SKRIVET: 2010-10-21, kl 06:41:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om somnings tips?

Jag behöver omsomnings tips som fungerar snabbt?

Jag tycker inte det känns oki att gå upp 2 timmar innan man ska gå upp och då ringer min klocka vid 4.
Sjukt irriterande när man inser att jag kunde sovit ett par timmar till och varit pigg och utvilad, men jag kunde inte somna om.

Så nu behöver jag tips och råd om hur man somnar snabbt, några knep?

Jag har aldrig några problem att somna annars på kvällen utan bara just när man vaknar mitt i natten utan någon egentlig anledning!


Sover gott
http://www.bluesieslov.se/hotell.html


Bengt

Det viktigaste för att somna/somna om är ju att inte tänka på NÅGOT. Har intresserat mig för mindfulness på sistone. Tekniken "andningsankaret" fungerar (oftast) när det gäller att somna/somna om - i alla fall på mig. Rätt långt ner på sidan: http://www.halsosidorna.se/Mindfulness.htm



PUBLICERAT: 2010-10-21, 11:37:37 | URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/
nadia

Jag har samma problem. Men om jag inte ska upp tidigt dagen efter så somnar jag alltid om efter några minuter, men om jag vet att jag ska upp tidigt så somnar jag fan aldrig om. Tror det är psykiskt. Man vet att man måste sova och då går det fan inte..



Experter säger att man ska kliva upp en stund om man inte kan somna om, för annars så lär sig kroppen att även om man ligger i sängen så behöver man inte sova. Det funkar tyvärr inte för mig då jag blir ännu mer frustrerad av att gå upp. Vilket gör mig piggare.



Ett annat tips som funkar på både mig och min sambo, det är att använda spikmatta. Vaknar jag så lägger jag mig på den, och inom en halvtimme har jag somnat. Gör dock ganska ont när man vaknar när man sovit på den en stund, men det kan vara värt det. Ibland.



PUBLICERAT: 2010-10-25, 22:05:18 | URL: http://www.prinsessanadia.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: