SKRIVET: 2010-12-27, kl 15:38:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Erfarenheter!

Alla har vi olika erfarenheter i livet, vissa bra andra dåliga men en sak har dom gemensamt dom lärde oss något.
Dåliga relationer är ju en sån erfarenhet man behöver ha anser jag. Har man aldrig haft en dålig relation till någon vet man ju inte heller när man har en bra eftersom man inte har något att relatera till.
Man behöver dåliga saker i livet för att kunna uppskatta dom bra.

Detta sätter att lära sig på brukar kallas den hårda vägen eller lern by doing, om du inte upplever misstagen själv så vet man ju inte vad man pratar om. För det finns alltid (nästan) människor i din omgivning som redan har gjort dom misstagen men om man inte har upplevt det själv då är det ju ingen erfarenhet och då har du inte lärt dig något på det.

Man brukar ibland upprepa samma misstag om och om igen innan man lär sig och vissa lär sig aldrig, varför?
Är inte det meningen med erfarenhet att man INTE ska upprepa samma sak igen?

Det fina med erfarenhet är att den oftast fastnar i ryggraden, har man en gång varit med om något hemskt så dyker ALLA känslor upp om man hamnar i en liknande situation eller man ser liknande personer.
Denna funktion ställer ju till det för oss ibland eftersom man inte kan kontrollera detta och har man då upplevt något svårt så är det ju nästan alltid på "fel" ställen man får dessa flaschbacks.

Min poäng med detta är i alla fall, Åsikter bygger på erfarenhet - erfarenhet får man av livet.
Lever man inte får man inga erfarenhet - får man inga erfarenheter lever man inte.
Även om du har upplevt svåra saker i livet eller gjort något du ångrar, det finns hjälp att få.
Ta erfarenheten gör den till något bättre - ångra det,absolut men låt det inte tynga dig.

Döm inte folk efter deras erfarenheter - åsikter.
Ser inte ner på människor som gjort fel.
Säg inte "Gör inte detta,du kommer ångra dig sen" - Låt personen i fråga få ta reda på det själv (om det inte är något livshotande)


"Varje dag ska man lära sig något nytt och gör man inte det, är det en förlorad dag"
SKRIVET: 2010-12-27, kl 07:25:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kompis barnuppfostran

Jag har märkt en skum sak när det gäller kompisar till de som har barn, jävlas så mycket du kan.
Ja kanske inte riktigt så mycket du kan men lär barnen en massa dumma saker om du kan.

Eller ge kompisarnas barn julklappar/presenter som låter/surrar/irriterar så mycket som möjligt.
Varför gör man så?

Jag kan, som bekännelse, kanske också bidragit någon gång ibland med - "När du blir 14 så ska jag berätta för dig när jag och din mamma var 14 och vad vi hittade på då". Stackar min vän hon fick panik och vrålade åt mig att vara tyst.

Men varför gör man så? Retas med sina vänner genom deras barn?
Jag hörde ett annat lite barn springa runt och sjunga på en väldigt ful julvisa, som tur var kunde hon bara inledningen, jag frågade henne vem som lärt henne det och hon pekade genast på pappans kompis och sa -Den spelade han på datorn för mig.

Vad är detta för märklig företeelse, jag fattar ju poängen att man vill retas med sina kompisar men det gör man väl ändå, men varför är det så vanligt att man gör det genom barnen?


SKRIVET: 2010-12-26, kl 19:27:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

GOD JUL!

Jag önskar er alla God Jul i efterhand!

Jag hoppas allla hade en bra jul och nu ser fram emot några lediga dagar!

Jag hoppas ni slipper åka tåg eller överhuvudtaget kommunalt!SKRIVET: 2010-12-22, kl 07:15:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inget är längre personligt!

Vad anser ni som personligt idag? Vad ni tjänar? Sexliv?
Jag fick en liten liten chock i förrgår när jag tittade på vetenskapensvärld dom berättade dom den Engelska mattematikern Turing och vad han har åstakommit för fysiken.
Dom berättade att han kom in på detta ämnen av en personlig anledning, nämligen en kärlekspartner som dött.

Jag reagerade instinktivt - Va då personligt? Är deT personligt?

Det fick mig att inse att det jag anser vara personligt eller rättare sagt hela begreppet personligt har en helt annan innebörd för mig än vad dom hade när Turing levde.
Jag började tänka till om detta och började inse att nästa alla (eller väldigt många i alla fall) begrepp idag har en annan innebörd än vad dom hade innan.

Ordet Hata t.ex som för mig är ett väldigt starkt ord inte betyder mer än du är dum för de som är yngre än mig.
Älska likadant (fast tvärtom;)).

Vad har detta för betydelse för vår kommunikation egentligen?


Ta Aftonbladet som exempel, i den tidningen är det ju chock, extra och exeptionellt vara och varannan sida. Dom har ju helt och hållet urlakat dess ord.

Listan kan göra hur långt som helst på ord som inte längre betyder det dom "betyder".
Nu vet jag ju att språket faktiskt inte är all kommunikation utan det är ungefär 50/50 med kroppsspråket men ändå, när samma ord uppfattas olika av två personer så måste det väl ändå blir problem?

Sista frågan vad beror detta på?

SKRIVET: 2010-12-20, kl 16:04:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snart är det jul!

Jag är barnsligt förtjust i julen. Jag märkte det inte när jag var liten men hälften av alla "vuxna" verkar avsky julen,varför?

De vanligaste argumenten är:
*Julstressen
*Man köper bara en massa skräp till varandra.
*Julen suger

Men är inte julen vad man gör den till, jag struntar fullständigt i julklappar, jag får spendera tid med min familj och det väger upp allt. Sen är jag väl barnsligt förtjust i presenter i säg men det är bara en bonus tycker jag.
Julmaten är underbart god och man får vara hur onyttig man vill, jag älskar julen, den är kanon!

Allt vacker pynt, lampor och ljus över allt som ger en väldigt hemtrevlig stämning.
Vuxna människor med familj kan jag inte förstå varför dom inte gillar julen, för den blir ju vad man gör den till.

Däremot ensamma människor som inte ha någon att dela detta med dom har min fulla sympati, det finns en anledning till varför självmorden ökar under December månad.
I vår familj har vi som tradition att nästan varje år ha någon med oss som inte tillhör familjen men som inte har en egen familj att vara med, det är oftast någon som tillhör på något sätt, kompis eller svärföräldrar till oss "barn/barnbarn" som är med.
Hade jag kunnat ta hem alla ensamma hade jag gjort det för jag tycker inte att någon ska behöva vara ensam under julen. Som sagt jag kan inte göra allt för alla men jag kan göra något för någon.

Men så är jag ju barnsligt förtjust i julen och dess budskap!


http://www.stenkumlabygdegard.se/wp/?p=261

SKRIVET: 2010-12-20, kl 06:47:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Total månförmörkelse på tisdag.

Eftersom jag bor i de lite sydligare delarna av vårt land, kommer jag troligvis inte se den så mycket, så om det är någon som tar lite bilder på detta får ni gärna säga till.
Jag älskar såna här natur fenomen.


Total månförmörkelse inträder tidigt på tisdag morgon över S

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8302549.ab

SKRIVET: 2010-12-18, kl 07:36:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

”Message to rapists? Sweden loves you!”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8298321.ab - Sverige älskar våldtäktesmän!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8298307.ab - Borgström, han är okunnig!


Dessa två artiklar hittade jag i AB idag.

Michael Moore - Hävdar att Sverige älskar våldtäktsmän eftersom att vi har flest våldtäkter i Europa, men vi klarar inte upp speciellt många fall.
På andra sidan har vi Borgström som säger att anledningen till att vi har det är för att vi har bättre koll på vad som är okej och inte okej i Sverige jämfört med övrigas länder.
Är en våldtäkt inte en våldtäkt om den utförs i Spanien eller vad då? Finland är det en våldtäkt där då?

