SKRIVET: 2010-09-13, kl 12:45:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lögner

Varför är det lättare att hitta på en liten vit lögn än att berätta sanningen?
Varför är det roligare att spä på historien lite än att berätta den som du hörde den?
Varför låtsas man vara någon man inte är?

Det är så otroligt lätt att ljuga, det är roligt att ljuga!
Man kan ge lite extra krydda åt nästan vad som helst om man bara ljuger lite.

En gamal tråkig historia blir genast väldigt intressant och spännande igen om man bara drar till med en liten liten vit lögn.
Jag som är lagd åt det kreativa hållet måste lägga band på mig själv allt som ofta för att inte krydda historien bara lite, den blir ju så mycket bättre då.
Man gör den lite lite värre bara för att personen som lyssnar så ska få en kontrast på saker, för att dom verkligen ska förstå hur illa det var. Jag som gillar att berätta historier och jag pratar mycket och gärna berättar ofta samma historia flera gånger och då är det roligare att ändra en liten liten del av historien så att jag tycker den är rolig att berätta.

Ha detta i bakhuvudet, en kreativ gillar inte att upprepa sig.

Politiker och Journalister, vad gör dom?
Jo dom berättar, skriver, hittar på saker varje dag, dom vinklar, vrider och vänder på allt. Dessa måste ju vara ganska kreativa eller hur.
Speciellt nu inför valet när alla ställer "samma" frågor, alla vill veta ungefär "samma" sak.
Ur en journalistisk synvinkel måste (hade jag tyckt) att de är en madröm, alla ska skriva om samma sak, alla ska skriva om Monas eller Fredriks svar som alla andra journalister också var med och hörde i samma debatt. Va gör man då jo man ljuger, man vinklar lite, man kryddar, man betonar så att det framstår på ett visst sätt.
Likadant politikern, samma fråga är ställd tusen gånger om så vad händer, man börja ta ut svängarna, man börjar försöka svara på ett kreativt sätt och vad händer jo helt plötslig står du där och ljuger. Inga stora lögner, små små små vita och gråa lögner.

Därför drar jag slutsatsen att man ska lyssna på hälften av vad politikerna säger och läsa hälften av det journalisten skriver. För nu inför valspurten så försöker alla göra allt för att sälja lösnummer eller få in några röster till, vilker gör att man inte orkar. Man blir trött i huvudet av dom.

Men (ett väldigt stort MEN) det värsta du kan göra det är att traditionsrösta, ALDRIG någonsin traditions rösta, för det som politikerna stod för 20 år sedan gäller inte längre, det dom stod för för 10 år sedan gäller inte, de finns t.o.m dom som stod upp och sa en sak förra valet (4 år sedan) som inte står för det längre. Var medveten och rösta idag, annars låt bli för det blir nog bara störra skada än nytta!

Ps: Hela valrörelsen är ändå bara en cirkus, dom kan nog lova vad som helst nu skulle jag tro (de har dom väl redan gjort men ändå), tänk så här, har du varit nöjd eller missnöjd med något som senaste 4 åren, vill du behålla något eller ändra? Alla vet ju att de gäller rött vs blått men tycker man att allt bara är en storjädra Cirkus där alla lovar men inget håller ja men då röstar man på något som inte är med i riksdagen eller röstarblankt för att tala om för dom att dom inte är något att ha.

I vilket fall som helst, gör något, vad som helst bara man inte gnäller efteråt på att ingenting händer, för om inte du börjar så kommer ingen annan göra det.

Stå upp, gör nått! 


Bengt

Själv är jag hjärtligt trött på politiken just nu - och även på journalistiken. Det påminner alltför ofta om ett skådespel, teater. Men, förstås: Det finns politiker av alla sorter och journalister av alla sorter. Vissa kan man lita på, vissa är det lite mer si och så när det gäller den saken.



PUBLICERAT: 2010-09-13, 17:04:44 | URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: