SKRIVET: 2010-11-26, kl 16:09:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alkohol vs Cannabis

Allt fler väljer att inte dricka alkohol men att röka cannabis går bra.....Vad var de för roliga ekvation då?
När man hör drog debatten så säger dom alltid att alkohol är farligare än cannabis, eftersom man inte lika lätt blir beroende eller hittar på massa skumma saker.

Jag har ett argument för er, det är olagligt räcker inte det?
Jag håller med om att alkohol borde vara olagligt det också men det är det inte, det är en enorm skillnad.
Alkohol, cannabis drog som drog men det båda är fortfarande farliga. Alkoholen finns med i vår kultur och p.g.a det kommer den bli mycket svårt eller omöjlig att förbjuda. Den kanske inte ens bör olaglig förklars eftersom många kan dricka med måtta och ha det som ett njutnings/avslappnings medel.

Jag anser att det räcker med en laglig drog, varför måste man ha så många andra?
Du får en baksmälla av alkohol men det är för att det är ett gift du häller i dig och om man är så dum mot sig själv så förtjänar man väl att straffas, du kan inte vara så elakt mot någon annan och inte straffas....


I vilket fall som helst, ta hand om er i helgen och håll koll på era ungdomar. LJUG INTE FÖR ER SJÄLVA!
Trevlig helg

SKRIVET: 2010-11-25, kl 10:00:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilket stämmer bäst in!

Vilker stämmer bäst in på vårt samhälla vara av idag!

Kapitalism: är ett ekonomiskt system inom vilket kapitaloch produktionsfaktorer (bortsett från arbetskraften i "fria samhällen") ägs och planeras av privata aktörer.


Kommunism: är en benämning på flera närbesläktade idéer om att produktionsmedlen i ett samhälle bör vara gemensamt ägda. Inom marxismen är det också benämningen på det tillstånd i samhällsutvecklingen där klasserna och staten upplösts och produktionsresultatet fördelas åt alla efter behov.


Fascism:är en nationalistisk och auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse (från 1921 Partito Nazionale Fascista) i Italien, grundad efter första världskriget och med rötter i den italienska nationalsyndikalismen. Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet.

Anledningen till denna början är att jag funderar på vilket samhälle vill vi egentligen ha?
Jag är ju ganska missnöjd med dagens sahälle, det är alldeles för stor otrygghet bland en massa annat, men vilket samhälle vill jag egentligen ha, vilket samhälle vill du ha?

Vill vi ha det gamla bondesamhället, vill vi ha de som i ryssland? Kongo? Norge?
Ja om man vill ha ett annat samhälle är det ju rätt bra att veta vilket man vill ha, jag vet hurdant samhället jag vill ha. Men ägnar folk en tanke åt detta eller gnäller man bara?

Om du får konstuera ditt samhälle hur hade det sett ut?

SKRIVET: 2010-11-24, kl 10:56:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den nya grundlagen!

Aftonbladets rubrik:  GRATTIS IDAG FÅR ALLA SVENSKAR EN NY GRUNDLAG.

Eftersom jag är emot att använda fula kraft uttryck i skrivspråk så gör jag inte det, bara ibland när det är så där lite lagom arg. Men om jag hade börjar nu så hade jag inte kunnat sluta, plus lärt er en massa ord ni troligtvis aldrig hört talas om förr. Som ni förstår jag är fruktansvärt upprörd över denna nya grundlag och med medias rappotering om den. För det första har dom inte sagt ett ord om det, för den gick igenom nu och vet ni varför jo....

För att kunna få genom en grundlag så behöver man egentligen ha en folkomröstning om det, vilket vi inte sett skymten av. Vi har inte haft några folkomröstningar sen den stora EMU "skandalen" när folk inte var lika lydiga som de styrande ville och röstade nej, därför la den Svenska regeringe ner de där med folkomröstningar för de fukade ju inte........

För det andra så behövs det mint ett allmänt val emellan, från att man lagt fram förslaget tills att det röstas genom. Då håller man tyst om det för annars hade folk troligtvis inte röstat på moderaterna, eftersom det var den sittande regeringen som la fram förslaget.....Ja med andra ord, dom har gjort det igen.


Inte nog med att folk inte ens får veta vad den nya grundlagen innebär om man då inte leta upp egen information om den, men att dom stora medierna inte skriver ut lagen så folk får bilda sig en uppfattning om den, gör mig så förbannad. Om det ju inte blir stora debatter om detta, så kommer denna grundlag bara få en liten notis och sen är den borta. Förstår ni det är en GRUNDLAGSÄNDRING....i grundlagen där våran yttrandefrihet står. Dom har gått in och ändrat den och vi har inget fått veta.

Låt mig fråga er, är det någon om er som vet något om denna grundlasändring? Är det någon som vet vad Lissabonföredraget innebär?


Låt mig gissa, inom 10 år har vi Euro i Sverige,EU har all makt och vi gör fortfarande ingenting.
Men om du vill göra dig själv en tjänst, leta upp information om den nya grundlagen och läs på ordentligt.

Man kan inte säga det tillräckligt många gånger....Jag HATAR politiker!!! 

SKRIVET: 2010-11-23, kl 18:29:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Reklam för mig;)

Självgod som man är så tänker jag göra lite reklam för mig själv och för denna blogg, jag ska nu ge er några anledningar till varför ni ska följa mig på bloglovin.

1: Den är mycket allmänbildande.
2: Läsa om saker ni inte läser i andra bloggar.
3: Ni kan använda den som informations källa
4: Ni börjar tänka.http://www.bloglovin.com/blog/1923708/moralensvaktare?claim=ncy98yr9azn


Så följ gärna mig på blogglovin=)

Moralensväktare, för en mer tänkande vardag

SKRIVET: 2010-11-23, kl 14:22:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hur källkritiska är ni?

Hur källkritiska är ni? Tror ni på allt som står i tidningarna eller ser på nyheterna?
När ni läser en bok eller ser en film som bygger på en verklighistoria?

Tänker ni någon gång, detta är deras version men hur var det egentligen?

Gör ett litet test, fråga en som står er nära hur dom uppfattar dig som person, sen frågar du en kollega/skolkamrat som inte står dig lika nära, fråga grannen och en total främling.
Tänk nu att dessa personer ska skriva din självbiografi, det hade alltså blivit 3-4 böcker om en och samma person men från 3-4 synvinklar.
Likadant är det med nyheter, böcker m.m, jag har lagt till med en vana att alltid läsa kommentarerna oavsett om det är ett blogginlägg, nyhetsartikel m.m. Jag lägger faktiskt större vikt vid det än att fördjupa mig i artiklen.
Om jag hittar något intressant att att fördjupa mig i så letar jag alltid upp informationen på flera olika sajter.

För det är ju som dom säger det är vinnare som skriver historien, men jag anser att man inte kan få en rättvis bild om man inte läser förlorarens sida också, båda sidor förskönar och tar bort men är mer än villiga att berätta om den andras svaga sidor och missar. Därför tycker jag att det är så viktigt att vara källkritisk.

Jag tror inte detta är något problem för den yngre generationen, vi får ju information från alla håll och kan enkel leta upp bra källor, detta problemet ligger mer hos den äldre icke internet användande generationen.

Jag tycker ni ska göra en godgärning idag, om ni har en i er närhet som inte är speciellt IT orienterad, sitt ned med dom 20 min idag och lär dom lite grunder, hur man sköker information och hur man är källkritisk.

En annan sak jag har upptäckt är att om nyhetern kommer i papperformat så är den mer trovärdig än om den läses på internet?!? Det förstår inte jag alls, men det är väl något psykoligiskt nu igen, att det blir mer "sannolikt" eftersom du kan ta på den, inte bara läst från en skärm. Jag vet inte, jag måste göra en mindre undersökning om detta, bland de äldre som får hem sina nyheter i en brevlåda.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 13:15:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag är en av dom drabbade.

Ja jag är en av dom drabbade, jag lider av rastlöshet och att aldrig kunna vara nöjd.
Jag måste hela tiden ha nya saker/människor runt om kring mig, hitta på nya saker.
Problem med mig är att jag "bränner" ut det så fort, jag blir så intensiv, lär mig allt, ska kunna allt tills det inte är spännande mer utan då vill jag ha något nytt.

Det kan röra sig allt från böcker - teknik - jobb, jag vill, lära, kunna och veta.
Jag vet inte om det är en egenskap eller om det är slit och släng samhället som gör en person sådan.
Men kan kan säga att det är en fruktansvärt irriterande egenskap, att aldrig vara nöjd. Inget är hållbart utan förutom speciella favorit saker som alla har.

Vad gör man åt det, kan man kontrollera rastlöshet, för om man ignorerar den för länge så exploderar den inuti istället.
Det roliga med mig är att jag inte bara är fruktansvärt intensiv i de saker jag gör utan jag ger även precis allt, jag går all in, när jag hittar nya intressanta saker eller människor.

Givetvis har jag underbara vänner som följt mig genom alla år jag har levt, underbara människor som alltid finns där för mig och jag för dom, jag pratar om när man träffar nya spännande människor som inte är som dom jag brukar umgås med. Då vill jag har reda på hur dom tänker, ser på världen, vilka intressen dom har.
Jag älskar ju som sagt människor och tycker dom är roliga och spännande men att studera människor som hobby?

Men den här rastlösheten är som sagt väldigt utbrädd i samhället och jag är långtifrån ensam, men eftersom "problemt" är så stort så borde dom väl kunna hitta på ett botemedel till det. Man kan ju inte ha 50.000 människor runt farandes som Duracell kaniner kors o tvärs över landet.

Men om vi nu ska avsluta positivt, hade jag inte haft nyfikenheten och rastlösheten som drivkraft så hade jag troligtvis inte kommit så långt som jag kommit idag, sen den är långt ifrån bara negativ...den är bara det när det gäller saker som jag egentligen vill ha kvar, saker jag vet som är bra men rastlösheten säger byt ut och utvecklas, vem vet vilken person du kommer bli sen.

Jag är fruktansvärt nöjd över mig själv och är ytterst självgod, så detta är ingen dålig egenskap bara lite lite mindre bra! Tips??

SKRIVET: 2010-11-22, kl 09:45:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Raggningstips!

Jag tänker nu påbörja en ny följetång som jag inte tänker avsluta;) Troligtvis kommer detta blir det enda inlägget, precis som följetången med manipulation. Men eftersom detta är ett så stort ämnen tänker jag i alla fall lämna utrymme för fler inlägg om andan faller på.

Så fungerar egentligen raggningsrepliker?
 Ni vet dom här slemmiga som -Faller du för kärlek vid första ögonkastet eller ska jag gå förbi en gång till, - Hej Kexet, står du här och smular.
Ja ni förstår, är det någon som någonsin använt en? Och har det någonsin fungerat?

Jag tänker i alla fall ge ett mycket kort och enkelt tips som verkligen fungerar.

När ni är på en krog/bar eller annan tillställning, väl ut ett "offer";) och spanan in denna diskret en stund, diskret förstås, h*n ska inte märka speciellt mycket.
Leta sen upp den fulaste killen/tjejen på stället, det gör inget om den här personen även har dåliga egenskaper, som typ bara pratar som sig själv, tycker synd om sig själv m.m
Skicka fram denna personen till tjejen/killen ni har spanat in och be dom ragga upp henne/honom, upprepa detta ca 3-4 gånger med jämna mellan rum. Lämman henne/honom i fred i ca 20 min och sen dyker du upp.

Detta är ju förstås inte idiotsäkert men det ökar dina chanser befintligt, varför?

Jo allt handlar om psykologi/manipulation (där fick jag in det ändå), när denna "mindre" attraktiva" människa går fram och raggar på "offret", ser h*n förhoppningsvis (för din skull) en människa även h*n tycker är mindre "attraktiv", detta gör att när du nu kommer fram så kommer du att framstå som snyggare.

För om du hela tiden omges av mörker, mörkt vart du än går så kommer de ljusa platserna att upplevas som ljusare än vad dom egentligen är, likadant funkar denna metoden.
Människan hjärna fungerar så att du får ett påslag på positiva saker om du under en lång period bara upplev negativt, detta finns det hur många exempel på som helst t.ex efter en lång kall vinter kommer våren.

Problemet med denna metoden är 1, du måste be någon "mindre attraktiv" att göra detta, klart man inte behöver säga varför men det kan vara knepigt nog ändå.
2."Offret" måste tycka denna personen är "mindre attraktiv", folk har ju som sagt olika smak.

På plus sidan 1, Psykologin bakom.
2, Man kan få nödvändig fakta om personen, singel,sexuell läggning, ålder m.m utan att du behöver kolla upp det.
3, Du upplevs som snyggare, det är alltid ett plus.

Om man är kille som ska ragga på en tjej kan man (inte 100%) lägga till att när denna "mindre attraktiva" killegår fram och ragga på henne, kommer hon säkerligen tänka, varför ör det bara "mindre attraktiva" personer som raggar på mig och åter igen kommer du se ännu lite bättre ut. Så här tänker nog inte alla tjejer men jag lovar att tanken slåt vissa i alla fall.

MEN KOM IHÅG DET HANDLAR INTE OM DEN DU VILL GÅ TILL SÄNGS MED UTAN OM DEN DU VILL VAKNA UPP MED.

MySpace Kisses Comment: 6
http://www.foontastic.com/kisses.html

SKRIVET: 2010-11-20, kl 16:11:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ingen rubrik nödvändig!


http://gnyman.blogspot.com/Nu är äntligen en lång arbetsdag snart över, i morgon får man äntligen vara ledig....och sen börjar vi om igen på måndag för att köra ett nytt väldigt långt arbetspass.

Dom säger ju att de saker man ångar mest på sin dödsbädd ju att man jobbade bort hela livet och inte levnde nog, jag får nog på allvar ta fasta på dom orden!

Ha en fortsatt bra helg allihop!

SKRIVET: 2010-11-20, kl 05:54:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

God Morgon!


http://lrdx.se/np/nettan/page/3/?p=bwmztimfoxxkh


Hoppas alla får en mycket trevlig helg och faktiskt kan njuta lite av denna underbara snön, inte bara klagar på den.

Själv sitter man på jobbet och funderar som vanligt, vad gör jag här.
Nu när det snöar så mycket så kan man inte låta bli att fundera på, vart tog allas körkunskaper vägen?
Varför slutar människor att kunna köra bil så fort marken blir vit?

Jag har en teori om detta, det är så att i normala fall när människor kör så följer dom de vita strecken i marken, ungefär så här, streck streck streck streck streck, men när det blir vitt på marken så försvinner ju de vita markeringarna och då får folk panink och försöker följa allt det vita, vilket brukar resultera i att dom hamnar i diket. Det måste helt enkelt vara så.

Jag hoppas verkligen att det inte blir en lika snörik vinter som det blev förra året, jag hoppas innerligt på detta. Kallt får det gärna bli men inte så mycket snö.

Ha nu en mycket trevlig helg allihop!

SKRIVET: 2010-11-19, kl 06:47:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Livsfarligt att bortsa tänderna?!?!

Jag stötte på en sak idag som jag faktiskt inte visste om, tydligen så är det (enligt AB.s läsare) rent utsagt livsfarligt att borsta tänderna med Fluor tandkräm. Kalla mig gärna lite efter för detta var tydligen något som väldigt många visste om.

Jag läste själv på om Fluor och det stämmer ju att det är en väldigt giftigmetall sen fanns det ett medel som heter Triclosan som tydligen är miljöfarligt.
Är det någon som har bättre koll på detta än jag, någon som vet något mer?
Jag har gogglat runt själv en del och bara hittat negativa saker, ungefär i samma stil som dessa kommentarer under artiklen.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8148096.ab

Nu undrar jag ju självklart, hur farligt är det att svälja tandkräm?
Va händer om barn "äter" tandkräm?
Finns det i barntandkräm?

Ja frågorna kan göras många men den viktigaste frågan är ju givetvis, hur farligt är egentligen detta?
Behöver man oroa sig.....

Jag ska i alla fall ta och pröva lite andra tandkrämer nu ett tag, i alla fall tills jag har fått ordentliga svar.
SKRIVET: 2010-11-16, kl 14:56:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

"STG" Skjut-Tig-Gräv

Tydligen är "STG" ett uttyck man använder, framför allt inom jakten. Den olagliga jakten då givetvis, framför allt den som bedrivs på varg.

Den jakt som kanske är den mest älskade/hatade jakten som finns, den är i alla fall mest debbaterade jakten,
antingen så älskar man vargen eller så hatar man den. Jag älskar vargen och kan inte alls förstå dessa jägares innerliga hat. Svt hade en jätte bra dokumentär om detta, vet inte om den finns kvar. Troligen gör den det på youtube och jag rekomenderar starkt att man tittar på den. För den är verkligen bra.

Jag kan berätta om den i korthet, den handlar om jägarna som bedriver olaglig jakt på varg, dom har förbjudna vapen och samarbetar både över läns och landsgränser. Det är ett nätverk på ett par hundra människor som verkligen gör allt för att utrota vargen, man använder alla metoder som finns. Det som slår mig mest är verkligen det innerliga hatet som driver dessa människor att plåga,döda och utrota.

Jag är vargvänlig, jag bor i ett område där vargen inte är speciellt vanlig, jag har aldrig fått någon av mina hundar dödade eller sargade, jag har aldrig behövt ta hand om ledsna barn som är rädda för vargen, jag har ingen egen mark eller är boskapsägar, men ändå, jag vill ta ställning i denna frågan och jag väljer vargens.

Men jag har förståelse för dom som fått sina djur dödade av varg.

Jag tycker människan inkräktar alldeles för mycket på naturen, vi tar djurens mark för att föda våra egna, vi hugger ner träd och skog för pengars skull. Vi är över allt, vart får djuren hålla till?
Många av jägarna vill inte ha varg eftersom dom slår viltet som dom skulle jaga, men allvarligt ni jagar för sportens skull, vargen jagar för överlevnad. Om människor hade slutat vara så giriga och anse sig ha rätt till precis allt så tror jag inte de hade varit några problem, vi hade kunnat jaga och vargen hade fått mat, det räcker till alla.

Detta är väl lite grann som fenomenet Tigrarna i Indien, vi utrotar dom för att vi ska få plats. Nej jag anser inte det okej att det ska vara så. Vargarna behövs.

Sen finns det ju även dom som säger att vargen planteras ut sv skogs industrin t.ex Stora Enso för att hålla viltstammen nere och det i sin tur minskar skadorna på träden som dom sen tjänar pengar på, det är ju inte heller helt okej. Vargen vandrar naturligt över gränser och jag tycker man ska låta dom göra det.

Min åsik är man ska inte bedriva hetsjakt på varg, håll vargstammen liten om ni måste men tillräckligt frisk och levnadsstark att man får ett naturlig rovdjursbestånd.
Man ska inte plantera in vargen för egen vinningsskull - Låt naturen ha sin gång.


Det är på tiden att vi inser att det är vi som lånar naturen, vi är på deras mark, inte tvärtom!

SKRIVET: 2010-11-15, kl 15:12:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Shalin shalin shalin.

Så var det äntligen dax för Mona Shalins avgång, som jag har väntat på detta. Som ni förstår så är jag inget större fan av denna partiledare. Jag gillade i säg inte Göran Persson heller men jag har faktiskt fler bra saker att säga om honom än vad jag har om Shalin.

Jag tyckte inte det var oväntat att hon skulle avgå, hon har ju faktiskt inte lyckats med någonting som är positivt för Socialdemokraterna utan dom fortsätter ju bara att sjunka.
Jag läste en krönika att Shalin tog över 15 år försent, nej hon borde aldrig ha tagit över.
Han var ingen bra kandidat från början, hon skulle ha lagt av med politiken redan vid toblerone affären eftersom att hennes förtroende redan var för skadat.

Jag tycker inte hon är någon bra ledare, inte någon bra talare, det finns nog inget som jag gillar med henne.
Hon köper dyra saker till sig själv (googla väska) men pratar om solidaritet och att vi måste hjälpa dom som är svaga....Men om du inte köper en väska för två månadslöner och skänker dom pengarna till dom hemlösa så kan jag tro på dina ord sen.

Mona Shalin är för mig ett utmärkt exempel på en hycklare, svensk politik har och kommer alltid klara sig väldigt mycket bättre utan henne!

Jag hoppas vi slipper se henne i ledningen för något framöver.
Ni kanske tycker det är hårda ord jag använder, men jag kan säga jag älskar politik och hatar politiker och Mona Shalin är defenetivt en anledning till det.

SKRIVET: 2010-11-10, kl 12:25:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag!

Idag är det dagen mitt i veckan! Hur underbar som helst, jag har en mycket rolig tjänst idag där man utsätts för allt möjligt, t.ex mindre lyckligtlottade personer.

Det finns så många och det gör mitt hjärta ont, vad görs egentligen för att hjälpa dom?
Vet skänker dom en tanke, vem erbjuder sig?

Många har troligen valt det själva, många har bara hamnt där!
Vad finns det som man kan göra för att hjälpa till, vad jag känner så är det inte mycket.
Man kan absolut skänka pengar men dom små summorna gör inte mycket, man skulle behöva massor av resurser, en rejäl satsning.
Skänka kläder - Det känner jag nästan är det bästa, men skänk inte kläder till organisationer som kollar genom kläderna och sen säljer dom i butik för att på det sättet få in pengar, nej det bästa är väl om man ger kläderna direkt.

Jag har en annan teori, jag jobbade en gång på ett cafe/restaurang och dom mängder mat/mackor vi slängde var verkligen enorma, varför går inte t.ex dom stora snabbmats restaurangerna ihop och kör ett program att maten som "legat" förlänge går till dom hemlösa.

Jag pratade med en kompis om detta och han sa att det beror på bland annat livsmedelsverket, dom kan inte garantera det ena med det andra. Oki så det är bättre att stackarna svälter?

Jag tycker i alla fall det är en super bra ide, kan man på något sätt genomföra den?

SKRIVET: 2010-11-09, kl 08:16:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Unga mammor!

Jag har börjar kika runt lite på olika bloggar, eftersom jag har lite svårt att hitta några riktigt bra, förutom dom som jag har nämnt tidigare, så fortsätter mitt letande i spindlensnät efter intressanta saker.

Mamma bloggar är tydligen omåttligt populärt, det finns mängder massvis och i alla former.
Även mängder med ungamamma bloggar, jag kan inte bestämma om jag tycker att det är bra eller urbota dumt.

Barn ska inte bli mammor/pappor, men uppenbarligen tycker dom själva att dom är tillräckligt vuxna, är dom det då?
Jag tycker detta är en grymt svår fråga, många klarar av det andra inte, många som är äldre när dom skaffar barn, klarar av det andra inte. Finns det någon egentligt statistik på detta?

Bör man ens diskutera detta?

Jag anser ju att varje familj är upptill vara och en, men detta ämne stör mig ändå!
Barn ska inte ha barn, det finns inget som säger att dom skulle klara av det sämre, att dom med automatik skulle bli dåliga föräldrar men för deras egen skull skall man inte skaffa barn när man själv är ett barn.

Helt och hållet för deras egen skull, dom vet ju inte vad dom ger sig in på och det är de som stör mig. Många har bara haft små syskon och "tycker" om barn. Men man har ingen aning om vad det innebär att ha egna barn.

Detta ämne ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Jag vet bara inte från vilken vinkel jag ska angripa det.

Va tycker ni?

Ha en bra men snöig dag och kör försiktigt!

SKRIVET: 2010-11-08, kl 08:16:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kungen, alldeles för lätt!

Till Bengt:

Jag kan knappt börja kolla på inlägget, (tog det som fanns på aftonbladet),
http://www.aftonbladet.se/webbtv/
innan det blev klart uppenbart att han är mycket störd över denna boken, jag ska stolpa upp några exempel.

* Notera vad han säger, dvs ingenting. Han pratar runt ämnet och vad vi i folkmun kallar nonsens, inget konkret alls.

* Han pratar i negativer, jag kan INTE recensera en bok jag inte läst, behöver han läsa den den handlar väl om honom? En bok som kommer ut som handlar om HANS MAJESTÄT borde väl framför allt hovet vara intresserad av tycker man, det var ju prat om att om hovet skulle stämma författaren eller inte, borde dom då inte ha åtminstone vetat vad boken handlar om för att eventuellt kunna stämma?
Lägg märket till hur hårt han verkligen betonar "Jag har "INTE" läst boken", både med armrörelser och kroppsspråk.
 

* Han säger att den dagen boken kom var han faktiskt på...*paus*....annat jobb.
Vad för annat jobb? Hade han inte ljugit så hade han kunnat säga jag var på möte eller jag var i Borås, Desutom den här pausen,han behövde alltså använda den andra hjärnhalvan för att komma på vad han skulle säga, den kreativa. Därför behövdes denna pausen för att koppling skulle ske.

*Han säger boken kom VÄLDIGT sen i går eftermiddag, jo men han hade forfarande hela kvällen natten på sig att läsa boken. Och jag menar kom igen det är kungen vi pratar om, även om han inte själv läst den borde ju någon annan ha gjort det åt honom.

*  Han talar lugnt i början, men efter att han säger "jag har inte tid att sitta och läsa böcker hela dagarna så som ni kanske gör" börjar han prata fort, han stammar, svänger med huvudet, ger ett väldigt nervöst intryck, han vaggar ett par gånger fram och tillbaka.

*I slutet av klippet när han pratar om att han har talat med familjen då blir han stabilare, tyder på att han troligen har talat med familjen (vilket i säg inte är konstigt, men dom har talat om just detta ämnet är klart), sen blir han nervös igen och börjar stamma, tala fort och tala om totalt nonsens.

Så min sammanfattning blir att han har god kännedom som bokens inehåll, mycket av det är sant. Han tycker detta är mycket obehagligt. Han behöver som sagt nödvändigtvis inte ha läst boken men vem behöver egentligen läsa boken om sig själv?
Silvia och han kommer inte skilja för detta, hon visste troligen också om det alla redan.
Tanken slår mig åter igen som så många gånger förr, den här mannen är ju inte så smart.
Men det var faktiskt roligt att se att han fick hitta på något själv, att han inte läste på den lapp eller sa ord som någon annan lagt i hans mun.
Det som var mest "talande" (haha nu var jag roligt;)) var hans intet-sägande svamel, det okonkreta nonsens han fick ur sin mun. Det är inte lätt att stå så rakt upp o ner och hitta på saker att säga med kameror upptrycka i ansiktet, vilket då gör att det blir osammanhängande och svamligt. Där av går det snabbt att utläsa, han hittar på en historia och man behöver inte hitta på om man talar sanning, då behöver man bara minnas.

Nu får ni gärna ge lite respons på min analys!

Ha en trevlig start på den nya veckan!

SKRIVET: 2010-11-05, kl 07:43:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredags humör!

Idag är jag på ett humör som bara går att beskriva som fredags humör, man känner sig trött och sliten efter en hård vecka men samtidigt pigg för nu nalkas helgen.

Det känns si så där att då skriva om något negativt/något som behövs förbättras, nej inte idag. Det känns lite grann som att jag ska strunta i att skriva negativa saker på Fredagar och helt ägna mig åt det på måndagar.
Veckan är ju alla redan förstörd på måndagar menar jag ;) haha.
Nej nu ska vi inte vara såna.

Vad ska jag ta upp som är bra idag då?
Att det faktiskt fortfarande finns hjälpsamma människor, är inte det underbart?
Det finns faktiskt människor som hjälper varandra utan baktanke och utan gnäll.
Sån människor vill jag hylla idag, ska försöka vara en lika god medmänniska jag med just idag.Bilden har absolut inget med texten att göra, det var bara ett experiment för att se om det gick att lägga in!
Still lerning....

Nu hoppas jag denna känslan håller i sig för ve den människan som förstör min fredag;)http://www.byggahus.se/forum/information-feedback/118997-mer-smilies-haer-pa-forumet.html

SKRIVET: 2010-11-03, kl 14:28:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Va gjorde man innan man googlade?

Ja va gjorde man då?

Måste backa några steg i utvecklingen eftersom jag inte har internet hemma, detta känns mycket jobbigt eftersom jag i alla fall har blivit totalt internet beroende.

Och framför allt av google, det finns knappt inget man inte kan få fram på google. Detta har ju givetvis en baksida, google kan när som helst lämna över ditt IP nummer och dina sökningar till myndigheterna om dom begär det. Google i säg hävdar bestämt att detta skulle dom aldrig göra och man får väl lita på dom men ibland skrämas man över utvecklingen i Sverige, först FRA sen finns det tydligen ett förslag på att polisen ska kunna begära ut dator information om du begår något så enkelt som bötesbrott.

"I dag presenterades den statliga polismetodutredningen. Ett av förslagen i utredningen gör det möjligt för polisen att begära ut identiteten på en internetanvändare även vid bötesbrott. Med dagens lagstiftning krävs det att brottet är så allvarligt att det förväntas ge fängelse eller villkorlig dom."
http://karlsigfrid.se/2009/01/23/polismetodutredningen-som-ipred-fast-tvartom/

Dom säger att man inte ska använda detta till att jaga fildelare med, men hur ska man använda det då?
Jaga  terrorister?

Små små smygande steg, hela tiden, sakta sakta ska det gå. Men snart är vi där.....

SKRIVET: 2010-11-01, kl 13:25:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gör nu som farbror säger,"Auktoritet".

Alla människor är riktigta suckers för auktoriteter, alla har nästan någon som dom skulle lite blint på. En förebild, en förälder m.m. Dessa kan ändras genom åren med det som inte ändras är vårt beteende, vi lyssnar på dom och gör som dom säger.

"Alltså, om någon som vi upplever har auktoritet inom ett område eller ännu bättre, om någon vi ser upp till säger något till oss så slutar vi att tänka själva. Det är så förföriskt att slippa ta ansvar för våra egna handlingar, så om någon påstår att de vet vad de pratar om överlåtar vi gärna ansvaret på dem"

- Henrik Fexeus

Är det så enkelt?

Ja så enkelt är det, vi gillar inte att ta ansvar för våra egna handlingar utan lämpar gärna över konsekvenserna på andra, vem har inte fallit för grupptrycket och sedan skyllt på dom andra?

 Man kan med andra ord låtsas ha kunskap om något och sedan få folk att följa dig och tycka som du, så med lite tid och energi till pluggning lite övning framför speglen, rakrygg och en mörkröst så kan man komma långt!

Jag själv anser inte att det är något fel att följa auktoriteter men man borde nog inte göra det helt blint, detta gäller framför allt ungdomar som hamnar i sällskap med äldre personer.

Men det finns många exempel på detta, jag tror inte ni behöver gräva allt för djupt för att komma på egna personliga exempel när det kommer till auktotiteter.

Så min fråga till er är för eller följer du?