Dessa artiklarna är p.g.a Wikileaks grunadare Julian Assange, Moore tycker att det är något skumt med att sätta igång att jaga en människa jorden runt p.g.a våldtäkt när vi inte ens kan klara upp våra egna som förekommer här varje dag. Moore hävdar att detta bara är ett sätt för Sverige att hjälpa USA att tysta Assange.
Kan de vara så måntro?

I denna "fighten" står jag faktiskt på Moores sida, jakten på Assange är inte rimlig, som Borgström själv säger det är svårt att klara upp våldtäktsfall eftersom det oftast handlar om ord-står-mot-ord situatuíoner. Dom ska i så fall lägg lika mycket resurser på alla våldtäkts fall, varenda ett som dom får in, för alla är väl lika inför lagen?
Ja jag gillar wikileaks och tycker att de dom gör är bra, men det är inte p.g.a det som jag anser att dom borde släppa Assange. Det är för att vi behöver inte jaga denna människan det är det alla redan en massa andra som gör USA t.ex och jag tror att USA mer än gärna hade fått tyst på Wikileaks om dom hade fått chansen.

Svenska poliser behöver dessa resurser för att stoppa de dagliga våldtäkterna för vare sig ni vill tro på det eller inte så händer det fruktanvärt många här varje dag. Fråga era vänner/barn om det vet någon eller varit med om något själv som inte är okej.
Men för att spräcka hål på Borgströms försvar om att vi är bättre på att veta vad som är okej och inte okej, för det första har man sagt nej betyder det nej. En våldtäkt rent juridiskt menat kan inte blandas ihop med t.ex sexuella trakaserrier (och det handlar om våldtäkter och inget annat sexuall brott) det är svårt att missta sig om man blivit våldtagen eller inte.
Det som kan göra detta svårt, har jag skrivit om tidigare, det är dom tjejerna som anmäler p.g.a ångest eller hämnd. Där har vi de stora problemet.
I vilket fall så tror jag inte att vi längre kan blunda för det statistiken visar. Återigen Statistik visar mycket men döljer de mest, tänk på de enorman mörkertal som INTE ens anmäler. Då får vi ännu mer skrämmande siffror.

Nästan gång kanske det är din dotter,mamma eller syster, för dessa män slår högt och lågt. Var rädda om er.

Det finns sidor på internet som är väldigt bra med tips och annat som man ska tänka på när man är ute


"Polisen har ett pratjournummer som man kan ringa när man är på väg
hem,om man är själv och tills man är hemma innanför dörren..08-504 466
66 kl. 23-3.30 fredag och lördag kopiera och sprid vidare!"

Detta är egentligen en facebookstatus men det är på riktigt man kan ringa detta nummret och få prata med någon hela vägen hem, detta tycker jag faktiskt att man kan sprida vidare även här i bloggvärlden.

Som sagt var rädda om er!

SKRIVET: 2010-12-17, kl 14:06:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Facket!

Hur viktigt är egentligen facket?
Är dom värda pengarna?

Det är ju inte billigt att vara med i både A-kassan och facket. Om jag hade gått med så hade det kostat ca 700 kr i månaden, det är minst en arbetsdag för mig i månaden.

Är dom värda pengarna?

Detta ska ni absolut inte ta som något negativt, jag är som vanligt bara frågvis!
Att det finns gott om idiotiska arbetsgivare, som gör allt för att tjäna lite pengar extra det vet jag.
Men fackförbunden är ju så stora nu i Sverige och dom har mycket makt att är det egentligen nödvändigt att gå med dom?
Jag vet att om alla hade tänkt som jag då hade man ju inte haft några fack eller det stora inflyttande som fackförbunden har idag MEN för mig är facket alldeles för mycket politik, det är ju inte en slump att alla fackombud är med i Socialdemokraterna direkt. Blir jag då medlem i ett fackförbund så stödjer jag ju Socialdemokraterna och det vill jag ju inte. Samtidigt som olika fackförbund stödjer andra organisationer som jag inte stödjer så hur nödvändigt är det egentligen att vara med i ett fackförbund.

                   

http://www.goldqueens.net/gott%20och%20blandatnew-page.html


Jag gillar facket när dom driver upp våra löner, då är dom väldigt bra att ha. Det är faktiskt den enda gången jag gillar dom. Eftersom jag inte är heltidsanställd så berörs jag knappt av deras regler eller kollektivavtal, på vissa punkter men inte det gör varken till eller från för mig.

Hur viktigt är facket för dig? Har du någon gång behövt använda dom?
Va skulle du rekomendera mig att göra?


Som slut ord vill jag nog ändå konstatera att facken är lite väl giriga ibland och man får ganska lite tillbaka, har t.o.m fackförbunden slutar arbeta för den arbetande människan eller vart går alla pengar som dom varje månad får in?

http://melaqe.webblogg.se/2009/october/


SKRIVET: 2010-12-17, kl 13:45:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett otryggt samhälle

Människans innre kompass, va har hänt med den?
När började vi förlora fotfästet. Jag bryr mig inte om vad media gör för undersökningar om hur rädda människor är efter sprängdådet. Jag är rädd och de tänker jag vara, man bör vara rädd.
Jag vet att rädsla är det dom är ute efter, eventuellt även död och att man aldrig ska ge efter för deras vilja. Därför tänker jag inte visa att jag är rädd, jag tänker fortsätta som vanligt, julhandla som vanligt. Men jag tänker bli mer uppmärksam, jag tänker kolla mig extra omkring och jag tänker inte åka till Stockholm över jul/nyårs helgen.
Säpo har ju varnat för fler bombdåd den helgen i både USA och Europa, inte specifikt Skandinavium men bara för det så kommer i alla fall inte jag släppa på min uppmärksamhet.

Men tillbaka till människans innre kompass, va hände varför blev de så fel?
Som den mest utvecklade arten på denna jorden är vi den som är allra mest destruktiv?
När började detta?

De sista åren tycker jag att de har eskalerat något fruktansvärt och det går fort, snabbare och snabare för varje år som går!

Om vi använder situationen i Mexiko som ett exempel, där massor med människor mördas varje vecka, regeringen gör mycket för att stoppa detta. Civila/Poliser/Kriminella alla är utsatta alla dör.....P.g.a knarket/kriminaliteten. Varför gjorde man inget tidigare?

Kan en sån här situation uppstå i Sverige? Kanske inte p.g.a maffian men av andra anledningar?

För mig så försvann en del av tryggheten att bo i Sverige när bomben exploderade i Lördags, innan va de sånt man hotade med eller som man såg på tv om andra länder. Nu har de kommit hit och Sverige kommer aldrig blir sig själv igen, inte för mig i alla fall.
Hur kommer utvecklingen bli nu? Vad kommer våra politiker göra?
Vi har en FRA lag alla redan, varför kunde inte den hjälpa oss mot detta, de var ju därför vi har den?
Eller används FRA bara för att spionera på sina egna medborgare?

Detta kommer hända igen, kanske inte just i denna form och nästa  gång kanske dom lyckas.
Då kan de vara någon du känner som dör eller blir skadad.

Vart, när och hur är de frågor som jag ställer mig, Vart sker de nästan gång?


SKRIVET: 2010-12-15, kl 07:24:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det är inte lätt när man har det svårt!

Just nu verkar det finnas en uppsjö av blogg möjligheter, det är ju bara att ta vilken stor nyhet som helst....Wikileks - Julian Assange, Sprängdådet i Stockholm - Terrorn har kommit till Sverige. Det finns hur mycket som helst, men det stormar inte bara i samhället, alla tycks ha de kämpigt just nu så även jag. Därav min långa frånvaro.


http://storabh.wordpress.com/2009/12/26/tears/


Jag tänker ju inte göra om denna blogg till en relationsblogg, det finns det alldeles för många av, men det känns så svårt att skriva om något annat när man känner hjärtesorg.
Man blir helt uppfylld av det, man relaterar allt  till det. Sånger, filmer, bilder allt får en annan betydelse helt plötsligt. Varför börjar man se saker på ett annat sätt?

Men bara för att hålla mig till samma spår som vanligt kommer här en liten kommentar på terrdådet i Stockholm - Jag hoppas att människor inser hur allvarligt detta är, en extremist, en man som går så långt att man spränger sig själv. För en karikatyrbild och soldaterna i Ahfganistan.......Jag tänker inte säga va vad de jag sa, men vi går en mycket mörk och otrygg framtid till mötes!

SKRIVET: 2010-12-07, kl 19:48:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ge mig nya infallsvinklar!

Jag är en väldigt internet beroende människa, jag spenderar många timmar på nätet varje dag men nu tycks jag ha kört fast.
Nätet är ju oändligt sägs det och många brukar skoja om att dom har "varvat" internet och lite så känns det för mig också. Jag har varit inne i alla möjliga vrår och vridit och vänt, hittat alla mina favorit sidor och läser dagligen på dessa.
 Hittat många intressanta och roliga bloggar, många ur dumma och kordade också. Men nu verkar det som att jag har kört fast, jag känner att jag har läsa alla sidor miljoner gånger och det händer inte speciellt mycket nytt, jag vill ha nya infallsvinklar, nya intryck och fler åsikter.

Så ni får jätte gärna ge mig tips på nya sidor, nya bloggar, gärna era egna bloggar. Samhällsbaserade bloggar, nonsens bloggar, extrema bloggar. Ja you name it, allt vad ni kan komma på.
http://blogg.passagen.se/mugabe/resource/brain-763982.jpg

Kör en riktig brainstorm och hjälp mig att hitta något riktigt bra.

SKRIVET: 2010-12-06, kl 16:01:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ibland suger både ödet och slumpen.

Ja det gör dom bägge två, det är komiskt faktiskt. I jakt efter fler timmar sökte jag ett annat tim jobb men p.g.a olyckliga/lyckliga omständigheter har jag lyckats skrapa ihop ganska många timmar. Då ringer dom givetvis från de andra jobbet (som är grymt mycket roligare och bättre betalt) och frågar om jag är intresserad sen backar dom när jag berättar hur jag jobbat dom senaste månaderna eftersom dom tycker att jag jobbar för mycket.  Ibland suger ödet och slumpen.....Jag kommer alltså troligtvis inte få detta jobbet eftersom jag har bönat,bett och slitit som ett djur för att skrapa ihop lite fler timmar inför jul.

Så bara för att man är arbets villig, påflugen och gör ett bra jobb, så går man miste om ett bättre, roligare och mer välbetalt jobb, hade jag däremot varit lat och bara tagit de timmar jag blivit tilldelad hade jag troligen fått jobbet plus en super bra utbildning på köpet som är mycket värdefull....Ibland är livet fruktansvärt orättvist!

Ibland är livet som tärning......

SKRIVET: 2010-12-06, kl 07:48:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Facebookgrupper och Pedofiler

Jag tror seriöst det finns en grupp för precis allting, jag har dock inte kollat men jag lovar att om den inte finns nu så finns det om en vecka.
Det finns ironiska, det finns, roliga, seriösa, sjuka, alla -ismmer som finns, politiska, pedofiler, jag hatar,jag älskar. Det finns verkligen hur mycket som helst. Som vanligt har jag en teori om varför folk ansluter sig till alla dessa facebookgrupper - Samhörighet. Jag är starkt övertygad om att det har med samhörighet att göra, man vill tillhöra en grupp.
Människans flock beteende.

Men dom här grupperna är ju inte alltid bra utan används som nästan precis allt även till dåliga saker. Det finns pedofiler uta på nätet som är väldigt kreativa när det gäller att locka till sig barn. Så sent som idag på morgonen såg jag en status uppdatering som handlade om att man skulle byta ut sin bild till en tecknadfigur som man tittade på eller tyckte om när man var liten, lite längre ner såg jag en kommentar att media hade varnat om denna status, man skulle inte byta ut sing bild eftersom detta gör att barnen lättare accepterar främlingar som sina vänner och när barnet väl tryckt på accept kan pedofilen sätta igång med sin förförelsekonst.

Nu vet jag inte vad barn har att göra på facebook eftersom det finns en åldergräns som jag tror är 13 år (är inte säker) men det går ju bara att ändra hur gamal man är och sedan skapa sig ett konto. Detta tycker jag är upp till föräldrarna att hålla kolla på. Är det en åldersgräns så är det och denna gränsen finns av en anledning.


En som är mycket duktig inom detta område är Mats Andersson på netscan, http://www.netscan.se/index.php
Jag träffade honom av en slump när jag gick en utbildning för ett år sedan. Han jobbar med detta dagligen och de historier han berättade får mig fortfarande lite lätt illamående, hur pedofiler nästlar sig in överallt hos barnen.
Jag vet att jag frågade honom om det amerikanska programet preditor som handlar om att en polis utger sig för att vara en minderårig flicka. Hon raggas upp av pedofiler på nätet, dom kommer hem till henne där dom sen grips av polis. Det sjuka är att dom kommer verkligen från hela landet över hela Nord Amerika kommer dom inflygandes för att få ha intimtumgänge med denna flickan. Jag frågade Mats om detta skulle kunna göra i Sverige, han nickade och sa att det skulle ta honom ungefär i runda slängor 20 min att få hit en man.
Sånt gör mig riktigt mörkrädd.

 Jag rekomenderar starkt att boka en föreläsning med honom, han är fruktansvärt duktig på det han gör och det han säger är något varje förälder borde veta, det spelar ingen roll om du har stora eller små barn. Det handlar om precis allt, från bilder du lägger ut på nätet till grooming, prostitution m.m Har du någon gång tagit en intim bild på dig själv som du förvarar på datorn, läggs den ut på nätet tar det ca 4 sek innan den finns i mins 400 000 kopior. Tar du fina semester bilder på ditt barn och lägger ut på nätet, chansen är stor att den inom kort hamnar i en pedofils dator. Även om man inte har barn eller dom redan är vuxna är han absolut värd att lyssna på.
För det han säger är inte bara viktigt det är en fruktansvärt obehaglig sanning som ALLA ska känna till.

SKRIVET: 2010-12-02, kl 14:39:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trängselskatten i Göteborg.

Detta är faktiskt ett intressant ämnen ur flera aspekter.

Först vill jag hylla Theo Papaloannou och Vägvalet som lyckades få ihop ca 22 400 namnunderskrifter, vilket är tillräckligt många fär att få igenom en folkomröstning. Vilket jobb dom har utfört. Super bra jobbat.

Jag är starkt emot trängselskatten av flera anledningar.
1. Pengarna kommer INTE gå till förbättring av vägar.
2. Dom styrande utövar sin makt ännu en gång, vilket är fel.
3. Vi är redan kraftigt skattebelastade.

Läs mer på: http://www.nejtrangselskattgbg.se/

Jag hoppas verkligen att politikerna lyssnar på folket denna gången att dom faktiskt följer lagen och får till en folkomröstning, men om jag känner systemet rätt så kommer det inte att hända. Folk har ju som sagt en vana av att rösta "fel" så folkomröstningar är ju inget som våra politiker vill ha och säkerligen kommer slåss för att inte behöva ha. Det är faktiskt lite tragiskt komiskt hur många gånger jag upprepar just detta i min blogg, politiker som inte vill lyssna på folket och anser sig själva sitta över de som valde in dom till det FÖRTROENDE uppdrag dom har idag men uppenbarligen kan det inte sägas för många gånger för folket verkar fortfarande inte förstå allvarit i dessa ord. Men skam den som ger sig, jag tänker hålla på tills folk inser.

Jag tycker att alla som läser detta och är hemmahörande i Göteborg ska uppsluta till Gustaf Adolf Torg, Onsdagen den 8 Dec, Kl 11:30 för överlämnandet av namninsamlingen. O.a.s om ni vill ha trängselskatt eller inte, kan ni hjälpa till att få en folkomröstning, Jag kommer vara där!