SKRIVET: 2011-03-29, kl 08:58:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kvinnor som slår!

"Detta må du da tåle, du som er mann, försvarade sig frun. Av hänsyn till barnen stannade Ola också kvar i åtta år hos sin våldsamma hustru.
- Det begynte med utskjelling og spytting, og fortsatte med slag, berättar Ola i norska Aftenposten (7/5). Norska institutet för by- og regionforskning har studerat utbredningen av partnervåld och funnit att var femte norrman och var fjärde norska har utsatts för våld eller hot om våld av sin partner. I åldersgruppen 20-54 säger 2,2 procent av männen att de har blivit grovt misshandlande av sin partner. Motsvarande tal för kvinnorna är 8,2.

Ingen normalt vettig och vaken människa ifrågasätter att kvinnor oftare än män får stryk av sin partner. Mest och kraftigast våld alla kategorier utövar däremot män mot andra män. Men det är inte det saken gäller nu.
Trots ganska stora ansträngningar har jag inte funnit någon som kan ge ett bra svar på frågan om de kvinnor som hotar och slår sina män bildar en egen maktstruktur. Eller om det i stället är så att våldsbenägna damer helt enkelt ska sorteras in i den allenarådande och allt förklarande manliga könsmaktsordning som Uppsalaprofessor Eva Lundgren, Margareta Winberg och extremfeministerna i kvinnojourernas riksorganisation (Roks) har lurat regering och riksdag att ta till sitt hjärta.
Undrar just vad Ola i Aftenposten har för uppfattning om den där könsmaktsordningen."

Detta får du tåla eftersom du är man.....
Män som blir slagna av sina kvinnor är faktiskt vanligare än vad man tror, det är bara det att man män inte pratar om det eftersom det är pinsamt att bli slagen av en tjej.

Att män slår kvinnor är ingen nyhet, det finns hur mycket statistik om det som helst. Tipas på vad man ska göra, olika jourer, polisen har speciall utbildning. Men hur bemöts en man som vill anmäla att han blir misshandlad av sin kvinna?

Vissa tjejer verkar tro att man får bete sig preics hur man vill eftersom att dom är tjejer, det är inte okej!
Det finns folk till allt, men man ska inte komma undan bara för att man är tjej.

Feminismen härjar i Sverige - Kvinnor kan, kvinnor vill och män det behövs inte.

Bara för att kvinnor behöver mer att säga till om så får vi inte börja se ner på män.

I vilket fall som helst så är kvinnor som slår eller behandlar sina män illa väldigt vanligt, kvinnor kör också med psykologiska nertryckningar. Isoloering m.m
Men skillnaden är att män inte pratar om det så som kvinnor gör, dom är ser det som en svaghet!

Men det spelar ingen roll, kvinna som man ska inte behöva bli behandlad illa av någon som "älskar" dig!

Hjälp stötta,prata med dom som ni vet blir utsatta!

Linda aka Tokmorsan

Självklart finns det kvinnor som slår män. Den som tror något annat är bara naiv. Dock har denna debatt gått för långt i dag tycker jag.

Man kan inte nämna en misshandlad kvinna förrän hennes tragik skall minimeras och orden: Ja men tänk på alla män som blir slagna.

Jag skiter i vem som stryk. Våld är aldrig rätt oavsett vem som får stryk. Samma gäller psykisk misshandel.

Vad det gäller mäns oförmåga att kunna tala om att dom blir slagna är det inget vi kvinnor kan göra något åt genom att sluta kämpa emot kvinnovåldet. För hur man än vrider på steken är våldet mot kvinnor otroligt mycket vanligare och ofta mycket mer brutalt än våldet mot män. Säger nu inte att misshandlade män inte skall få stöd. Tvärtom sök hjälp och tvinga polis att ta tag i det.

Men att polisen skulle bry sig mer om kvinnovåldet är inte sant. Det finns idag endast 3! polisdistrikt i vårt land som har fungerande rutiner kring hot mot kvinnor. Kvinnor får ingen hjälp och kvinnor mördas.Att det finns män som far illa är det nog ingen som säger något emot. Men kvinnors utsatthet får inte hamna i skuggan som det gör idag. Ingen bryr sig ingen ser. Barn förlorar sin mammor osv..Kanske dags för vettigt folk att ta en aktiv ställning emot våld punkt slut. Oavsett vem som utsätts är det alltid fel!PUBLICERAT: 2011-03-29, 15:19:56 | URL: http://baralinda.se/wordpress/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: