SKRIVET: 2011-02-12, kl 16:37:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag måste också ge mig in i drogdebatten!

Nu måste jag också ge mig in i drogdebatten! Den som började var Prinsessannadia http://www.prinsessanadia.se/ (har ju redan länkat till henne idag men hon är värd fler länkningar) hon skrev ett inlägg om ett uttalande av Alexander Bard. Han är ju drogliberalernas förespråkare alltså är han en av de människor jag helst skulle vilja se ta en överdos så får vi ser hur liberal han är sen.

Här nedan står narkotigalagen i lättförstålig text"

"1 §
Den som olovligen

  • 1. överlåter narkotika,
  • 2. framställer narkotika som är avsedd för missbruk,
  • 3. förvärvar narkotika i överlåtelsesyfte,
  • 4. anskaffar, bearbetar, förpackar, transporterar, förvarar eller tar annan sådan befattning med narkotika som inte är avsedd för eget bruk,
  • 5. bjuder ut narkotika till försäljning, förvarar eller befordrar vederlag för narkotika, förmedlar kontakter mellan säljare och köpare eller företar någon annan sådan åtgärd, om förfarandet är ägnat att främja narkotikahandel, eller
  • 6. innehar, brukar eller tar annan befattning med narkotika

 

döms, om gärningen sker uppsåtligen, för narkotikabrott till fängelse i högst tre år.

Bestämmelser om straff för olovlig införsel och utförsel av narkotika och olovlig befattning i vissa fall med narkotika finns i lagen (2000:1225) om straff för smuggling. Lag (2000:1228)."

Ja ni förstår om ni så mycket som tar i narkotika i stort sätt så är det olagligt, nu överdrev jag väl lite men inte långt ifrån! Men i vilket fall som helst, va händer då om vi legaliserar drogerna!

Ja liberalerna säger att användandet av droger inte skulle öka utan ligga kvar på samma nivå, detta hävdar dom eftersom det finns fler andra länder som har lagliga droger och det funkar bra!
Desutom säger dom att kriminaliteten minskar eftersom droger är en väldigt stor exportvara.

Låt mig då få säga - Ni har nog knarkar lite för mycket!

Som sagt att kriminaliteten minskar när det gäller droger det kan jag förstå men du är ju kriminell av en anledning eller hur? Oftast Beror det på de snabba pengarna och när det gällger droger även små risker.
Om du då tar bort droger från den kriminella marknaden så kommer dom givetvis bara förflytta sig till något annat istället vapensmuggling/människosmuggling, rån, ja allt som ger snabba pengar.
Kriminaliteten minskar INTE för att du gör saker laglig eftersom det finns en anledning till att människor är kriminella. Om du tar bort den anledningen DÅ minskar du kriminaliteten!

Va brukar dom mer ha för argument ja just det att bruket inte ökar och det vet ni med säkerhet?
Jag har nu ingen vetenskaplig bevisning för att det skulle öka förutom mitt logiska tänkande.
Men borde det rimligtvis inte finnas en anledning till att droger blev olagligt från början?

Typ att folk knarkade ner sig och det insåg man att det inte var bra för samhället?
Jag kan tänka mig att ökningen av droger inte hade stigit markant från första dagen men efter längre tid, låt oss säga en 10 års period, så hade nog ökningen av brukarna stigit.

Nej det finns flera bra anledningar till varför droger är olagligt och varför det ska fortsätta vara olagligt i Sverige.
Men vill ni ta en diskution om det så är jag öppen och kommer argumentera för min sak!

Jag är för hårdare gränsbevakning, införslen ska bli svårare, mer resurser till polisen för att kunna ta tag i de som smugglar, gör riskerna större än dom är värda att ta.

En sak ska ni veta jag är stolt över att aldrig ha prövat, jag är stolt över att jag alltid har kunnat säga nej!
Bring it on - men ett enda lamt argument där ni säger att har man inte prövat så får man inte uttala sig så är diskutionen nerlagd!!



http://www.ens2000.se/drogfakta/designadedroger.php


Jo en sak till, om du är drogliberal vill jag veta om du har haft en vän,släkting, familjemedlem som dött av droger?


charlotte

jag är emot en liberalisering av droger. av den enkla anl. att tillgängigligheten ökar o att det då blir lättare för de yngre att börja. o nyfikenheten är stor. men av 10 som prövar åker en dit o blir kvar i träsket. näe fram för hårdare straff mot drogrelaterade brott



PUBLICERAT: 2011-02-12, 22:55:02 | URL: http://kloppan.wordpress.com
prinsessanadia

Hit verkar inte liberalerna hittat än. Men hos mig fortsätter de att försöka övertyga om hur bra det hade varit att legalisera. Deras argument senast till de du sist skrev var att alkohol är den farligaste och det är bättre att släppa allt annat fritt. Det jag mest undrar över när de säger att alkohol är farligast och att det är pga det flest människor dör, om de då har tänkt på hur många fler det är som brukar och missbrukar alkohol än andra droger... Ett annat motargument är ju att alkohol aldrig kommer kunna bli olagligt, så även om alkohol nu är farligt så blir det inte bättre om man släpper allt annat fritt. Sen påstår ju dessa människor att inte fler skulle börja bruka droger om det blir lagligt, vilket jag har väldigt svårt att tro att det skulle stämma. Det finns många som aldrig provat, just på grund av att det är olagligt.



PUBLICERAT: 2011-02-14, 21:16:24 | URL: http://www.prinsessanadia.se
guapo

Hur ser du på kriminella? Är det en genetisk effekt som gör att vissa är kriminella vad du än gör och hur samhället än ser ut? Du verkar förstå att dagens politik gör att kriminella tjänar pengar på drogförbud. Du drar slutsatsen att illegal vapenförsäljning och trafficking skulle öka om droger legaliserades. Jag kan inte bevisa att du har fel men det verkar osannolikt av flera skäl. Både vapenförsäljning och trafficking existerar idag. Illegal drogförsäljning innebär i sig en ökad efterfrågan på vapen. Varför skulle illegala vapen bli vanligare av att droglagar liberaliseras? Marknaden borde minska för vapen och därmed också vapenhandeln. Att vissa kriminella som tidigare försörjt sig på försäljning av droger istället går över till att sälja vapen skulle säkert fungera om efterfrågan fanns men jag ser snarare lägre än högre efterfrågan.



Vapen är relativt lätt att smuggla, droger är oerhört lätt att smuggla. Människor däremot är ganska svårt att smuggla. Om resurserna som frigörs från rättssystemet istället sattes in i bekämpningen av trafficking (Om politiker verkligen ville få stopp på all trafficking så skulle de lyckas, med droger kommer de aldrig att vara i närheten.) så skulle vi faktiskt ha minskat tre inkomstflöden för organiserad brottslighet . Droger, vapen och trafficking. Vad ska de hitta på nu?



Tycker att argumenten för att "alkohol" inte skulle kunna vara olagligt är ihåliga (håller iochförsig med men argumenten är de samma som för övriga droger fast svagare). En sak som gör att alkoholförbud är enklare att kontrollera är att det är mycket enklare att se när en person är full (+ att det luktar) och det är lätt att mäta. Flaskor är dessutom betydligt större än piller så det är svårare att smuggla och distribuera.



Att du aldrig prövat droger är absolut inte något som talar mot dina argument. Faktum är att de två grupper som har betalat ett väldigt högt pris (missbruk/beroende) och de som aldrig provat har större trovärdighet än de som provat enstaka gånger och själva aldrig haft problem (som jag). Däremot är det egendomligt att som "prinsessanadia" att dels ha en blogg och kommentarsfunktion och samtidigt klaga på att alla inte tycker som henne. Vill man inte ha en blogg behöver man inte och vill man inte ha kommentarer så behöver man inte. Att säga att man ALDRIG kommer ändra sig är inte speciellt klyftigt, eller? Självklart så ändrar man sig inte så länge man tror man har rätt men blir man motbevisad så är man ganska korkad om man inte ändrar sig.



Förutom påverkan på organiserad brottslighet, vilka andra invändningar finns det för/emot en liberalisering?



T.ex så går det lagligt att tillverka "nya" droger med liknande effekter som beprövade droger. Det är inte trivialt att stifta lagar som tar hand om den problematiken. Så länge dessa kan säljas lagligt så innebär det en fara genom att ungdomar köper dessa. I regel så är det oerhört mycket större risker med dessa (äldre droger som har en akut farlighet försvinner eftersom det inte finns efterfrågan, dessa nya droger vet man inte effekterna av vilket innebär att de är mycket farligare).



Hur fungerar beroende?

Det finns flera komponenter. Det finns en viss genetisk faktor. Det finns också en "tränings/spridnings/effekt" en person (oavsett anledning) som har ett beroende har större risk att få ett annat beroende. Den största orsaken är dock social. Vi i Sverige har haft varierande problem med alkohol under historien, i länder med stor arbetslöshet och undersysselsättning så har man väldigt stora problem idag med alkohol. De problem som finns är inte konstanta och förbud är inte effektivast.



En fördel med legal (men reglerad) försäljning är att det finns en kanal att nå brukarna med information. Det går också att föra tillförlitlig statistik på hur utbrett användningen av olika droger är och det går att mäta hur väl olika försök att minska missbruk faller ut.



Det är slående att Sverige med sin restriktiva politik har så många drogrelaterade dödsfall, att svenska missbrukare är sjukare än i andra länder och att det ställs helt orimliga krav på den som vill sluta (Hit borde pengarna styras).



Ordet drogliberal är ett skällsord och gör att många personer helt stänger av sin förmåga att ta in information. Att vara drogliberal innebär INTE att vara drogromantiker. Det innebär inte heller att du använder eller ens har testat illegala droger. Det innebär heller inte att du skiter i de som får problem med droger.



Även om vi har ett "begränsat" problem med organiserad brottslighet så borde vi känna lite medkänsla för människor i andra länder där det är betydligt större. Gränstäderna mellan USA och Mexico har ungefär 300 ggr så hög mord incidens som Sverige, ffa pga drogkartellerna.



Angående om jag haft någon nära person som dött av droger så nej. Däremot har jag bott på platser och lärt känna väldigt många personer med stora drogproblem och där flertalet dör väldigt unga. Största problemet där är 1/Alkohol 2/Crack 3/Limsniffning



Alla andra bruk av droger är försumbara i jämförelse. Jag har också träffat människor som levt under traffickingliknande former och "plötsligt" försvunnit, med stor sannolikhet mördade. Jag kan tillägga att det där är väldigt höga straff på försäljning av Crack. Även prostitution och gängkriminalitet är väldigt vanligt. Hursomhelst, inget av dessa problem löses med restriktiv narkotikapolitik och är ffa en konsekvens av fattigdom, acceptans av gatubarn (dvs att de blir gatubarn pga föräldrarna kastar ut de på gatan vilket är acceptabellt där medans t.ex abort inte är det) och drogrelaterad kriminalitet(som finns pga restriktiv narkotikapolitik).





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: