ner henne i polen och sedan höll fast henne i håret tills hon drunknade.

Vad ska man göra med en sån här val?
Han har varit "inblandad" i tre dödsolyckor och har mycket starkare restriktioner än de övrigs valarna!

Nu tänker jag vara som jag alltid är men jag tycker faktiskt människorna får skylla sig själva. Om dom ska hålla på med dessa djur så ingår riskerna, jag tror säkerligen tränaren var väl medveten om det också så jag skyller absolut inte på henne men att straffa valen tycker inte jag att man borde göra. Han har inte bett om att få bli tillfångatagen. Han föddes som en fri val och borde få vara en fri val.

Men eftersom han har hållts i fångenskap så länge som han har gjort finns det inte längre en möjlighet för honom att kunna släppas fri. Keiko (willy) överlevde i fem år efter att dom släppt honom fri, sen fick han lunginflamation och dog utanför en fjord i Norge. Så bevisligen klarar sig inte späckhuggare som varit fången för länge.

Att avliva Tilikum tycker jag inte heller man borde göra, han är ett stort och farligt djur som inte är tamt och då får man räkna med olyckor t.o.m dödsolyckor.
Han är en viktig avelsval och han bör därför få bli behandlad som de övriga valarna med stimiulans och värdighet. Men man tar bort kontakten med människor för den behöver egentligen inga djur, det är bara vi människor som behöver djuren aldrig tvärtom.

Jag blir så trött på att människor alltid skyller på djuren och att människor aldrig lär sig - vi är alltid i underläge!