SKRIVET: 2011-02-15, kl 13:38:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Att vara djurägare!

Att vara djurägare betyder många saker och innefattar ännu mer men som djurägare blir du även den som bestämmer över liv och död, lite som gud för dom som är troende. Är man djurägare är man den som ska bestämma när livet är slut för en kär familjemedlem, någon som delat din vardag, alltid funnits där vid din sida i vått och torrt.

Detta är det tyngsta ansvaret för dig som djurägare och många klarar inte av det utan låter djuret gå och plågas allt för länge för att man själv inte kan släppa taget.

Men så finns de dom motsatta som mer än gärna går och avlivar ett friskt djur bara för att man själv inte klarar av det, man har tröttnat på allt jobb det innebär med att ha ett djur. Hur är man funtad då?

Är människor mer eller mindra värda än djur? Betyder vi lika mycket? Skulle du dra ut sladden till farmor när det blir för dyrt?

Skulle du kunna göra det om farmor ändå låg där som en grönsak och du visste att hon absolut inte vill ha de så här, skulle du drs ut sladden? Nej för mig är det ingen skillnad på liv och liv, alla liv ska respekteras.
Alla liv ska ha de bra och kan man inte gå dom det så betyder inte de automatsika döden.
Döden är väl snart det enda mysterium vi har kvar här i livet för vissa är den lockande och för andra skrämande men hur som helst så innebär död slutet på liv. Det är en stor makt man har när man kan avsluta liv, inte för att man vet vad som kommer efter men man vet att den individen aldrig kommer tillbaka. Ett beslut man aldrig kan ångra!

Ska man då kunna fatta dåliga beslut och avliva ett friskt djur bara för att man inte har tid eller i många fall har uppfostrat det dåligt?

Jag skulle vilja att veterinärerna tog ställning till detta och satte stopp för det, en gemensam organisation som sa nej till avlivning av friska djur och om man gick med i detta skulle man kunna få någon annan förmån.

Jag vet att aspekterna av detta eventuellt skulle bli att dessa människor gick till närmsta jägare istället och fick djuret skjuter som ofta är fallet med små djur som gnagare eller katter. Eller att man släppte djuren lösa istället så att dom dog av andra anledningar t.ex svält eller köld.

Men det kanske hade hindrat några från att skaffa djur som egentligen inte skall ha dom om man vet att man inte kan ta bort dom som man själv önskar. Jag önskar att de kunde bli så.

För varför har livet en så låg ställning i vårt samhälle? Varför värderas livet så lågt?
Människor som djur men framför allt djur, kan det bero på att även djuret lagts i ett fack där det står - Fyller ingen funktion mer. Precis bredvid oss människor?!?!

Djur är som barn - tänk så innan du skaffar djur, skulle jag kunna skaffa barn nu? Är svart ja då kan man skaffa ett djur.

Jag blir så arg och jag är så trött på omogna människor som skaffar saker bara för att - ingen tanke bakom, ingen funktion, ingen kunskap utan bara för att man kan göra det!

Känner du dig ensam skaffa kompisar istället eller en dator!


Respektera livet!

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: