SKRIVET: 2011-06-09, kl 19:37:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ja just de ja jag har en blogg!

Som sagt de här med att blogg är inte lätt när de bara finns 24 timmar på ett dygn, hur hinner ni med?
Jag kikar in på era bloggar lite då och då för att kolla vad ni har för er men det mer mycket sällan jag hinner uppdatera själv. Så jag gör en ansträngning nu!

Dagens ämne är:

Skall föräldrar få betala sina barnbrott om dom är under 18 år?

Ja, Nej, Kanske, Beror, På?

Först måste man kartlägga varför blir barnen kriminella, beror de på att föräldrarna inte bryr sig om sina barn, är dom kriminella själva? Hur gör man om föräldrarna går på socialbidrag?

Som sagt vissa studier visar på att barn från samhällets botten har lättare för att fastna i kriminallitet eftersom deras föräldrar själva har någor problem så kommer samhället att få betala ändå, någon som går på socialbidrag har inga pengar och har man grova missbrukar problem kommer dom troligvis inte ha några pengar i framtiden heller så det kommer alltså bli samhället som får betala ändå i slutändan och det är ju precis som vi har de nu.

Om jag skall ta ett exempel de "busfröna" som av misstag eldade ner Torslanda skolan och ja de var faktiskt ett misstag, dom skulle tända eld på en bil för så gör ju dom tuffa grabbarna i stan, denna bilen kom sedan i rullning och vips så är dessa "busfrön" skyldiga 100 miljoner, skall deras föräldrar betala det tycker ni? 100 miljoner är en spotstyver eller?

En mamma till en våldtäktsman skall hon behöva betala för sin sons illgärningar? Hon kanske inte ens vill se sin son igen efter det han gjorde!

Eller ett ännu mer bissart exempel, en son mördar sin syster mamman är den enda levande släktingen skall hon betala ut pengar till sig själv då eftersom de var hennes son som är mördaren?

Ja ni fattar, de känns som att folk inte tänker genom detta riktigt.

Jag är för att föräldrar betalar om deras barn begår skadegörelsebrott som klottring eller mindre stölder/snatteri, där borde han kunnat uppfostrans sina barn bättre än till simpla tjuvar och förstörare. Men om man är så iskall att man han våldta eller mörda en annan människa skall man även kunna stå till svars för det och ta konsekvenserna av det. Kan man med berått mod sitta och planera saker t.ex rån eller andra större saker är man även vuxen nog att ta smällen för det.

Va anser ni?



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: