SKRIVET: 2010-11-03, kl 14:28:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Va gjorde man innan man googlade?

Ja va gjorde man då?

Måste backa några steg i utvecklingen eftersom jag inte har internet hemma, detta känns mycket jobbigt eftersom jag i alla fall har blivit totalt internet beroende.

Och framför allt av google, det finns knappt inget man inte kan få fram på google. Detta har ju givetvis en baksida, google kan när som helst lämna över ditt IP nummer och dina sökningar till myndigheterna om dom begär det. Google i säg hävdar bestämt att detta skulle dom aldrig göra och man får väl lita på dom men ibland skrämas man över utvecklingen i Sverige, först FRA sen finns det tydligen ett förslag på att polisen ska kunna begära ut dator information om du begår något så enkelt som bötesbrott.

"I dag presenterades den statliga polismetodutredningen. Ett av förslagen i utredningen gör det möjligt för polisen att begära ut identiteten på en internetanvändare även vid bötesbrott. Med dagens lagstiftning krävs det att brottet är så allvarligt att det förväntas ge fängelse eller villkorlig dom."
http://karlsigfrid.se/2009/01/23/polismetodutredningen-som-ipred-fast-tvartom/

Dom säger att man inte ska använda detta till att jaga fildelare med, men hur ska man använda det då?
Jaga  terrorister?

Små små smygande steg, hela tiden, sakta sakta ska det gå. Men snart är vi där.....


Bengt

Det gäller onekligen att se upp. http://peterharold.wordpress.com/ (bloggen har jag också i min blogglista) skriver en hel del varnande om sådana här frågor (och sympatiserar med Piratpartiet).



PUBLICERAT: 2010-11-03, 23:43:52 | URL: http://bengtbernstrom,blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: