SKRIVET: 2011-03-21, kl 09:17:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Är våra politiker köpta av McDonalds?

Ja man kan börja tro det i alla fall om man kollar på denna dokumentären.

http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran om man kollar 44:20 in i dokumentären så börjar alla lovorda McDonalds, är det så att våra politiker är käpta av McDonalds och därför tycker det är okej att dom behandlar ungdomar på detta sättet?
För det är väl inte allt för många politiker som gått ut och fördömt McDonalds sätt att behandla sin personal?
Någon som fördömt the phone house? Lidl? Nej det är det inte.

Eftersom det är som dom säger i dokumentären så är dom unga ingen stor väljar grupp och därför behöver politikerna inte hålla sig väl med dom. Desutom som den förra arbetsmarknadsministerns säger alla tänker på dig själva, dom unga får ta smällen för att dom ska få ha de bra när dom går i pension. Givetvis säger han det inte rakt ut men det är precis vad han menar. Men jag kan ändå inte låta bli att undra vad politikerna mer tjänar på det, är det verkligen bara väljare dom fiskar efter eller är som köpta av McDonalds? *hmmm*

¨
McDonalds       Plus        Pengar                        Lika med            En glad regering *hycklare*

Jag fick jobb efter en längretids arbetslöshet mitt under stormande lågkonjukturen när alla fick sparken så jag tror inte på att det är omöjligt att få ett jobb idagens Sverige MEN...

Jag har skrivit förr om att det finns dom som är väldigt kräsna som inte tar vilket jobb som helst och såna ungdomar finns det, vi är bra bortskämda eftersom vi har fått allt och för det mesta inte behövt jobba ihop till våra egna saker. Men även om det finns bortskämda ungdomar som inte tar vilket jobb som helst så finns det dom som gör det och dom är guldvärda men dom ska ju inte behöva jobba under vilka villkor som helst.

Tar man ett låg status jobb så ska man banne mig ha vettiga villkor och skälig lön, inte halverad lön för att man är 19 år och lärling. Man ska ta vilka jobb som helst men man ska inte jobba under vilka villkor som helst.

McDonalds kör tydligen på den stilen att dom har obegränsad mängd med arbetskraft och kan därför byta ut och behandla precis som dom vill, lek med tanken att alla skulle bojkotta McDonalds och vägra ställa upp på dessa villkor, hur hade situationen sätt ut då?
Nu kommer inte detta hända eftersom det alltid finns folk som kommer att jobba för dom eftersom dom alltid sätter sig själv framför gruppen. Men kan man ändå inte bara låta bli att äta hos dom för att visa sitt missnöje med hur dom behandlar oss ungdomar?

Undra om det skulle kunna gå att genomföra en McDonalds bojkottning?
Hmm en facebookgrupp kanske;)KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: