SKRIVET: 2011-01-31, kl 14:38:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

What goes up must come down!

Varför måste allting ha en motpol?
Allting som åker upp måste komma ner!

Allting som åker ner då måste det upp igen?
Nej tydligen inte - lay down and stay down fungerar ju tydligen det med!

Det finns ju en bra låt som beskriver detta bra Nelly Furtado - All good thingd (come to an end) och varför är det så? Varför vänder man aldrig på det och sjunger sånger om dåliga saker som tar slut?

Du behöver anstränga dig för att komma upp,framåt,vidare alla positiva riktningar men för att komma ner behöver det inte ens vara du som gör någonting utan det finns gott om andra människor som mer än gärna ställer till det för dig så du åker ner igen?

Och även om det inte beror på andra människor så kommer du att komma ner ändå, what goes up must come down!
Kärlek,lycka, rikedom ja alla bra får ofta ett slut! Varför?

Hade jag kunnat måla nu så hade jag ritat ett diagram för att illustrera vad jag menar men de gick inte på denna datorn. Men om du börjar på noll är det inte ofta du sjunker igen den gränsen men om du däremot börjar på tre och stiger upp till tio är det mycket möjligt att du får ett fall så du hamnar på t.ex ett  fallet blir längre/djupare ju högre upp du kommer eller börjar! Livet är inte orättvist.....

För om man bygger upp något kämpar och sliter för att det ska bli bra, då ska man väl inte få ett backfall?

Ett mycket idiotiskt system tycker jag, tycker det borde vara helt tvärtom att du måste få kämpa för att komma neråt istället och att utgår från 5 och inte 0!

Vare sig vi vill det eller inte så är det Murphyslag som råder!!!!SKRIVET: 2011-01-24, kl 16:40:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina drömpolitiker!

Jag skriver mina drömpolitiker eftersom det endast kommer förbli en dröm.

Dom hade för det första varit ärliga!
Alltid med det som utgångspunkt vare sig det är bra eller dåligt.

(Tänk att i dagens samhälle höra Shalin säga, kära medborgare, det håller på att gå helt åt skogen, vi kommer göra vårt bästa för att lösa denna kris, men vi kan inte lova något. Några av er kommer att få det mycket svårt, kanske t.o.m gå under, vi kanske inte klarar det men vi lovar att göra det bästa för er och se till att förlusterna blir minimala)
/Detta skulle aldrig hända eftersom dom alltid ska ge människor massa falskt hopp m.m/

Politikerna skulle vara en del av folket, det skulle kunna vara din granne eller den trevliga kassörskan på ICA.
Givetvis måste politiker som styr ett helt land ha de som ett heltidsarbete men det ska vara ett privilegium. Det ska vara som en vanligt person med ett heltidsarbete (jag vet att det kan vara svårt och ni har säkert massa invändningar men försök i alla fall förstå vad jag vill ha fram).
Man ska kunna träffa på politiker på gatan, se dom, känna dom personligen, ha dom nära hela tiden, kunna påverka.
Politikerna ska vara stolta över sitt jobb, dom ska känna tacksamhet mot människorna som gav dom detta förtroende.
Dom ska bo där människorna bor (haha jag vet men låt mig förklara)
(Dagen politiker bor i rikemansområden, i svindyra hus/lägenheter i de finaste områderna i stan)

Dom hade inte bekostat staten med diverse lyxutrustning,taxiresor, flygplan m.m m.m utan tagit sin cykle till jobbet, åkt buss eller pendeltåg.
Dom hade aldrig behövt svara på massa frågor om lyx och överflöd om de hade haft pengar hade det varit ärligt ihop tjänade pengar som de hade kunnat redovisa.
En politiker lön hade legat i medel eller lite över medel, den hade reglerats efter hur landets ekonomi hade sett ut.

Sjukvård,skola,de äldre och de utsatta hade aldrig blivit de "stora" frågorna eftersom det hade varit en självklarhet för alla.
Skattesänkningar/höjningar hade inte varit ett problem eftersom alla var väl införstådda med att detta måste göras för vårt bästa.

Dom hade aldrig gjort intrång på folkets integritet eftersom dom var en del av folket.
De hade sett till att de som var ute efter att skada andra människor hade fått hjälp eller kännbara straff eftersom det ALDRIG lönar sig att skada någon för egenvinning.

Dom hade gjort politik begripligt, dom hade talat till folket utan att förminska dom, dom hade inte tävlat i att vränga ord.

Hade folket varit missnöjda skulle dom avsättas utan diskution - Foket har makten.

SKRIVET: 2011-01-24, kl 08:20:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Någon som delar min åsikt!

Nu tänker jag kopiera någon som kopierat någon men det är bara för att jag tycker det är så himla bra och för att jag själv skrivit om ämnet flera gånger.

Detta kommer från kloppansblogg: http://kloppan.wordpress.com/2011/01/23/nathatet/#comment-15378
och från http://festinalente1.wordpress.com/2010/04/17/elaka-manniskor/

"Varför tror vissa att det är OK att slänga ur sig vadsomhelst bara för att de är anonyma?! Elaka människor finns det gott om likaså tanklösa ungdomar!!

Vad är det för sorts människor som finner njutning av att hacka ner på andra?  Och i synnerhet när det är sånt man inte kan rå för! Tanklösa ungdomar har man lite mer förståelse för även att det absolut INTE är OK!! Men vuxna?!?  Enda ”trösten” är att de människorna mår så dåligt själva.  Det är det som gör att man kan förlåta dem.

Jag tycker definitivt inte att det är OK att hacka på nån för det annars heller! Det är ju bara att skita i att läsa vidare om man stör sig. Och inte behöver man bevisa för sin omgivning att man är ett totalt pucko  heller  o lämna en kommentar om det. Herregud, lägg eran energi på annat istället. Den kan säkert göra NYTTA nånstans men inte genom att vara taskig.. 

Det är bara av starka personer man kan förvänta sig godhet…’

   Jag anser att kan man inte stå för det man säger kan man lika gärna hålla käften!! För lets face it: Vad åstadkommer personen ifråga mer än att visa de andra som kommenterar att man är ett totalt pucko utan ryggrad…"


"

Godtrogen och naiv med en positiv människosyn (på upphällning)
Jag är en väldigt tolerant människa som försöker att hitta förklaringar till andra människors ibland märkliga beteende och handlingar. Jag har alltid intalat mig att det bör finnas en logisk förklaring, även till de mest märkliga uppträdanden.
Eftersom jag upplever mig själv som en fridsam person som hellre sväljer än går till motattack, har jag kanske byggt upp ett naivt skal med upplevelsen av att människor i grunden är goda. 

Ondska som vapen, elaka människor
Varför man använder ondska som medel och vad onda personer räknar med att få ut av detta beteende, har jag svårt att förstå! Egentligen tror jag inte att de vet det själva.
Nu pratar jag inte om ett och annat förfluget ord i frustration eller i en pressad situation. Jag pratar om ren och skär (eller ska det vara mörkaste svart) elakhet. Planerad, och insatt när ”motståndaren” är ordentligt ur balans, i ett skeende av livet som är bland de värsta en person kan uppleva, när ens livspartner sedan nästan 50 år(!) har gått bort.
Då går man till anfall. Att fegt attackera, med rent elaka ord, som en feg hyena som hittat en djur som är ur stånd att försvara sig. Då använder man sig av Facebook för att sprida dessa hemska budskap (hotande och en uttalad förbannelse starkt kryddad med skadeglädje).  
Jag ser det som ett fruktansvärt beteende!
Inte nog med att man attackerar en som redan ligger ner, man passar även på att vrida om kniven i de öppna såren."

SKRIVET: 2011-01-23, kl 18:28:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag kväll!

Som vanlig infinner sig snödagskänslan, i morgon är det jobb, sista kvällen med familjen innan vardagen är tillbaka. Den är vemodig men ändå skön för alla verkar känna samma sak så man gör alltid det bästa av dom!

Så jag måste ändå hylla vanliga söndag kvällar.

Jag hoppas veckan som följer kommer bli positiv för er, för mig kommer den innebära en jobbigt start och en jobbig avslutning men mitten kommer bli mer än bra! Så man får ta de goda med det onda.
Ha de så bra allihopahttp://www.smashingapps.com/wp-content/uploads/2008/02/love-vectors.jpg

SKRIVET: 2011-01-21, kl 10:30:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredagshumor!

 

Lille putte fick en hemmuppgift från sin fröken. Han skulle anteckna de första orden familjemedlemmarna sade till honom.
- Imorgon är det din tur, Putte. Sade lärarinnan.
Putte gick hem för dagen och gick in till sin mamma i köket, som stod och diskade. Putte skrämde henne så att hon tappade en tallrik.
- Fan! Skrek hon. Lille putte antecknade ordet.
Han gick in till sin pappa och började prata om vädret.
- Håll käften! Sade hans pappa, som var upptagen.
Putte antecknade och vandrade vidare till sin systers rum. Hon lyssnade på musik.
- Na na na na. Hon nynnade till låten. Han antecknade det. Han gick in till sin lillebror.
- Batman! Skrek han.
Nästa dag i skolan var det Puttes tur.
- Varsågod, sade lärarinan.
- Fan! Sade Putte.
- Vad säger du?
- Håll käften!
- Nu går du till rektorn!
- Na na na na.
- Vem tror du att du är?
- BATMAN!

Två möss skulle hoppa ut till en sten i ån. Den ena kom dit, den andra tog för lång sats och hamnade i ån. Alltså: ju större sats desto våtare mus!

SKRIVET: 2011-01-20, kl 14:13:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hur "mitt" samhälle skulle ha sett ut!

Jag sitter och funderar på hur mitt samhälle hade sett ut om jag hade fått skapa ett eget, att jag är missnöjd med detta samhället är väl ingen som kan ha missat.

Varför jag inte gillar det i punktform:

#Pengar styr#
*ALLT är en handlingsvara inkl tid och liv.
*Alla har ett pris d.v.s för rätt pris gör även du vad som helst och inte nog med det, folk är väldigt billiga.
* Har du inga pengar är du ingenting - har du pengar struntar du fullständigt i "den lillla människan" dom är bara till för att ge dig mer pengar.


#Det finns ingen heder i samhället överhuvudtaget#
* I detta samhället, rånar vi gamla och barn.
*Vi säljer de som är psykiskt handikapade som sexslavar.
*Våldtäkt är vardagsmat.
*Vi säljer droger till barn.
*Att slå någon som beter sig illa på käten ger mer och längre straff än att våldta/förgripa sig på barn.
*Straffen för ekonomibrott är helt absurda jämfört med andra straff - Aja dig inte ta de pengar som våra politiker tänkte ta.

#Politkern#
*Dom ljuger och bedrar dig så fort dom kommer åt.
*Dom tillskansar sig så mycket pengar dom kan.
*Dom svarar aldrig rakt eller ärligt på en fråga.
*Dom övervakar dig så att du inte göra något som dom gör fast ingen kommer på dom för dom är inte övervakade.
*Dom uträttar aldrig något som är bra för dig om dom inte själva tjänar på det.

#Myndigheter#
*Kostar samhället en fruktansvärt massa pengar varje dag/månad/år men det enda dom gör är att vända papper.
*Finns aldrig där när man behöver dom t.ex barn som far illa.
*Jag vet faktiskt inte varför dom ALLTID drar ut på tiden, men hade allt inte varit så komplicerat hade folk inte valt den "breda" vägen.

#Miljöförstöring#
*Detta hör väl mycket ihop med att det är pengar som styr men denna punkten är så viktigt att den får stå som enskild.

Som vanligt kan jag fortsätta i alla evighet, denna listan skulle kunna bli 4 inlägg långt om jag trodde att ni hade orkat läsa det. Om ni undrar varför jag skriver vi så även om vi inte våldtar handgripligen så är vi en del av detta samhälle och om vi inte gör något för att förhindra det så är vi indirekt delaktiga.

Hmm..nu blev ju detta jätte långt ändå, får skriva ett inlägg till om hur mitt samhälle skulle se ut.
Men detta är basen, detta är en liten del av alla allt jag skulle vilja förändra.
För teorin lyder om du inte vet vad du vill förändra kan du inte förändra det!

SKRIVET: 2011-01-18, kl 16:29:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ingen är längre speciell

Nu kanske ni undrar vad jag menar men det hör ihop med ett inlägg jag skrev för någon månad sen som heter meningen med livet och det tredje hålrummet. http://moralensvaktare.blogg.se/2010/september/

I detta samhälle vi lever i är tyvärr ingen längre speciell, en är bra på att sjunga men han/hon är bättre.
Du skriver bra texter men han/hon skriver fantastiska.
Är det konstigt att det råder identidetskriser runt om eller precis överallt egentligen.
Många ideneifierar sig med sitt jobb, sin hobby eller sin religion/idiologi, du är alltså en av den större massan.
Du intalas hela uppväxten att just du är unik och på ett sätt är du det men på vilket sätt är du unik?
Är du vackrare än din nästa? Kanske men det ligger ju i betraktarens ögon!

Nöjer du dig med att bara vara du? Räcker det med att bara vara du?
"-Nu söker vi spjutspetsen till detta, är det du?"

Det uppenbara svaret är väl nej det räcker inte med att bara vara du, du får inte vara nöjd med ditt liv, du ska alltid vilja ha mer. Vackrare kropp, bättre utbildning, finare hus, snabbare bil etc

Vill du bli känd?
Då ska du vara Olinda från Big Brother eller Jackie från Paradise Hotell, det räcker nämligen inte med Olinda eller Jackie för dom måste vara något mer än vad dom är, eftersom dom inte är speciella nog.

Detta kanske inte är något större problem, det är i alla fall inte det för mig, för jag har en grundtrygghet i mig själv som är så djupt inrotad att jag behöver inte jaga efter någon som jag själv inte är eller jaga efter någon som jag kunde ha varit. Men det är få förunnat att ha denna trygghet, det är få förunnat att inte känna pressen från samhället.

Att utvecklas är bara normalt, alla ska utvecklas men att jaga en person som inte finns är inte utveckling det är idioti!

Var stolta över er!

SKRIVET: 2011-01-13, kl 10:51:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett stygn av avundsjuka!

Idag lider jag av lite lite avundsjuka på de kreativa människor som kallas poeter. Dom som kan trixa och trolla med ord på ett helt makalöst sätt. Jag är inte helt obegåvad när det gäller detta men jag är långt ifrån någon poet, jag saknar lite av det tunga svårmodet.
Jag har suttit och lyssnat lite på dom stora idag även läst en del texter och jag känner bara tänk om jag hade kunnat skriva något så vackert!

"Vägen upp till templets skriftprydda stad
Trampas mellan rosors gulnade blad
Multnade plankor och bårar
Till dess den långa å svartklädda rad
Mjukt sig bugar i tårar

Så gick till vila från slagsmål och bal
Grälmakar Lövberg din maka
Där, ditåt gräset långhalsad och smal
Hon än glor tillbaka
Hon från Dantubommen skildes idag
Å med henne alla lustiga lag
Vem skall nu flaskan befalla
Törstig var hon och uttörstig är jag
Vi är törstiga alla"

Nu tog jag inte hela texten men ändå, jag tycker den är fantastiskt.

HipHoparen Petter är också helt fantastiskt, jag avskyr hiphop i vanliga fall, jag står inte ut med skiten men hans låtar är helt annorlunda.

Detta är första versen på låten Längesen.

 "Du var gammal
Jag var äldre
Och nu sågs vi igen
Gått så lång tid så länge sen
Decennier tillbaks
Men jag minns det såväl
Varför kärleken brunnit
Utav olika skäl
Varför jag aldrig släppt det och aldrig gett upp
Trotts min väg vart lång kantats med gupp
Jag stått utan för din port så många gånger
Så många brev många sånger
Minns varje ord varje rad jag skrivit
En längtan så stor
Minns varje dag jag lidit
Har gått genom livet med en övertygelse
Att jag satt något spår
Som har haft betydelse
Aldrig besvarad aldrig tillmötes
En kärlek så varm utan den vilket öde
Från vinter till vår
Sen sommar till höst
Trots att tiden vart svår så gav kärleken tröst
Hjärtan som slår
Vi står där vi stod
Minns det som igår
Första gången du log
Som om jag snubblade pladask
På marken och bara dog"

Vilken underbar egenskap att kunna beröra människor på detta sätt!SKRIVET: 2011-01-13, kl 07:33:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens barnböcker?!?

fulla-igelkottar

Hmmmmm.......Vet inte om det är en barnbok jag borde rekomendera;)
Jag hade inte velat läsa vidare för mina barn eftersom igelkottarna är redan är fulla på siffran fem, vad kommer då hända på nästa sida när siffran är sex??

SKRIVET: 2011-01-11, kl 14:45:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snorungar!

Jag blir så trött och jag blir så less på människor som tror att dom kan gömma sig bakom en dator skärm, skriva vad som helst och sen komma undan med det!

Har informationen inte kommit till er att man är inte anonym på nätet och att det är inte speciellt svårt att få fram IP nummer och hemadress, telefonen nummer, ja t.om personumer?!?!

Det sitter så väldigt många korkade/sjuka människor bakom en skärm och tror att dom kan bete sig precis hur dom vill på nätet, skriva vad dom vill, såra, förudmjuka och reta upp andra människor.

Hur är man funtad?

En dag kommer de personerna reta upp fel människor fattar dom inte det, hur mycket uppmärksamhet kan man egentligen vilja ha när man ger sig på någon som alla redan ligger ner, en människa som går igenom en jätte kris, sparkar man på en sån?

Att det finns nätmobbning är det väl ingen som är obekant med och det är också en fruktansvärd handling, mobbning i alla form är det.
Men att sitta och skriva helt sjuka/avskyvärda saker till en helt främmande människa som man vet lider helvetets alla kval, hur kan man?

Alla stora evenemang t.ex på facebook verkar dra till sig sjuka element, söker dom sig dit?
Är det vanliga människor som håller på men som tror att dom är anonyma eller har dessa människor en störning i "verkliga" livet också?

Om det är så, är jag faktiskt lite rädd för den mänskliga arten, hur många sjuka, avskyvärda människor det faktiskt finns!
Det kanske inte är någon nyhet i säg men varje gång jag tänker på det så ryser jag!!

Men kom ihåg det finns människor som ser dig och vet vem du är så bete dig!

SKRIVET: 2011-01-10, kl 16:21:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plastikoperationer!

Är plastikoperationer okej eller inte?
Nu menar jag givetvis inte något extremt fall som Kissie eller om man blivit brännskadad. Utan mer om man opererar bara lite för en extra självförtroende puff.

Tex när man fått barn och brösten hänger ner till knäna och man vill göra ett litet lyft för att känna sig kvinnlig igen, är såna operationer okej?

Eller en man som har lite liten penis bara ska göra den lite större för att inte alltid behöva gömma sig i idrottshallen?!

Det kallas ju estetiska plastikoperatiner men jag kallar dom för nöjesoperationer, det är såna du egentligen inte behöver men gör dom för skojs skull!

Jag tycker inte dessa är okej, för jag tror alla dessa operationer egentligen bara sitter i hjärnan. Varför skulle man få bättre självförtoende av att brösten sitter högre upp? Eller att penis är 4 cm längre?
Jag tror inte att man egentligen blir lyckligare, nu hävdar ju alla jag känner som har gjort liknande operationer att dom mår bättre och känner sig nöjdare med sig själv men ändå fortsätter dom i samla gamla spår, dåliga förhållande, samma gnäll år ut år in. Om dom nu gjorde denna operationen för att få bättre självförtroende varför ändras ingenting?

Jag är skeptiskt till detta och i slut ändan kommer de bli så illa att när man får barn kommer barnen ifrågasätta varför han/hon varken är lika mamma eller pappa. "Jo därför att mamma och pappa opererar om sig eftersom vi inte är vackra nog, så du kommer bli lika ful som oss"

Hur kan man stå framför sina barn och säga att dom är vackra och fina när dom är en kopia utav dig själv?!?

Fast om det forsätter så här kommer det bli som i en guldfisk skål man möter nya människor varje dag, man vet att man känner igen dom och tror att man träffat dom förr men det är något som inte stämmer.

Skulle du kunna tänka dig att operera någoting på din kropp?SKRIVET: 2011-01-07, kl 12:09:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vill du klappa min padda?

Jag har en underbar vän som är precis som jag, han älskar sociala experiment när man beter sig på ett sätt människor inte förväntar sig av en!

Det är ett utmärkt sätt att bryta isen och få kontakt med människor, speciellt om människan i fråga är lite svår att nå.
Vi har en del i vår utrustning som vi kallar för padda, jag tycker denna lilla grej är hyfsat söt och den ger ifrån sig gulliga ljud ungefär som att den försöker skratta under vatten.
Så helt plötsligt när vi diskuterar denna lilla söta grej i telefon så säger han -Vill du klappa min padda?
Jag börjar skratta så jag knappt får luft medans jag hör en röst i bakgrunden -Men va säger du?
Då visar det sig att han frågade en tjej inne i en butik om hon ville klappa hans padda. Tjejen blir först helt förskräckt men sträcker fram handen och klappar den lilla apparaten. Sen börjar hon skratta och tycker det var jätte roligt.
Denna historia säger mig två saker, han kommer nu mera ha mycket bättre kontakt med denna tjej eftersom hon inte lär glömma detta och det underlättar i arbetet för honom. 

Jag tycker själv om dessa sociala experiment och brukar ofta hitta på lite såna här saker.
Jag har dock aldrig som jag vet blivit utsatt för sån här saker själv eftersom det är jag som utsätter andra för det. Vi kör ju alltid snällare varianter av socialaexperiment men det som är gemensamt är att vi alltid lägger tid på att se hur reaktionen blev frågar va tänkte du på nu, hur känndes det m.m gör en liten mini utvärdering av våra små experiment för att se hur det uppfattas och om det kan användas igen.

Som sagt så älskar jag ju människor, dom är gåtor och helt obegripliga emellant åt/oftast men dom är facinerande.

Det finns många olika variationer på socialaexperiment:
I filmen Patch Adams (en av mina favorit filmer) spelar Robin Williams en läkare som vill göra saker på ett annorlunda sätt, när han ska demonstrera detta för en annan läkarstuderande så klättrar han upp i en lycktstolpe och när en gammal dam går förbi så hänger han sig ner i knävecken och säger Hello, först blir damen förskräckt och rädd men efter några sekunder vänder hon sig om och ler, då säger Patch (Robin) - Såg du, jag nådde henne.

Denna scenen tycker jag är så underbar för det är precis så det är, man bryter bara lite lite av de sociala reglerna så kan man nå en annan människa.

I serien How i meet your mother finns det ett avsnitt som heter The naked man, nu handlar detta i säg om en kille som får tjejer i säng tackvare denna manövern han kallar the naked man men det är också ett socialt experiment, han bryter mot dom sociala reglerna för att få kontakt. 

Så tänk på det om det finns en människa som ni har lite svårt för att nå, gör ett litet snällt experiment så ska det nog gå lättare. Detta skulle kanske t.o.m fungera på sura bångstyriga tonåringar, jag har dock inte testat men det måste jag göra.

Det finns en oändligt variation av sociala experiment när man gör såna här som jag beskrivit får man en liten chock effekt där av kontakten. Men överallt finns det oskrivna socialaregler som nästan alla följer, hitta några såna böj lite på dom och se hur effekten blir.

Ha en mycket trevlig helg allihop!

hope weekend chaoskitty

SKRIVET: 2011-01-06, kl 18:09:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Missförstånd!

Dessa små förgiftande ord som sägs på ett sätt och förstårs på ett annat.
Jag fick åter kunskap om en sak jag har kunnt men nu mera lämnat nästan helt lämnat bakom mig, i alla fall när jag själv pratar.
Nämligen att läsa mella raderna - underförstådda meningar som båda tydligen ska veta om.

Jag gillar inte det, pratar jag med någon så säger jag som det är, jag menar det jag säger ingen annat.
Jag förstår inte hur budskapet ska kunna bli så mycket klarare?!?!

Missförstånd yttrar sig på många olika sätt, det värsta är när den parten som lyssnar blir ledsen och upprörd eftersom den tolkar texten på annat sätt.

Jag förstår inte meningen med detta, jag tolkar när någon ger mig halvkvävda meningar när man måste tolka och gissa för att förstå men om budskapet är klart och tydligt då finns det väl ingen anledning att tolka eller börja tänka på vad betyder detta egentligen.

Jo tydligen så är det så, vad jag har förstått det så finns detta fenomen mycket hos tjejer, personen som berättar talar i gåtor och då är det upptill den som lyssnar att tolka och gissa hur man vill.

Detta är för mig ett mycket skumt fenomen, varför håller man på så? Jag vet att i mina tidiga tonår kunde jag också hålla på med detta men p.g.a alla missförstånd så slutade man.

Suck människor är för mig en gåta och kommer nog alltid vara, det är bara jobbigt och synd att det ska drabba människor man tycker om!

SKRIVET: 2011-01-06, kl 18:00:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Glädjeämnen i livet!

Det finns många glädjeämnen i livet, man  måste bara hitta sina egna saker som gör en lycklig.

Jag tror alla som har en hobby har hittat ett sådant glädjeämne, man behöver inte ha en passionerad hobby utan bara ha något att göra när det finns tid över. Jag har precis återupptäckt min passion och när man väl är där redo att starta så inser man hur mycket man har saknat det.

Små glädjeämnen finns överallt, god mat, barn som skrattar, söta djur, en vacker soluppgång.
Oj va klicheaktigt detta blev,haha!
Men ibland känns det som man har legat och sovit en längre period av sitt liv och helt plötsligt vaknar upp igen, detta brukar oftast komma framåt våren, när solen och ljuset kommer men detta är en generell "uppvakningsperiod" som många känner. Man har även personliga uppvaknanden som t.ex man inser att man lever i ett dåliga förhållande, man är inne på fel väg i livet. Det finns många exempel.

Ett sånt har drabbat mig nu, jag ser saker på ett annat sätt, man har en helt ny energi i livet och nu vill jag förändra.

Jag hoppas 2011 kan ge mig allt jag förväntar av det, allt beror givetvis på mig, så jag hoppas jag kan leverer vad jag förväntar av mig kanske det borde stå.

Livet i ekorrehjulet är som det är, det finns inte mycket man kan göra åt det, men livet utanför, där bestämmer man själv.

SKRIVET: 2011-01-05, kl 14:37:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

God fortsättning på det nya året!

Hoppas alla har haft ett bra slut och en bra början på det nya året!
Själv är jag pigg och utvilad så det är rent plågsamt va energi jag har.

Eftersom min dator fick påhälsning av en trojanskhäst så fick jag vänta med att blogga tills jag kom tillbaka till jobbet men nu är allt som vanligt igen.
Har någon tips på hur jag får ut den lilla luringen (den trojanska hästen) ur min dator så uppskattas det mycket, även tips på bra antivirusprogram.
Dator håller hela tiden på att stänga av sig själv, någon som har tips på vad man gör mot detta?
Det är värdelöst att vara så tekniskt efter som jag är;)

2011 - det är ju detta året man ska passa på att leva för tydligen så ska jorden gå under 2012, eller ja Majakalendern tar slut och i o med detta så ska tydligen en ny epok börja.
Vad som menas med detta men jag är i alla fall säker på att vi kommer överleva det med.
Jag såg på en dokumentär om de 10 största hoten mot mänskligheten och det var allt från atombombskrig till nanotekniskavapen som kunde slå ut hela städer och biokemiskavapen t.ex modifieradesjukdomar.
Jag klarar verkligen inte av att titta på sånt, jag får dödsångest så det skriker om det. Men för dom som gör det så rekommenderar jag den för det var väldigt intressant att se lite hur framtiden kommer bli.


Sen vill jag även uppmana alla att, gå in på denna länken och hjälpa Sara att hitta Sindy.
All info finns på sidan och även om ni bor långt borta så kan ni kanske komma med tips.
För troligen så är det någon som har tagit henne och då kan hon befinna sig vartsomhelst i landet.
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=144008342320027