SKRIVET: 2011-01-24, kl 16:40:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina drömpolitiker!

Jag skriver mina drömpolitiker eftersom det endast kommer förbli en dröm.

Dom hade för det första varit ärliga!
Alltid med det som utgångspunkt vare sig det är bra eller dåligt.

(Tänk att i dagens samhälle höra Shalin säga, kära medborgare, det håller på att gå helt åt skogen, vi kommer göra vårt bästa för att lösa denna kris, men vi kan inte lova något. Några av er kommer att få det mycket svårt, kanske t.o.m gå under, vi kanske inte klarar det men vi lovar att göra det bästa för er och se till att förlusterna blir minimala)
/Detta skulle aldrig hända eftersom dom alltid ska ge människor massa falskt hopp m.m/

Politikerna skulle vara en del av folket, det skulle kunna vara din granne eller den trevliga kassörskan på ICA.
Givetvis måste politiker som styr ett helt land ha de som ett heltidsarbete men det ska vara ett privilegium. Det ska vara som en vanligt person med ett heltidsarbete (jag vet att det kan vara svårt och ni har säkert massa invändningar men försök i alla fall förstå vad jag vill ha fram).
Man ska kunna träffa på politiker på gatan, se dom, känna dom personligen, ha dom nära hela tiden, kunna påverka.
Politikerna ska vara stolta över sitt jobb, dom ska känna tacksamhet mot människorna som gav dom detta förtroende.
Dom ska bo där människorna bor (haha jag vet men låt mig förklara)
(Dagen politiker bor i rikemansområden, i svindyra hus/lägenheter i de finaste områderna i stan)

Dom hade inte bekostat staten med diverse lyxutrustning,taxiresor, flygplan m.m m.m utan tagit sin cykle till jobbet, åkt buss eller pendeltåg.
Dom hade aldrig behövt svara på massa frågor om lyx och överflöd om de hade haft pengar hade det varit ärligt ihop tjänade pengar som de hade kunnat redovisa.
En politiker lön hade legat i medel eller lite över medel, den hade reglerats efter hur landets ekonomi hade sett ut.

Sjukvård,skola,de äldre och de utsatta hade aldrig blivit de "stora" frågorna eftersom det hade varit en självklarhet för alla.
Skattesänkningar/höjningar hade inte varit ett problem eftersom alla var väl införstådda med att detta måste göras för vårt bästa.

Dom hade aldrig gjort intrång på folkets integritet eftersom dom var en del av folket.
De hade sett till att de som var ute efter att skada andra människor hade fått hjälp eller kännbara straff eftersom det ALDRIG lönar sig att skada någon för egenvinning.

Dom hade gjort politik begripligt, dom hade talat till folket utan att förminska dom, dom hade inte tävlat i att vränga ord.

Hade folket varit missnöjda skulle dom avsättas utan diskution - Foket har makten.


BitterFittan

Thanx! Vi är några kloka människor kvar i den här världen.PUBLICERAT: 2011-01-24, 20:08:52 | URL: http://bitterfittansgrubblerier.blogg.se/
charlotte

en fin dröm o eg kan man ju undra varför det ska vara såå ouppnåeligt..PUBLICERAT: 2011-01-24, 21:31:01 | URL: http://kloppan.wordpress.com
prinsessanadia

Nu har Lady Dharmer varit inne och skrivit en lång kommentar om ammning på min blogg. Sen ifrågasätter hon din kommentar. Så in med dig och skriv en kommentar tillbaka. Jag håller med dig i kommentaren du skrev.PUBLICERAT: 2011-01-24, 21:51:56 | URL: http://www.prinsessanadia.se
Bengt

Ett jätteämne. Men tiden som någon får sitta i exvis riksdagen måste vara maximerad, till exvis 12 år. Och normal lön - så att man inte på det viset tappar kontakten med verkligheten. Det finns politiker som jag privat respekterar - med egenskaper som bland annat engagemang/ett driv & kunnighet/en vilja att verkligen sätta sig in i det ämne som är aktuellt. Och förstås ärlighet. Men det finns ett problem med att vara enskild politiker: man ingår i ett lag, och kan inte säga vad som helst utåt - av hänsyn till lagkamraterna. Men det borde för alla politiker finnas en gräns, där man inte kan dagtinga längre med sitt samvete. Själv tycker jag att det finns tilltalande delar i nästan alla riksdagspartiers partiprogram. Men jag vet också att om jag sökt mig till något parti för att bli aktiv, så skulle jag ganska snart blivit utkastad därifrån. Men jag skulle ha otroligt svårt att som politiker ibland tvingas snacka mot min egen övertygelse. Ungefär som en advokat som försvarar en misstänkt knarkhandlare, som säger att han är oskyldig - men som advokaten bestämt känner på sig faktiskt är skyldig.PUBLICERAT: 2011-01-27, 00:24:19 | URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: