SKRIVET: 2010-12-18, kl 07:36:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

”Message to rapists? Sweden loves you!”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8298321.ab - Sverige älskar våldtäktesmän!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8298307.ab - Borgström, han är okunnig!


Dessa två artiklar hittade jag i AB idag.

Michael Moore - Hävdar att Sverige älskar våldtäktsmän eftersom att vi har flest våldtäkter i Europa, men vi klarar inte upp speciellt många fall.
På andra sidan har vi Borgström som säger att anledningen till att vi har det är för att vi har bättre koll på vad som är okej och inte okej i Sverige jämfört med övrigas länder.
Är en våldtäkt inte en våldtäkt om den utförs i Spanien eller vad då? Finland är det en våldtäkt där då?

Dessa artiklarna är p.g.a Wikileaks grunadare Julian Assange, Moore tycker att det är något skumt med att sätta igång att jaga en människa jorden runt p.g.a våldtäkt när vi inte ens kan klara upp våra egna som förekommer här varje dag. Moore hävdar att detta bara är ett sätt för Sverige att hjälpa USA att tysta Assange.
Kan de vara så måntro?

I denna "fighten" står jag faktiskt på Moores sida, jakten på Assange är inte rimlig, som Borgström själv säger det är svårt att klara upp våldtäktsfall eftersom det oftast handlar om ord-står-mot-ord situatuíoner. Dom ska i så fall lägg lika mycket resurser på alla våldtäkts fall, varenda ett som dom får in, för alla är väl lika inför lagen?
Ja jag gillar wikileaks och tycker att de dom gör är bra, men det är inte p.g.a det som jag anser att dom borde släppa Assange. Det är för att vi behöver inte jaga denna människan det är det alla redan en massa andra som gör USA t.ex och jag tror att USA mer än gärna hade fått tyst på Wikileaks om dom hade fått chansen.

Svenska poliser behöver dessa resurser för att stoppa de dagliga våldtäkterna för vare sig ni vill tro på det eller inte så händer det fruktanvärt många här varje dag. Fråga era vänner/barn om det vet någon eller varit med om något själv som inte är okej.
Men för att spräcka hål på Borgströms försvar om att vi är bättre på att veta vad som är okej och inte okej, för det första har man sagt nej betyder det nej. En våldtäkt rent juridiskt menat kan inte blandas ihop med t.ex sexuella trakaserrier (och det handlar om våldtäkter och inget annat sexuall brott) det är svårt att missta sig om man blivit våldtagen eller inte.
Det som kan göra detta svårt, har jag skrivit om tidigare, det är dom tjejerna som anmäler p.g.a ångest eller hämnd. Där har vi de stora problemet.
I vilket fall så tror jag inte att vi längre kan blunda för det statistiken visar. Återigen Statistik visar mycket men döljer de mest, tänk på de enorman mörkertal som INTE ens anmäler. Då får vi ännu mer skrämmande siffror.

Nästan gång kanske det är din dotter,mamma eller syster, för dessa män slår högt och lågt. Var rädda om er.

Det finns sidor på internet som är väldigt bra med tips och annat som man ska tänka på när man är ute


"Polisen har ett pratjournummer som man kan ringa när man är på väg
hem,om man är själv och tills man är hemma innanför dörren..08-504 466
66 kl. 23-3.30 fredag och lördag kopiera och sprid vidare!"

Detta är egentligen en facebookstatus men det är på riktigt man kan ringa detta nummret och få prata med någon hela vägen hem, detta tycker jag faktiskt att man kan sprida vidare även här i bloggvärlden.

Som sagt var rädda om er!


nadia

Det är sjukt att sverige är det land i europa där det begås flest våldtäkter och ändå har vi så jävla låga straff. Kanske dags att höja straffet för våldtäkt! Det kan ju alltid avskräcka någon.



PUBLICERAT: 2010-12-18, 12:37:59 | URL: http://www.prinsessanadia.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: