SKRIVET: 2010-08-11, kl 20:38:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Moralen i barnuppfostran!

Egentligen handlar väl hela barnuppfostran om moral, vad som är rätt och vad som är fel! Man ska lära sina barn att bli bra medborgare och att dom gör rätt för sig! Man ska lära sina barn att kämpa och att aldrig ge upp! Alla vill väl sina barn väl (hoppas jag) och att det ska gå bra för dom i livet! Varför är det då så många som struntar i sina barn? Varför använder så många vuxna Tv/film som barnvakt när man vill ha lugn och ro?

Barn är energiska och det är verkligen ingen nyhet! Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dom?

Jag tycker man kan ha som regel en timme om dagen, det är allt som behövs för en 3-5 åring och i takt med att barnet växer kan man öka tv tiden lite grann 6-8 åringar, 1,5 timme räcker! Detta är väl en jätte bra regel att ha tills barnen blir tonåringar dom sitter ändå framför tv/datorn hela skoldagen då måste dom inte sitta hela kvällen och natten när dom är hemma!
 Börjar man med bra rutiner när dom är små då kan man även hålla det i den stormiga tonårsperioden och det är ju där de allra flesta föräldrar får problem! 


Jag tycker det nya förslaget om att föräldrar till stökiga barn ska sitta med i klasrummet är super bra, det är något som verkligen borde införas både för deras eget barn och för andras barn. Jag läste en insändare i metro idag där det stod något i stil med att ..."detta har föräldrar med väluppfostrade barn insett för längesen" och det stämmer så väl, vilka barn är de som blir drabbade, jo givetvis de som är väluppfostrade som fått lära sig rätt och fel från början!  

De föräldrar som börjar diskutera om att deras jobb blir lidandet bla bla, ja men gör ett bra jobb från början så slipper ni. Se till att era barn kan uppföra sig och ha respekt för saker och ting så ska ni se att ni kan ägna hela livet åt ert älskade jobb som ni verkar älska mycket mer än era barn. Jag har förståelse för ensamstående föräldrar som knegar som djur för att få mat på bordet till sina barn, de har jag absolut förstående för, där ska man sätta in extra resurser så att de kan få hjälp, men när det finns två föräldrar och båda jobba heltid nej då ska minst en av dom finnas i klassrummet om de behövs!

Ta tag i era barn och lära dom etik, moral och respekt! Engagera er i era barn!
Dagis, skola, tv, film,dator, idrottsklubb är inga föräldrar så lägg inte ansvaret på samhället att uppfostra era barn! Det är ert jobb, det är ni som har skaffat dom!

Ta ditt ansvar, älska dina barn!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: